Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kje so moški med 55 in 65 let, ki jih resna zveza še zanima?

Kje so moški med 55 in 65 let, ki jih resna zveza še zanima?

Iščem partnerja za resno zvezo, stara sem 57 let.

Sploh ne vem, kje naj spoznam koga? Nisem noben zapečkar, precej družabna. A moških
primerne starosti ni; so samo starejši od 65 let in mlajši od 53 let (vsi pa iščejo 10-30 let mlajše, lepe, postavne…). Jih ni na kulturnih prireditvah, športnih dogodkih, nikjer… (v fitnes pa ne hodim). Pa nikogar ne zanima nič resnega…
Kam so se poskrili “normalni” in z željo po kaj več kot le občasna srečevanja?

Podobno je že od starosti 35let naprej.
Če si ločenec, rabiš samo še eno zvezo, v kateri ugotoviš, da kaj bistveno drugače ne bo.
Tvoja resna partnerica si bo vedno vzela čas, da ti razloži, da je tvoj hobi neumen in v napoto resni zvezi. Zelo dobro zna argumentirati tudi zakaj bi morali iti na dopust po njenem načrtu in ne po kakem drugem, drugačnem načrtu.
Torej, pri 55+ so vsi desci že tako modri, da vedo, da jim resna zveza prinese samo dodatne težave in večina išče samo priložnostni seks.
Problem je, ker so ženske, ki moškega spoštujejo kot samostojno osebo, dokaj redke in te so ponavadi v resnih zvezah že daljši čas….

v vpoštev pride samo občasništvo.
Lahko tudi poroka, če drugi s tem pridobi večjo pokojnino po umrlem.

Čista resnica in dejstvo,da v tej skupini moški in ženski del samskega stanu išče samo še preračunljivo “občasno obdelavo”fizika na zgolj in SAMO na podlagi že simpatije,čustveno plat je večina potlačila in je zelo opazna otopelost.To so dejstva,žal sem to posplošila,kar ni pravilno.Obstajamo tudi še takšne,ki smo razumske,zrele in pa na moški spol gledam zgolj in striktno na osebnem nivoju,brez,da je moški samo objekt poželenja,ker sem prepričana,da so poleg fizike pomembni še drugi atributi(pa ne debelina denarnice in dolžina tiča).
Ni več potrebe po spreminjanju,je pa težko dobit v vsej tej množici “pravo”sorodno dušo.Zato ti predlagam,da svojo resnost usmeriš vase in z “resno zvezo” si ne delaš iluzij,pričakovanja odmisli.Recepta ni,kako prideš do takšnega kandidata,ker v modernem času,kot ga živimo je za “moderno dolčkanje”dosti žensk.Saj veš,kaj bi se trudili za eno samo pri teh letih,ko pa prilika dela tatu..in je trg prenasičen.Želim ti vse dobro in srečno.

Saj si napisala “vsi pa iščejo 10-30 let mlajše”. Pol so verjetno tam.

Ampak, kako ti je pa uspelo takole popredalčkati, da so samo “od in od”? Mogoče zamenjaj očala, da ne boš videla zgolj “od in od” pri starosti, prav tako pa pri krajih in dogodkih.
Kaj pa če bi štartala bolj iz sproščenosti, da tisto “resnobo” izničiš, če se jo že “vsi” tako radi v “prvi žogi” ustrašijo in če mogoče že takoj “navališ” z vso resnostjo in zraven manjka še kaj humorja? Kaj pa pomeni, da nikogar ne zanima nič resnega? A to misliš na to zgolj občasnost ali celotno širino človeka?

Kako mi je uspelo? Povsem enostavno – samo v tem starostnem razponu jih srečujem spontano, so na portalih tipa OnaOn, itd.
Se pa strinjam glede očal – hvala za nasvet. Verjetno res nepotrebne omejitve.
Z “nič resnega” sem mislila to, da bi se vsi samo občasno srečevali; ni jim pa do nekega pravega partnerstva – pač samo občasno preživljanje prostega časa.

