Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Kje so Nemci?

Kje so Nemci?

Mi lahko nekdo odgovori kam so šli vsi nemci? So se poslovenili ali odšli, našli boljšo delovno silo? Več sto let pod njimi in nikjer nobenega več.

Hvala

Eni so se poslovenili (kar poglej malo telefonski imenik), eni so po vojni v strahu pred komunisti zapustili Slovenijo, eni so končali v jarkih.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ti bo jon razložil. Nekaj takega recimo:

Ko so nastajale meje nove YU. s tem pa tudi Slo. je kdor je hotel lahko odšel v Avstrijo in večina je izbrala to možnost , zaradi tega je pri štetju v 50-tih letih prišlo do drastičnega upada Nemške manjšine v Slo.

evo vam malo učnega čtiva:))))

Nemci na slovenskem
Od ponekod večinskega naroda prek številne manjšine do skorajšnjega izumrtja

“Če se je na Slovenskem do sredine prejšnjega stoletja in še dlje govorilo o Nemcih in Slovencih, potem so bili Slovenci (razen v nemških agrarnih jezikovnih otokih – na Kočevskem in v Apaški dolini -, ki so v glavnem nastali v času srednjeveške kolonizacije) zmeraj podeželsko in Nemci mestno oziroma trško prebivalstvo,” je v zborniku “Nemci” na Slovenskem navedel Janez Cvirn. V Etnografiji avstrijske monarhije je Karl von Czoernig ugotavljal, da so se leta 1846 slišali “nemški glasovi” v vseh večjih krajih na Koroškem, Štajerskem, Kranjskem in Goriškem. Toda takrat je bil nemški jezik simbol meščanstva, nemškega in prav tako priseljenega slovenskega – a ironično je večina prebivalcev Maribora obvladala tudi slovenščino. Jezik pa je bil merilo: ljudi so do leta 1920 šteli in delili po nacijah glede na občevalni jezik.

Današnja Slovenija je bila takrat razdeljena in največ slovenskih Nemcev je pred svetovnima vojnama bivalo na ozemlju Spodnje Štajerske (Untersteiermark), ki se je raztezalo med Muro in Trojanami. Sedemsto sedemdeset let je to ozemlje uradno spadalo pod štajersko vojvodstvo, tri največja mesta v nemškem “trdnjavskem trikotniku” pa so bila Maribor, Celje in Ptuj. Med znamenitejše Nemce iz Spodnje Štajerske štejemo admirala Wilhelma von Tegethoffa, skladatelja Huga Wolfa in izumitelja Johanna Pucha, med redke Nemce, ki so se med okupacijo v letih 1941-45 uprli svojemu narodu, pa sodi pisateljica Alma Karlin.

Današnja prestolnica Ljubljana je spadala pod Deželo Kranjsko, njene jezikovne navade pa je opisal že Janez Vajkard Valvazor: “V Ljubljani je bil običajni jezik kranjščina in nemščina, pri plemičih in trgovcih pa tudi italijanščina, zapisuje pa se vse v nemškem jeziku.” Ko je bila Kranjska priznana za slovensko deželo, je delež nekaj tisoč Nemcev upadal do leta 1910, ko so sestavljali le še dvajsetino prebivalstva.

Po pomladi narodov sta se vzporedno krepila pritisk nemškega nacionalizma in slovenska zavest in propaganda. Ime celjskega časopisa Deutsche Wacht, torej Nemška straž(nic)a, zelo dobro odslikava duha časa med letoma 1880 in 1910. Na Kranjskem je število Nemcev upadalo, na Štajerskem pa se je povečevalo ob vsakem ljudskem štetju. Prav Celje je bilo središče takratnih nacionalnih spopadov ob ljudskih štetjih, ki so pred prvo svetovno vojno na Štajerskem še pričala o veliki večini Nemcev.

