Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje se dobi petrolej?

Kje se dobi petrolej?

Že od oktobra se pri nas občasno pojavljajo uši, zdaj mislim da že petič, četrtič pa ziher.

Za Nix smo zmetali malo morje denarja ven (CCA 40.000,00). Z iskalnikom sem našla precej tem, ki govorijo o sredstvih za uši in večina pravi, da je nix neučinkovit.

Odločila sem se, da tokrat poskusim s petrolejem, pa še mama ga forsira. A ne vem, kje se to dobi. V tehničnih trgovinah alla OBI, Baumax? Lepo prosim za pomoč.

V Merkurju sigurno, pa tudi v drugih tehničnih trgovinah.

Hvala!!! Grem pogledat.

Pri treh dolgolaskah v hiši je tud mene pobiralo, ko sem se ubadala z ušmi.Pa petroleja vseeno ne bi. Poskusi z emulzijo, ki je sicer namenjena, če se prav spomnim garjam ali sramnim ušem , Eurax, je bolj prijetna za uporabo ( meni je celo dišala) se mi je zdelo da prav pomirja zdraženo lasišče. Drugače pa ni druge kot pregled lasišča, las po las, striženje razen prav drastično, ne pomaga saj so uši in gnide ob lasišču.

srečno

o krasno, veš da petrolej naredi mehurje po lasišču?
Eurax, poleg tega pa moraš razkužit celo hišo, sploh plišike in podobne zadeve, ker drugače tudi s petrolejem ne boš naredila ničesar.

pa vsak dan izčesavat gnide z lasišča. otrokom lakiraj lase, ker na lakiran las uši ne grejo rade.

Jaz niti slučajno ne bi poskusila s petrolejem. Ja, lakiranje očiščenih in opranih las je pri nas uspešna preventiva.

v mesnici

Petrolej NE_smrdi,peče ipd.Potrudi se z NIX-om.Če boš seb,potem lahko, otroku pa ne.Bo hudič.

Hvala za nasvete. Zdaj sem prišla domov s šamponi za mačke. To mi je priporočila ena, ki sem ji potarnala o naših problemih z ušmi.

Bomo videli, poročam.

Petrolej dobiš na vsaki bencinski, pri nas pa žal ni pomagal, niti Nix. Pregnali smo jih z neko emulzijo, ki ima v imenu črko L. Pobije tudi gnide. Dali smo dvakrat v petih dneh in smo jih, upam, pregnali. Pa posteljnino in pliškote smo prali.

Livija

Prilepila sem ti en moj post, v katerem sem opisala star recept za odpravljanje uši s petrolejem. Če boš delala tako, kot je opisano, ne bo nič peklo. Preberi natančno.
Sicer pa petrolej dobiš na črpalkah.
LP

New Report

Close