Sem razumela bolj v smer, da se udeležuješ kulturnih, športnih dogodkov in da tam ni nič zanimivega, predno si sedaj povedala, da pravzaprav opisuješ situacijo nekih t.i. spoznavnih portalov. Zato mogoče res dobro obriši “očala” in poglej naokrog ob živih dogodkih in imej tovrstne portale bolj za hobi ali krajšanje časa kot pa za tako resnost, ki si si jo ti zastavila preko njih.
Še vedno pa menim, da štartaj lahkotno, namesto, da že takoj “navališ”, ker so večje možnosti, da takoj zbežijo kot pa da tudi iz prijetnega druženja postane morda tudi kaj več. Ker morda kdo tudi malo počasneje odpira karte kot jih pa ti sama “takoj”. Saj se tudi skozi to da hitro ugotoviti kako in kaj.
Kaj vem, kakšen primer naj ti dam – recimo, si lačna ob 12h in na vsak način hočeš špagete, ki jih trenutno nimaš pri roki, nimaš pa jih možnosti niti it kam kupit dva dni. Imaš pa na voljo riž. Ali boš dala le eno možnost, to je špagetom in ostala lačna dva dni ali si boš pripravila riž in mogoče pogruntala ob tem še kakšno novo pripravo slednjega? Ker sta obe “normalni” hrani. Mogoče boš ugotovila, da lahko daš možnost potem tudi krompirju, morskim sadežem, da boš ugotovila, ali boš naslednjič še vztrajala zgolj pri špagetah in raje ostala še malo lačna.
Spoznavaj ljudi, če ti je prijetno v njihovi družbi, je tako več možnosti, da bo imel potem nekdo enake, podobne cilje kot ti. Kot pa če si v smer, ali to, ali pa nič.
Mogoče ti tudi tovrstne situacije želijo kaj sporočiti, če spoznavaš le te, ki bi se radi družili, preživljali prosti čas, niso pa pripravljeni na kaj več od druženja, seksa … ne vem.
Imaš pa vsekakor možnosti, če odvržeš t.i. omejitve, saj praviš, da nisi zapečkar, da si družabna, tako da …

Ko se moški z leti osvobodi hormonskega primeża, se bo LOGIČNO v resno zvezo spustil LE, če ima računico.

Samo eno konkretno vprašanje,če lahko?

Razumem in sprejemam dejstvo,da je naša družba danes praktično brez načel.Osebno pa mi ni jasno kakšno preračunljivost se lahko gre zrel moški v teh letih? Upam si trdit po svojih izkušnjah,da bi v tej starosti skoraj vsi radi žensko iz revije,po možnosti brez lastne cene,pa ne v materialnem..ampak zgolj neobvezno intimno druženje,kjer so merila dvojna,nikakor neenakopravna…pa še zdaleč nisem feministika,nasprotno..obožujem naravno inteligentne moške,ki niso prodane duše.Strinjam se z trditvijo,da dama,ki se sprašuje,kje so..je njena resnost gledana v smislu..”čistega,odkritega odnosa”,nikakor omejevanje in kot v smislu predalčkanje..

Tudi jaz se sprašujem, kje so moški med 55 in 65 let…, pravzaprav se sprašujem, kje so sploh še moški.

Oz., kaj pod besedo moški razumemo. Kaj naj bi moški imel, bil, da rečemo, to je pa moški.

Če si odgovorimo na to, mislim, da bo izginilo vprašanje, kje so moški, zamenjalo ga bo vedenje. Kakšno vedenje to je, je pa odvisno od posameznika oz. posameznice.

Ma moški so vsepovsod. Pa ženske tudi. Samo kaj, ko eni in drugi iščete na tistem drugem samo napake, vidite samo slabo, jih predalčkate z raznimi etiketami kot neustrezne, itn .. Samo poglejte si sosednjo temo. Tip pove, da kadi in da občasno kaj spije. Pa je takoj komentar, da ne bo babe dobil, pa s katerimi športi se ukvarja, pa nevemkaj vse. Ma klinc vas gleda. Jaz tudi kadim, pa občasno kaj spijem, pa z nobenim športom se ne ukvarjam in, glej ga zlomka, že 15 let sem srečna v zvezi in glih tko žvim.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Spoštovana “Jih ni”.

Hvala za konstruktiven in razmišljajoč odgovor. Ne vem, koliko ste stara, ne od kje ste..
Bi pa z veseljem z vami še kakšno rekla… Človek danes že težko sreča, koga, ki pove iskreno tisto, kar misli in kar je, žal, v večini primerov, res.

LP

Prvič.
Moški živimo v povprečju 8 let manj kot ženske in tako jih je v teh letih že red”pobralo” več kakor žensk.
Drugič.
Bolj kot se staramo, več hočemo svoje svobode. Kdo pa se je pripravljen v teh letih odklopa še vezati?
Možno je samo neko neobvezno prijateljevanje. Brez vezave in skupnega življenja v enem skupnem stanovanju. Vsak zase.