Po prvi svetovni vojni in aneksiji Štajerske h Kraljevini SHS je prvi popis v slovanski kraljevini pokazal ravno nasprotno sliko kot zadnji avstro-ogrski: v Mariboru je bilo 20.000 Slovencev, Nemcev pa le še 6500, na Ptuju je živelo trikrat več Slovencev kot Nemcev, v Celju pa kar osemkrat več. K realnejšemu nacionalnemu opredeljevanju je pripomogla tudi nova kategorizacija: namesto “občevalnega” jezika, ki je tehtnico nagibal v korist gospodarsko-politično prevladujočega naroda, je popis leta 1921 nemštvo priznaval samo po starševskih koreninah. Deloma se je število Nemcev manjšalo tudi zaradi izseljevanja; to je glavni razlog upadanja števila Nemcev na Slovenskem v letih 1919-1945. Izseljevanje je bilo – še posebej po drugi svetovni vojni – skoraj dokončno, še vedno pa pri nas živijo potomci Nemcev, Avstrijcev in Kočevarjev. In se tako tudi opredeljujejo ob popisih prebivalstva – za Nemce se jih je ob zadnjem popisu leta 2002 izreklo 499.

Potrebno je biti pošten in priznati, da s(m)o jih po razpadu avstroogrske počasi spucali 🙂 Tako kot so to delali Avstrijci na drugi strani meje s Slovenci, s to razliko, da smo mi bili temeljitejši.

Tako kot se na koroškem danes marsikak slovenec šteje za avstrijca, tako se je tedaj v avstrijski državi marsikak slovenec izdajal za nemca (avstrijca), pa je števelka tedanjih nemških prebivalcev malo večja. Ko se je država zamenjala so bli pa spet slovenci. pa še kakšen nemec zraven.

Ja mi zivimo na Spondjem Stajerkem in Karniola in tako dalje.
Drugace pa zivimo v Nasih Nemskin narodnih skupnostih in Ne Slovenskih..
Nemci mi smo Narod,..To je Sociolsoke pojem tako kot jezik..to ni geografski pojem..
Narodne skupnosti in jezik, to so sociolsko pojmi ne geografski..

In gospa, ali gospod, da ste vi ziveli pred stotimi leti , bi jaz bolj tezko verjev..
kako je bilo pred sto leti, niti moji stari starsi ne vedo kar se nislo biuli zvi takrat , kaj sele jaz, ki sem bil rijen na Spodnjem Stajerskem recimo v caso Drzave Jugoslavija tukaj..in sedaj je njena provoica Slovenija postala neodvisna drzava , vsaj tak izgleda sedaj tukaj..

ko so ziveli moji predniki tukaj se ni bilo takih drzav tukaj..tako da recimo jaz sem sedaj prva generacija Namcev taj Drzavljan Slovenje, tako da sem v kaj novi situaciji v kasni moji predniki niso bili, ker se tukaj ni bilo drzave Slovenije..
Drugace pa da ne bo pomote mi doma in v nasi narodni skupnosti ne govorimo Slovensko,..je pa slovenscina tukaj obvezno v Solah po 1945 po zakonih po 1945..tako da imamo sole v slovescini sedaj tukaj..in nic v nasem materinem , ocetovem ,..dedekovem , bebiceinem jeziku oz nasem jeziko..
Seveda, nam je to ravno tako krsenje clovekove rpavice, kot bi bilo vam ce nibi smeli imeti nic v vasem jeziku..

Seveda ce po zakonu casopisi in tako dalje so lahko oz morejo biti sedja po 1945 samo v vasem jeziku , to ne pomeni da nas ni..samo nsomo tako vidni kot pa ce bi bili ce vi vili krajevni napisi tudi v nasem jeziku, to je zelo vidno znamanje da v krajih in mestih tukaj smo tudi nemci, seveda seda to noi vidno ko pa so samo Slovesnke oznake.,.in to je seveda nespostovnje nam clovekov prvic in nespostovnje clovekovekov pravic autohnonemu prebivalstvou na spondjem Stajerksem in Karnioli tukaj itd..in seve Drzvlanov te nove drzave sedja tukaj te Slovenjije.

Seveda mi nismo vidni, ker prvo nismo del Slovesnke narodne skupnosti , ker smo drugi narod kot pa vi..
drugic, mi zivmimo na Spodnjemstajerksem in Karnioli..in se iz caso tukaj ko je bila tukaj Spodnja Stajerska in Karniola..in ne iz casokv ko je je bila tukaj Jugolsvija in njena provincea Slovenja, kar se vedno je sedaj..

