kje se dobi vloga…
Včeraj sem bila na Csd in vprašala kako in kaj in se mi zdi, d aje ta sociaolni delavec vse skupaj malo ,,mutil,, . Dal mi je sicer za nazaj papir, ker ga jaz na žalost sem nekam založila, ostale informacije pa so bile tako skope, da bog pomagaj.
Nevem pa, če odvetniki dajejjo bilo kakšne informacije preko tel. oz. po mailu, da pa spet plačam nek znesek samo za posvet pa mi je spet tako. Vem, da bom morala nekaj vložiti v to.
Videla sem tudi, da si ti imela eno fino odvetnico. Kako si jio plačevala: sproti ali na koncu??
če je otrok mladoleten lahko preko javnege jamstvenega in preživninskega sklada prejemata delno nadomestilo preživnine dokler se na sodišču ne uredi vse v zvezi z izvršbo preživnine.
Če je otrok polnoleten morate na sodišču, kjer prebiva dolžnik vložiti predlog za izvršbo. To lahko delate tudi brez odvetnika, vendar če niste najbolj vešči na tem področju vam ga priporočam ,vendar kot je bilo pri meni (v prvi izvršbi) sem morala za odvetnika plačati 100točk (11.000sit) + sodne koleke + priporočeno, ko pošiljaš sodišču itd. in se zneski kar naberejo + fotokopije +potrdila o šolanju… Kot pravim takih majčkenih stvari za plačat se nabere kar nekaj.
Prelodg za izvršbo (papir) kupiš v papirnici, notr ti vse piše kašne možnosti izvršbe imaš, priložiti moraš sodbo sodišča o preživnini, ki je bila določena ob ločitvi, potrdilo o šolanju otroka, obvestilo o uskladitvi preživnine (revalorizacija preživnine), ki ga pošlje CSD.
Če je otrok polnoleten bo moral sam vlagati predlog za izvršbo (seveda mu ti kot mama lahko pomagaš vendar bo moral vse pisati v svojem imenu. Če je otrok mladoleten pa pišeš ti.
Če te še kaj zanima kar vprašaj, bom pomagala če bom le vedela. Ravo danes sem oddala drugič predlog za izvršbo ker se ne drži dogovora.
Lep dan.
Če sem prav razumela imaš že izkušnje s tem vlaganjem. Vem edino to, d amoram predložit kopijo iz sodišča, katero imam iz leta 2001( takrat je bila zadeva končana ) in zapadle preživnine iz leta 2006. Papir izpolnim in ga odnesem na vbložišče na sodišču. A te lahko vprašam, če si ti iz Mb-ja? To te zato sprašujem, d ami poveš kje je ložišče, ker prvič je vse urejala odvetnica.
Hvala
Ne, jaz sem iz okolice Lj. Tam kjer stanuje dolžnik morajo imeti Okrajno sodišče (sklepam da je to Mb), poišči naslov (na internetu ali imeniku) oz. telefon okrajnega sodišča in jih povprašaj koliko sodnih kolekov moraš plačati (jaz sem jih danes plačala 7,92€ in kam jih moraš nalepiti, potem pa kar po pošti priporočeno pošlješ na to okrajno sodišče.