Neee, ne drži. Sem napisala “samo v tem starostnem obdobju jih srečujem SPONTANO, na portalih”,itd.

Naj naveden primer: lani sem imela AD HOC abonma v CD; po lastni izbiri sem šla na 8 predstav, vse od plesa, filma, opere, drame…. Prisotna publika večinoma študentje, pari ali mamice z otroki do 45 let in starostniki obeh spolov nad 70 let. To sicer bolj verjetno odseva realnost kulturne scene kot kaj drugega. A dejstvo je, da je precej podobno vsepovsod…

Morda pa so moški doma in se ukvarjajo z računanjem, da se jim bo računica izšla (Boomer, hvala za namig) ali pa služijo denar za 10 do 30 let mlajše… (napisal Kako ti je uspelo).

Kakorkoli, nekaj dobrih nasvetov že imam in vsem iskreno hvala za njih.
Bom vesela še kakšnega razmišljanja; že po teh nekaj se mi je zelo razširila perspektiva.
Lp vsem.

No, ti bom kar iz prve roke odgovoril.
Ne rabim ženske iz revije. Rabim zrelo žensko, ki me je sposobna spoštovati in sprejemati kot samostojno osebo. K temu zraven pašejo tudi enaki ali vsaj podobni interesi glede preživljanja prostega časa.
V resnici sploh ne gre za preračunljivost v smislu ekonomske dobrobiti, kar pa je po mojih izkušnjah eden od glavih faktorjev večine žensk od 25 do 35 let, ki iščejo življenjskega partnerja. Večinoma te punce dokaj rade presedlajo na drugega konjiča takoj, ko ugotovijo, da so zanimive kakemu drugemu, vsaj na videz boljšemu konjiču. Moški pač dozorimo kasneje in šele po 35. letu (ločenci) ali najkasneje po 50. letu (ostali srečneži, ki niso okusili grenkobe ločitve) dojamemo, da smo bili do sedaj izkoriščani, ker smo to pač dopuščali zavoljo ženskih oblin, zavoljo miru v družini… Trenutek streznitve za ženske pride tam med 35. in 40. letom, ko jim počasi usahne žar mladostne lepote in s tem izgubijo orodje za manipulacijo moških. Trenutek streznitve za moške pa pride takrat, ko se po dolgotrajnem ženinem nabijanju o nesmiselnosti moških prostočasnih dejavnosti zamislijo zakaj jim je to treba.
Rezultat tega pa je potem spraševanje avtorice z vzdevkom verbatim, kje so vsi deci in zakaj nočejo resne zveze.
Če se spomnim svoje mame ali pa moje tete… ha… njima ni na misel padlo, da bi ga kaj biksale, ker jima je bilo jasno, da jima bo potem, ko bodo otroci odšli v svet, ostal samo še odnos z možem in če je ta prej bil frustrirajoč za moža, potem pač ne more pričakovati, da bo še naprej z veseljem pridno stal ob njej…

Sam spadam v kategorijo tistih, katerih manjko si opazila v CD.
Dokler sem fizično sposoben smučati, plavati, hoditi v hribe, igrati tenis, igrati golf, se potapljati, me CD težko pritegne. 10 ali več let mlajše pa me tudi ne pritegnejo, ker mi je jasno zakaj bi si izbrale mene, starca. 😉
Tvoj cilj bi moral biti drugačen, ne bi se smela obremenjevati s tem, da ne dobiš moškega za resno zvezo. Mislim, da bi ga dobila takoj, če bi od tebe lahko pričakoval: podobne interese in življenje brez poskusov takega ali drugačnega manipuliranja.
Kot sem že napisal: Been there, done that.

In ti misliš, da smo šli narazen samo zato, da si nakopljemo novo ?resno? vezo na glavo? Počasi boš morala začeti razumeti to, pa se bo našel kak tip!