In mi nikoli nismo migrirali v kaksno taksno drzavo kot Slovenijo ali Jugoslavijo,..ker pac je to ozmlje bila zavzeto z Jugolsviansko vojsko torej Slovensko po 1919 in spet 1945..

In v Slovensko drzavlansto in Jugolsvansko drzavljanstvo so potem dali vso autohtono prebivalstvo an Spodnjem stajerskem in Karnioli, Neglede na narodnost..
Niso dali v to drzavljanstvo avtohtonoh BNemcev tukaj, ampak autohtono prtebivastvo na spodnjem stajerkem in Karnbioli , kar smo pa seved atudi mi Nemci..
Torej tukaj so birokratske stavri..
Seveda nismo pa mi Slovenski Narod..
In tudi nimamo dobene potrebe , in je recimo jaz tudi nisem nikoli imel da bi bil va kaksnoi stikih z Sloevnci, ker ste drug narodn in imate drugo kulturo in jezik kot pa mi..
samo pa so nas sedaj ker smo autohtone prebibvalstvo an spodnjem stajerskem in Karnioli dali v drzavlastvo te nove drave sedaj..
Tako da mi smo sedaj del Slovenske drzave,,oz smo Dezavlani Slovenije, nsimeo pa del te drzave..
Je zelo cunda situacije sedaj..
Nismo del Slovenske narodne drzave, smo pa drzavlajni Slovenije ker je ta drzava na ozemnlju Spodnje stajerske in KArniole kjer smo mi autohtono prebivastvo..

Doben se ni Poslovenil.
Po 1945 je po zakonu obvezno v solah poucevati tukaj Slovescino..Tako da nas ucijo Slovescino v Solah..
Je pa res da ce naed govoris Slovensko z kom..so zelo nespostljivi do tega, da to ni tvoj domac jezik in ne tvoj narodni jezik..in do tzega da se pocutimo mi boljse in bolj udobno v nasem Narodonem Nemskem jeziku, in v Nasi Nesmki Kuluri seveda..
Se najvecjei problem je ker mormo sedaj biti Drzavlöjani Slovenije.

Ne stejemo se mi za Slovence ne..
Nimso del Slovenskega naroda in ne del Slovesnke Skupnosti, Smo pa autohtono prebivalstvo na spodnjem stajerskem in Karnioli in so nas automatsko sedaj dali v to novo drzavlanstvop na tam ozemlju Slovesnko drzavlajstvo..
Mi smo sedaj samo isti drzavlöjani kot pa vi in ne narod,..v bistvo je bilo prej v Jugolsviji isto in tudi v Austriji..
Meni je kar fajn ce ne rabim biti v stiku z Slovenci samo sedaj ocitno bomo mogli biti, ker smo isti drzavljani spet..nas tak doben nic ne vprasa, tak spüloh nasega jezika vec ne znajo tukaj..ampak so nam sedaj krsen clovekove pravice in manjsinske pravice..od te drzave Slovenije sedaj na spodnje Stajerske in Karnioli, oz.od oblasti sedaj tukaj.

Obsoditi je treba krsenje clovekovih pravic.. ne glede kdo jih krsi..itd..

V bistvu tukaj je bila Austrija..Notranja Avstrija ce ne veste..

Ne vem zakaj eni mislijo da vedno vedo vec o drugih kot pa sami o sebi..
Mislim da mi Nemci vemo vec o nas samoh ko pa vi o nas..Mislim da ste vi bolj kvalificirani da lahko govoriti o vas samih potem , torej o Slovecih in ne o nas Nemcih..
Seveda nas jecik je Namscina kar je zelo drugacen jezik kot Slovesncina, za nas je to tuj jezik..zato mi nimamo veliko vpliva kaj se vi pogovarjate v vasem jeziku, to pa je tudi res, in jkaj se vi pogovatjete v vasi Slovesnki narodni skupnosti ker mi smo drugi narod kot pa vi in fruga narodna skupnost..

