Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kje so naši tolarji?!!!!

kje so naši tolarji?!!!!

Kam so odšli naši stari, ljubi TOLARJI (sit)??? Kak je blo fajn,vse 1x ceneje,imel si občutek,da imaš nekaj v denarnici,…

jap, bankovci so bili fizično večji od ojrov

Tolar se je stabiliziral šele proti koncu svojega obstoja. Kar spomnite se, koliko časa smo preračunavali v markah.

Men so blo tolarji ZAKON!! Tako in drugače. naši so bili, lepi so bili, pregledno je bilo… mani te decimalke pri € ne sedejo.

Ja, sem imela jurja v denarnici, se mi je zdelo čisto dovolj za tri dni (za kufe).
Če pa danes pogledam v denarnico in vidim samo 4€, moram takoj na bankomat, ker se mi občutek “jurja” vrne ob bankovcu za 10€….

1x dražje? sorry, 5x dražje… pa še včasih malo več…

Samo primer; ne vem, če se spomnite, ko je prišel Hofer k nam, je stal 1 šopek rož pri blagajnah 399 sit, potem so jih čez čas pošteno podražili, zdaj stane 3,99 eur.

Mnogo drugih stvari je prej stalo tam do 500 sit, zdaj pa za 5 eur več ne dobiš nič.. ok,da ne bom krivična; štruco kruha in 2 l mleka…. pa 4 kave v kafiču – če imaš srečo, pa burek in pivo… Pa hamburger in pijačo… pice pa več ne 🙁

Ja, to vsi govorijo, da potem postane VSE dražje. V Nemčiji so mi takoj rekli, da bomo zdaj pa nastradali. Pa smo res.

Ja, kar je včasih bil jurj je zdaj 10€. :(((

Packi!!!

brez zamere, to so vse malenkosti, malo se nam je podražilo življenje, to je vse.

če bi pa še vedno imeli tolar, bi zdaj v tej finančni krizi pa vsi kri pljuvali – oprostite izrazu.

madžarska je skoraj bankrotirala konec lanskega leta zaradi njihovega forinta.

New Report

Close