Ne rabim ženske iz revije. Rabim zrelo žensko, ki me je sposobna spoštovati in sprejemati kot samostojno osebo. K temu zraven pašejo tudi enaki ali vsaj podobni interesi glede preživljanja prostega časa.
V resnici sploh ne gre za preračunljivost v smislu ekonomske dobrobiti, kar pa je po mojih izkušnjah eden od glavih faktorjev večine žensk od 25 do 35 let, ki iščejo življenjskega partnerja. Večinoma te punce dokaj rade presedlajo na drugega konjiča takoj, ko ugotovijo, da so zanimive kakemu drugemu, vsaj na videz boljšemu konjiču. Moški pač dozorimo kasneje in šele po 35. letu (ločenci) ali najkasneje po 50. letu (ostali srečneži, ki niso okusili grenkobe ločitve) dojamemo, da smo bili do sedaj izkoriščani, ker smo to pač dopuščali zavoljo ženskih oblin, zavoljo miru v družini… Trenutek streznitve za ženske pride tam med 35. in 40. letom, ko jim počasi usahne žar mladostne lepote in s tem izgubijo orodje za manipulacijo moških. Trenutek streznitve za moške pa pride takrat, ko se po dolgotrajnem ženinem nabijanju o nesmiselnosti moških prostočasnih dejavnosti zamislijo zakaj jim je to treba.
Rezultat tega pa je potem spraševanje avtorice z vzdevkom verbatim, kje so vsi deci in zakaj nočejo resne zveze.
Če se spomnim svoje mame ali pa moje tete… ha… njima ni na misel padlo, da bi ga kaj biksale, ker jima je bilo jasno, da jima bo potem, ko bodo otroci odšli v svet, ostal samo še odnos z možem in če je ta prej bil frustrirajoč za moža, potem pač ne more pričakovati, da bo še naprej z veseljem pridno stal ob njej…[/quote]
Tako je. (Zrela) moška preračunljivost je čisto nekaj drugega kot preračunljivost (mlajše) ženske. Po večini je omejena zgolj na to, da se moški več ne namerava pustiti slepo izkoriščati.

Če se spomnim svoje mame ali pa moje tete… ha… njima ni na misel padlo, da bi ga kaj biksale, ker jima je bilo jasno, da jima bo potem, ko bodo otroci odšli v svet, ostal samo še odnos z možem in če je ta prej bil frustrirajoč za moža, potem pač ne more pričakovati, da bo še naprej z veseljem pridno stal ob njej…[/quote]

Zmerej mi je smešno, ko moški pišejo o “usihanju lepote” pri ženskah, ki potem
jasno moških več ne zanimajo….ne vem, a ste res tako nesamokritični?
Mlajšim puncam mahate s tošlnom, dragimi večerjami, potovanji – in se tolažite,
da so z vami zaradi vaše lepote? Ker vam pa urca ne teče?
In na koncu še krasen nauk tete in mame – bodite ultra pridne in ponižne, da vam
potem prdec stari in zmahani ne bo pobegnil.
Ja, naj gre, kaj pa naj z njim? Za v pojstlo ni več, sam še godrnja in tečnari – ej stari,
srečno pot!

Ko vas vse berem,predvsem posplošeno,se samo še vprašam,kako je težko breme,ko se ne glede na spol vse ocenjuje le na podlagi slabih izkušenj,in mar nam ni skupno vsem le”imet dober,normalen,iskren,spoštljiv,zaupljiv”odnos,z le enim bistvenim namenom.BIT LJUBLJEN IN LJUBIT in ob tem ne bit lastniški.
Mar nam vse slabe izkušnje niso dale dobro podlago,to pa je zrelost??Pa zaradi teh izkušenj ne morem/o vseh popredalčkat,etikirat,kot “slaba roba” ,ker smo preveč kompleksni.
Komu se še da vlagat energijo z raznimi igricami manipulacij,spreminjanjem in teženjem,bildanjem ega?

In na koncu še krasen nauk tete in mame – bodite ultra pridne in ponižne, da vam
Ja, naj gre, kaj pa naj z njim? Za v pojstlo ni več, sam še godrnja in tečnari – ej stari,
srečno pot![/quote]

To, da ženskam po 40-tem lepota pospešeno usiha je pač dejstvo. Kako to moškim usiha je pa drugo vprašanje. Seveda tudi moškim usiha lepota, vprašanje pa je kako. Včasih so plešaste moške dojemali kot grde in debele ženske kot lepe. Danes je to precej drugače. Torej, gre za družbeni konsez glede vprašanja lepote. Ženske se kitijo z nakitom, se lišpajo z razno kozmetiko, moški pa z debelimi denarnicami. Stvar družbenega konsenza pač…
Biološka ura pa moškim teče precej počasneje kot ženskam. Ženska pri 70-tih pač ne more več imeti otrok, moški pri 90 ali čez še vedno lahko ima otroka. Vrpašanje je sicer kakšen oče bo temu otroku, ampak z biološkiga vidika je to-to.
90-letnemu se še vedno dvogne, če dobi pod sebe frajlo, na staro zgubano tečnobo se pač ne dvigne. 😉
Sicer pa… dokler se imam fino nisem tečen, nimam težav. Ko imam ob sebi tečnobo, me pač potegne notri.