Ce smo mi kdaj ziveli v Sloveniji..Mislim da nikoli.(Sloveniaj je bila tukaj ustanovljena kot provoinca v Drugi Jugolsviji z ustavo Druge Jugolsvije leta 1946..)..Torej tukaj je se vedno velja ustava druge Jugolsvije iz löeta 1946
Nasi prednik se zivijo tukaj iz casa, Stajerske in Karniole itd..
Nasi predniki so bili “drzavljani” Stajerske in Karniole in Koroske itd, in zivimo mi tukaj se iz tistih casov,.(in se od prej)..samo takrat se ni bilo tukaj kasne taksne drzave in drzavljanstva kot Slovenija, to obstaja tukaj sedaj zadnih 23 let)..Nismo pa mi Slovenskega naroda..tako da nimamo dobenega kontakta z tem pojmo Slovenja drugage kot pa sedaj ker so nas dali , kot autohtono prebivastvo na spodnjem stajerskem in karniolai v to drzavljastvo sedaj automatsko..in ne kor nemce ampak kot autorhtomo prebovalstvo na spodnjem stajerskem in karnioli itd..

Torej to so sedaj neke birokratske stvati..

In ce se manimo o popisih prebivastva, pri nas doma doben ni delal popisa prebivastva, in pri ljudeh ki jih jaz poznam..)marski kdo tak sploh ne zna Slovneskega jezika, tako da sploh ne vem kako se bi pogovatrjali z vami)
samo mi zivimo na ozemlju kje pravijo da je del drzave Slovenije,..in da zato moremo sedaj mi biti Slovenskei drzavljani (birokratsko), in mi smo morali tuddi hoditi v OS..ki je bila samo v Slovenske jeziko,..
Seveda vse to so sedaj krsenje clovekove pravice nam..
Mislim meni sploh ni govoriti tega vasega jezika..Samo sedfaj morem, da vspostavimo neko komunikacijo, z vami drugim narodom tukaj..ker tako kot je sedaj sigurno ni fajn, vsaj ne za nas..
Ker nam ti drzavni uradniki in EU krsijo kronicno Clovekove rpavice..
in uradniki tukaj sploh ne znamjo nasega Nemslkega jezika, tako je resnocno tezko komunicirati zoblsatmi tukaj.
Ker so Samo slovenske in ne znajo Nasega jezika, in ne poznajo nase zgodovine in ne kulture..

Ce smo mi kdaj ziveli v Sloveniji..Mislim da nikoli.(Sloveniaj je bila tukaj ustanovljena kot provoinca v Drugi Jugolsviji z ustavo Druge Jugolsvije leta 1946..)..Torej tukaj je se vedno velja ustava druge Jugolsvije iz löeta 1946
Nasi prednik se zivijo tukaj iz casa, Stajerske in Karniole itd..
Nasi predniki so bili “drzavljani” Stajerske in Karniole in Koroske itd, in zivimo mi tukaj se iz tistih casov,.(in se od prej)..samo takrat se ni bilo tukaj kasne taksne drzave in drzavljanstva kot Slovenija, to obstaja tukaj sedaj zadnih 23 let)..Nismo pa mi Slovenskega naroda..tako da nimamo dobenega kontakta z tem pojmo Slovenja drugage kot pa sedaj ker so nas dali , kot autohtono prebivastvo na spodnjem stajerskem in karniolai v to drzavljastvo sedaj automatsko..in ne kor nemce ampak kot autorhtomo prebovalstvo na spodnjem stajerskem in karnioli itd..

Torej to so sedaj neke birokratske stvati..

In ce se manimo o popisih prebivastva, pri nas doma doben ni delal popisa prebivastva, in pri ljudeh ki jih jaz poznam..)marski kdo tak sploh ne zna Slovneskega jezika, tako da sploh ne vem kako se bi pogovatrjali z vami)
samo mi zivimo na ozemlju kje pravijo da je del drzave Slovenije,..in da zato moremo sedaj mi biti Slovenskei drzavljani (birokratsko), in mi smo morali tuddi hoditi v OS..ki je bila samo v Slovenske jeziko,..
Seveda vse to so sedaj krsenje clovekove pravice nam..
Mislim meni sploh ni govoriti tega vasega jezika..Samo sedfaj morem, da vspostavimo neko komunikacijo, z vami drugim narodom tukaj..ker tako kot je sedaj sigurno ni fajn, vsaj ne za nas..
Ker nam ti drzavni uradniki in EU krsijo kronicno Clovekove rpavice..
in uradniki tukaj sploh ne znamjo nasega Nemslkega jezika, tako je resnocno tezko komunicirati zoblsatmi tukaj.
Ker so Samo slovenske in ne znajo Nasega jezika, in ne poznajo nase zgodovine in ne kulture..[/quote]

Mi imam drugi jezik ce ne ves.

