Kje se lahko dobi b12 a injekcijah
Ne, ni zaradi veganstva. Nisem veganka, čeprav jem malo mesa. Sem chronova bolnica, pa ni pravilne resorbacije. Meni moja zdravnica B12 predpisuje redno na mesec dni in moje počutje je dooooostiiiii boljše kot je bilo pred letom dni, ko še nisem jemala b12.
Imam pa nekaj sorodnic in znank, ki jedo normalno, pa imajo zelo nizek B12. Vse nekje do 200 (po zdravniško je normalno od 150 do nekaj nad 600. Vseeno je dosti boljše počutje, manj utrujenosti, če je B12 višji kot nižji. Vendar nobeden od zdravnikov jim noče pomagat, čeprav imajo kronično utrujenost, ter tudi kar nekaj znakov demence. Včasih je pri pomanjkanju B12 tudi tiščanje v prsih, vendar, če prideš s tako težavo do zdravnika, ti enostavno napiše nekaj proti depresiji. Moj občutek je, da je b12 v ampulah prepoceni in oni dobijo zelo malo provizije vstran!
Če misliš, da nakladam, si preberi knjigo Kaj pa, če je kriv b12? Za krajše informacije pa bo tole tudi malo pomagalo Vaš link.
Ne, ne moreš ga v Sloveniji dobit v ampulah v posti prodaji, niti na recept za “domov”, ker je v takih oblikah na voljo samo za impliciranje v zdravstvenih ustanovah.
[/quote]
Izjemoma dovolijo aplikacijo doma, ampak pod pogojem, da je nekdo za aplikacijo usposobljen.
V avstrijskih lekarnah ga lahk kupis, je v prosti prodaji,injicirajo ti ga v zd, tako se je dalo vcasih zmenit
[/quote]
V Borovljah je Adler apotheke in se da tudi po naše pogovorit. Prodajajo pa tudi kapsule- fonetično napisano alfa lipoin sojr. Za en mesec pride približno 40-45€. Moraš pa prej poklicat da naročijo take kot jih potrebuješ.
Pred lekarno je parkirišče za kratkotrajno parkiranje, ali par metrov naprej za vogal, pa za daljše parkiranje-bezplačno.
Pozdravljena,
sem veganka in si ga kupujem prek spleta v Nemčiji. To je “b12-depot-hevert injektionslösung”. Poštnina je sicer draga (13 €) in jih kupiš za celo leto. http://www.ipill.de (Versandapotheke)
Zelo dobro ste opisala ta primer z B12.Jaz sem ravno prebrala knjigo dr.Vernon Coleman/a Mit o demenci.In ta knjiga mi je resnično odprla oči,diagnosticirali so mi demenco pri 58ih letih,minila so tri leta in moje stanje(razen kronične utrujenosti)sploh ni slabo.Še vedno normalno funkcioniram,rešujem težke Križanke,celo berem(na začetku se nisem mogla zbrati).In dr.Coleman pravi,da je izredno žalostno,da zdravniki ne predpisujejo injekcij za B12,ker je ravno to lahko vzrok za diagnosticiranje demenco.In glej ga zlomka,ko so mi takrat pregledali kri,je bilo vse super,edino B12je bil “rahlo znižan”,predpisali so mi Folacin(kljub receptu je plačljiv),po treh mesecih pa naj ne bi bilo več potrebno jemati B12,čeprav sem prosila,da mi zopet pregledajo kri.Bilo naj bi tako,da pacientu,ki ima krvne vrednosti pod 350-400,skoraj zagotovo primanjkuje vitamina B12 in to pomanjkanje se lahko odpravi z nekaj zelo poceni injekcijami B12.In zelo žalostno je to,da bolnik ne bo deležen zdravljenja dokler ni njegova raven pod 180.Takoj po teh dopustih,bom najprej govorila z mojo zdravnico,če mi ne bo hotela predpisat B12,se bom pa drugače znašla.Lepo vas pozdravljam in srečno(čeprav vidim,da je vaš komentar objavljen pred dvema leti).
Tina810, 20.11.2023 ob 09:46
Pozdravljena,
sem veganka in si ga kupujem prek spleta v Nemčiji. To je “b12-depot-hevert injektionslösung”. Poštnina je sicer draga (13 €) in jih kupiš za celo leto. http://www.ipill.de (Versandapotheke)
Niste normalni, ne jeste izdelkov živalskega izvora, si pa dajete injekcije z nekim vitaminov, ki jih naročite prek spleta????? In to je zdravo???? Raje pojej en stejk in ne boš rabla injekcij.