Res je… ampak žal realnost ni taka in ljubeč in spoštljiv odnos ženski ne pomeni povsem isto kot moškemu. Ženska želi imeti ob sebi moškega, ga nadzirati, mu diktirati življenje. Moški pa to dojemamo drugače, ženski damo več prostora pa se potem počuti zapostavljeno, zavrženo itd…
Skratka težko je ugoditi, če na odnos ne gledaš iz realne prespektive.

srečno pot![/quote]

To, da ženskam po 40-tem lepota pospešeno usiha je pač dejstvo. Kako to moškim usiha je pa drugo vprašanje. Seveda tudi moškim usiha lepota, vprašanje pa je kako. Včasih so plešaste moške dojemali kot grde in debele ženske kot lepe. Danes je to precej drugače. Torej, gre za družbeni konsez glede vprašanja lepote. Ženske se kitijo z nakitom, se lišpajo z razno kozmetiko, moški pa z debelimi denarnicami. Stvar družbenega konsenza pač…
Biološka ura pa moškim teče precej počasneje kot ženskam. Ženska pri 70-tih pač ne more več imeti otrok, moški pri 90 ali čez še vedno lahko ima otroka. Vrpašanje je sicer kakšen oče bo temu otroku, ampak z biološkiga vidika je to-to.
90-letnemu se še vedno dvogne, če dobi pod sebe frajlo, na staro zgubano tečnobo se pač ne dvigne. 😉
Sicer pa… dokler se imam fino nisem tečen, nimam težav. Ko imam ob sebi tečnobo, me pač potegne notri.[/quote]

Kar tolaži se. So, o ja, virilni moški, ki na starost štepajo otroke, ampak so izjeme.
Povprečni Jaka ga že pri 50tih težko spravi pokonci.
In če recimo 50letnima ženski in moškemu vzameš eni kozmetiko, drugemu pa denar,
kaj praviš kateremu od njiju se bo prej posrečilo priti do seksa? (recimo za stavo)

Verjamem,da so takšne izkušnje.Sama osebno pa moškega,ki ga spoštujem na realni osnovi,dejstev,dejanj z niti eno potrebo,da bi ga spreminjala,si ga jemala,kot svojo lastnino.(ker copatarjev ne prenesem).Stojim za tem,da potreba po pozornosti ne rabim toliko,da bi psihirala.Rabim pa spoštovanje,kar je razlika,najbrž pogojeno z leti.No,vsak je svoje sreče kovač .Stvar kompaktnosti,če/ko je ni..izguba časa,na silo ni nobena stvar dobra.

Draga dama,ta,ki si (se oproščam,ker te kar tikam) odprla to temo,sem v najlepših letih,torej štejem 51 pomladi,ha,ha,ha,živim na Gorenjskem,tudi sama bi želela s tabo komunicirat.Prosim pusti svoj kontakt.
Srečno.

Sicer pa… dokler se imam fino nisem tečen, nimam težav. Ko imam ob sebi tečnobo, me pač potegne notri.[/quote]

Kar tolaži se. So, o ja, virilni moški, ki na starost štepajo otroke, ampak so izjeme.
Povprečni Jaka ga že pri 50tih težko spravi pokonci.
In če recimo 50letnima ženski in moškemu vzameš eni kozmetiko, drugemu pa denar,
kaj praviš kateremu od njiju se bo prej posrečilo priti do seksa? (recimo za stavo)[/quote]

Težko bi bolje napisal …
Vidim pa da imaš izkušnje z Jakci, ki so ga verjetno precej nalivali v preteklosti in večji del prostega časa preležali pred TV. Osebno nimam teh težav, res pa je, da tudi neke pretirane želje po sexu nimam zato, ker se vedno znova spomnim kaj paše zraven. Tisto “kar pride zraven” me pač odvrne od tega… sploh, če se zraven omenja še kaka “resna zveza”. Seveda bo 50-letnica prej prišla do seksa, mora pa zato dobiti desca, ki mu stvari niso čisto jasne ali pa preveč “srbi” in zavestno rine v težave.

The female, not the male, determines all the conditions of the family. Where the female can derive no benefit from association with the male, no such association takes place. — Robert Briffault, The Mothers, Vol. I, p. 191

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close