Wir haben verschiedene sprache als Sie.(Und wir komunicieren in Unsere Sprache und wir sind nicht Slowenische nationalität)..
Wir war nur stellen in diese Bürgerschft jetzt weil wir sind einheimische volk in untersteiermark und Karniola und so weiter als Einheimlische volk in Untersteiermark und Karniola und nicht Als Deutschen.

Verstehen sie jetzt..

Wir sind nicht gutt sichbarelich weil wir haben nicht unsere zeitungen oder zeitungen ode auch nicht zautungen in usere sprache, oder unsere Fehrsehn und so weitier..weill diese taat nüt nehmen uns und nie geben nichtz..Und wir wan nie einwanterung in diese Staat..oder etwas Sloweian weil wir wohnen hier von der Zeit wann war hier Stertiermak und Karniool, das var vor war hier Jugoslavia und deine Province Slowenie welcher ist immer noch jetztz hier.
Aner wir sind nicht Sloweische Gemeinscheft, wir sind andere nationalität und andere gemainschaft als Sie..

Tukaj smo.
Tako je sedaj boljse vidno..

Slovenci ne vejo da nas imajo v Slovenske drzavlkajstvo sedaj..

Na popiso prbivasva nas doben ni popisova, ce koga zanima. ker tako in tako popiasovalci spoh ne znajo in niso Nemsko..
Kaj te mislite da moji sorodniki znajo Slovensko..
Sem jim jaz mnoral pisato prosnjo za Slozbo , ker prosnja za Slozbo more biti po mzakonu v Slovenscini..Jaz pa sem tudi imel Slovenscino samo v Sloli ker po 1945 so obvezne tukaj salo samo v Slovesncini..
Drugace pa mi ne govorimo V Slovenscini. ampak in moji stari starsi in tiste genmeracije so znali Alemasko, Srbohrvasko, in LAtinbsko Tukaj..
Ta jezik je nka nova stvar tukaj je neka Visoko akadamska varijanta, Srbohrvascine..Iz univerz iz studija slaveistik..razmues pa lahko vse Srbi
hravako, in tudi bolgrasko..Samo so takaj za sole po 1945, ko je to ozemlje bilo zavzeto od Rdece armede in Sloveke oz Jogosdlvaske voske, je v solah postalo obvezno ta jezik..ahkademska Srbohrvascina..lar tudi je ta jhezik..
Generacije mojih starih starsev tukaj niso znali te akademake Srbohrvascine, od bohoricica. Toporisica, Miklosica ali neve kire ze..kar so nas v soli ucili tu..
Jaz sem prva generacuiija tukaj ki znam oz..semo na s v Solah ucili to Akadmsko Srbohrvascina..kar je seveda novost tukaj kot tudi Angliske jezik..
moji predniki in generacije mojih starih starsev tukaj niso znali ne Angöliscine in ne tage kar jaz seda pisem..in tudi danes ne znajo..pa smo autohtono prebivastvo na spodnjem stajerskem in Karniola …
Nismo pa Slovesnki narod ali Slovaski narodi ali kaj takega..

Je pa tukaj smao Juliske Alpe in Karavnke , kje skoraj doben ne zivi ker so samo visoke gore..Je samo po 1945,..na teh gorah..neki vojaki in policija z Ruskami zastavami, kar je pa tudi novost po 1919, in 1945 tukaj..
Seveda tukaj niso rabili graditi, zelezne zavese,..ker ze obstajaj naravne prepreke, kopt so visoke gore, in Morje..
Drugace pa je urandi jezik v cerkvi tukaj LAtinski , ki ga izobrazeni ljudi znajo tukj in so ga znali tudi generacijoe mohjigh starih starsev,..poleg Alemanskega,Gotscherich in Srbohrvaskeha jezika na tem prostoru..ce ze koga zanima kake jeziki se govorijop oziro znajo tukaj..
Po 1945 je pa poucuje tujajv solah ta Slovescina (oz kar je mislim neka akademska Srbohrvascina) in Angliscina).
Drugace pa mi govorimo, v vsakodnevnem zivljenu in doma, ,Alemansko ali Bavarsko, ali Gotscherich..
In ne Slovensko

Tudi za slovensko jaro gospodo je bil pogovorni jezik nemški,ker slovenski jezik je bil jezik hlapcev in dekel.Stef slovenci so se preselili v današnje kraje,ki pa je obsegalo veliko večje ozemlje kot sedaj,ker so imeli probleme z Avari so na pomoč poklicali Franke in postali vazali Frankov,šele tedaj so se začeli sem piseljevati Nemci (Bavarci) in je nastala Karantanija in tako naprej..

Vzhadni Goti so ziveli na tem prostoru se pred tem casu (ki ste ga opisali tukaj gospod janos) in Langobardi in Markomani in razna Germansa plemena so tukaj zivela se tudi pred tem casom..Ce ne veste..(tukaj so zivela naka Germanska plemena oz. neki germanski pribivalci se v casu pred jezusom kristusom..
Nemci so vendo in se zdaj zivijo, oz. zivimo tukaj v teh krajih, smo Autohtono prebivastvo v teh krajih..
Samo nam oblasti po 1945 ne priznavajo vec te pravice v teh krajih da smo aotohtono prebivastvo v teh hrajih,..to pa je zelo novo..in trajazadnjih 50 let..to zanikavanje da smo Germani auoohtono prebivastvo v teh krajih..Nasi predniki niso imeli problema z statusom da smo autohtono prbivastvo tukaj kjer zivimo..mi danes imamo se posebno po 1991..Ta drzava sedaj nam kronicno zanika da smo autohtonom prebivastvo tukaj, kjer smo rejeni in zivimo in so ziveli nasi starsi in stari starsi it njihovi starsi in stari starsi itd,,Mislim da pa mi domacini boljse poznamo zgodovino tega geografskega obmocje,..kot pa ljudje ki niso od tod,..ker skoz zivimo tukaj tako da vemo kaj se tu godi..na tem geografskem obmocju, ker zivimu tukaj..
Ne zivimo pa v Slovenski skupnosti ker nismo Sloveni..tako da to pa ne vemo kaj sse dogaja znatraj Slovanskega naroda ali v Slovenski skupnosti..

In ce malo opisem tukaj geografijo..:Poleg Juliskih Alp in Karvank intd..kar so samo visoke gore kjer doben ne zivi.. je potem se tukaj Kocevsko, kje Gotsche se danes zivijo..In ko prides dol z Alp kjer prakticno doben skoraj ne zivi,ker so samo gore in nizje goszdovi, kje se zacne vegetaciski pas.. je pa potem mesto Marburg an der Drau/Maribor.. in od tam dalje se potem z prekmurjem zacnejo nizine in kjer je tudi kjer je bolj poseljeno..
Drugace pa ker so ter dezele odprte proti vzhodu, ni tak problme do sem priti z Ruskimi Taniki..tako da so sedaj na teh gorah neka policija in karavle z rusdkimi zstavami in Slovenskim(Ruskim ) jeziki in kuluro..To pa hje tako po 1945 tukaj..

Ja v cankarjevem domu in na univerzi v Ljubjani nas sigurno ni, nimamo te pravice nekah po zakoih tukaj po 1945 pa do danes..In tudi na Slovensko govorecih formuh nas ni ker mi imamo drugi jezik kot vi in smo drugi narod.

Jaz in mi se tudi pristevano in se izrekamo za Nemce, pa nas ne stejejo zraven k tem 499..pa smo Slovenski drzavljani. Mi smo Slovenski drzavljani se pa pristevamo in se izrekamo ua narodnost za Nemce,..samo nas ne pristevajo oz niso k tem 499..Tak da ne vem kako delajo te stevilke to..
Dejstvo je pa da obstajamo..saveda je nas dosti vec kot 499..Nemcev Slovenskih drzavljanov..
in se nam sedaj krisijo clovekove pravice..ta drzava nam ne daja in sciti pravice da lhko govorimo in pisemo v nasem materinem in..ocetogvem jeziku itd…oz v nasem domacem jeziku itd..in najbrz nam ne priznava pravice da lahko izrekamo nasa narodnost , ki je Nemska , ker nas ne stejejo oz na registrirajo v statistiki..
To pa je druga stvar..Kar se seveda dogaja..
Druga svar je , d+seveda , ce je samo en Nemec Slovesnki drzavljan..se bi mu morlo spostovati clocvekove pravice, pa se mu ne…seveda jue nas veliko vec kot en..in veliko vec kor 499..vsaj Slovenskih drzvaljano..Seveda probmle je ker mi nikoli nismo zaprosili za to drzavljastvo , ampak smo bili automatko vpisani v to drzvaljansto po jugolsvaskem v katerega smo bili avtomatsko vpisano po Austro ogrskem..tak da nas tukaj doben nic nio vrasal..in tudi mi nismo imigrirali v kasno takso drzavo kot Slovenijo ali zaprosili z kako tako drzavljastvo kot slovenkso..zato tudi ne obstajajo registri o tem,…#so pa vso autohtono prebivalstvo dali v to drzavljastvo..torej tudi nas ker smo autohtono prebivasastvo tulaj..seved nas niso dali kot Nemce ali kot Slovence ampak kot Auotohrtono prebivalstvo..na Spodnji Stajerski in Karnioli itd..
In tudi ni mi jasno, ker mi imamo drugi jezik, mi ne govorimo Slovesnko in smo drugi narod kot Slovenci..Kako lahko delajo” popis prebivastva” nekdo ki ne govori in razum Nemsko pri prebivastvo ki ne zna Slogvenskoo..Pa ok to je druga stvar..Vseekakor mi tradicionalnio zivimo tukaj na spodnji stajerski in Karnioli in ne V Sloveniji ker Slovenji je bila ustvarjena kot Provionca v Jugolsviji , kot Jugoslovanska provinca..

Drugace pa mi ne izumeramo..ampak se dela genocid proti nam..To kaj oblasti pocnejo je genocit..Ne samo da zanikavaja obstaj nekeg prebivastva..ampak, da nacrtno poskusajo in vplivajo na zvovljenske razmenre in na clovekove pravice nekega prebivastva, kot to tuakj pozne Slovenska drzava..do nNemskega previavsava..Na spodnje stajerskem in Karnioli..
Temo se ne rece izumiranje ampak Genocid,..Ker zanikava..vse clovekove in cloveko pravice nekemu prbivastvo zaradi druge narodnosti, kar pocne sedaj Slovenska drzava..In zanikavanja clovekove pravic nam temlji tukaj , na tempejih da smo drugega nariodi in govorimo drugi jezik in imamo drugo kulturo..in ta drzava sedaj in oblsati…sistematsko vplivajo na nasa zivljenska razmere, s tem da bi izgili oz izublrli..kar je genocid..kar se pocne tukaj

Jaz in mi se tudi pristevano in se izrekamo za Nemce, pa nas ne stejejo zraven k tem 499..pa smo Slovenski drzavljani. Mi smo Slovenski drzavljani se pa pristevamo in se izrekamo ua narodnost za Nemce,..samo nas ne pristevajo oz niso k tem 499..Tak da ne vem kako delajo te stevilke to..
Dejstvo je pa da obstajamo..saveda je nas dosti vec kot 499..Nemcev Slovenskih drzavljanov..
in se nam sedaj krisijo clovekove pravice..ta drzava nam ne daja in sciti pravice da lhko govorimo in pisemo v nasem materinem in..ocetogvem jeziku itd…oz v nasem domacem jeziku itd..in najbrz nam ne priznava pravice da lahko izrekamo nasa narodnost , ki je Nemska , ker nas ne stejejo oz na registrirajo v statistiki..
To pa je druga stvar..Kar se seveda dogaja..
Druga svar je , d+seveda , ce je samo en Nemec Slovesnki drzavljan..se bi mu morlo spostovati clocvekove pravice, pa se mu ne…seveda jue nas veliko vec kot en..in veliko vec kor 499..vsaj Slovenskih drzvaljano..Seveda probmle je ker mi nikoli nismo zaprosili za to drzavljastvo , ampak smo bili automatko vpisani v to drzvaljansto po jugolsvaskem v katerega smo bili avtomatsko vpisano po Austro ogrskem..tak da nas tukaj doben nic nio vrasal..in tudi mi nismo imigrirali v kasno takso drzavo kot Slovenijo ali zaprosili z kako tako drzavljastvo kot slovenkso..zato tudi ne obstajajo registri o tem,…#so pa vso autohtono prebivalstvo dali v to drzavljastvo..torej tudi nas ker smo autohtono prebivasastvo tulaj..seved nas niso dali kot Nemce ali kot Slovence ampak kot Auotohrtono prebivalstvo..na Spodnji Stajerski in Karnioli itd..
In tudi ni mi jasno, ker mi imamo drugi jezik, mi ne govorimo Slovesnko in smo drugi narod kot Slovenci..Kako lahko delajo” popis prebivastva” nekdo ki ne govori in razum Nemsko pri prebivastvo ki ne zna Slogvenskoo..Pa ok to je druga stvar..Vseekakor mi tradicionalnio zivimo tukaj na spodnji stajerski in Karnioli in ne V Sloveniji ker Slovenji je bila ustvarjena kot Provionca v Jugolsviji , kot Jugoslovanska provinca..

Drugace pa mi ne izumeramo..ampak se dela genocid proti nam..To kaj oblasti pocnejo je genocit..Ne samo da zanikavaja obstaj nekeg prebivastva..ampak, da nacrtno poskusajo in vplivajo na zvovljenske razmenre in na clovekove pravice nekega prebivastva, kot to tuakj pozne Slovenska drzava..do nNemskega previavsava..Na spodnje stajerskem in Karnioli..
Temo se ne rece izumiranje ampak Genocid,..Ker zanikava..vse clovekove in cloveko pravice nekemu prbivastvo zaradi druge narodnosti, kar pocne sedaj Slovenska drzava..In zanikavanja clovekove pravic nam temlji tukaj , na tempejih da smo drugega nariodi in govorimo drugi jezik in imamo drugo kulturo..in ta drzava sedaj in oblsati…sistematsko vplivajo na nasa zivljenska razmere, s tem da bi izgili oz izublrli..kar je genocid..kar se pocne tukaj[/quote]

Cela EU, oz. EU sedaj dela genocid nad autohtonim Nemskih prebivastvo tukaj..

Stef ne klobasaj svoje sprahe govori slovensko ali pa idi v nemčijo kjer te tudi ne bodo razumeli

Vsi Nemci so šli v Nemčijo, nekateri pa v Švico, ker se tam bolje živi kot v državi, ki jo vodi Pahor, ki otrokom in sirotam jemlje štipendije in dodatke.

Janos je brezposeln

Janos ima Jugoslovanski sindrom etnicnega ciscenja, najbrz je obiskov Jugoslovansko politicno solo v Kumravcu.

Slovenija je bila ustvarjena kot Jugoslovanska provinca, se pa so se vse Jugoslovanske province tam in tako kot so jih ustvarili leta 1946. Mogoce je Janos kaki funkcionar iz Beograda

Ja samo to nima kaj z Gorovjem Balkan v Bulgarjiji, ali z kakim starimi stvarmi tukaj..tu je neko novo po 1945..pa do danes tukaj..taka ureditev..morda je Janus..nek Jugoslovanski uradnik ali funkcionar ja..
Na Severo-Zahodnima granicama Jugo-Slovenije..

A so spet prosti izhodi?

Škoda je,da jih ni. Da pa jih ni, pa nosijo svojo odgovornost. Njihov nacizem je vzrok za nastanek našega barbarsko_komunističnega režima, ki jih izgnal iz teh krajev.

New Report

Close