Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Kje so Nemci?

Kje so Nemci?

Ma mismo smo se kar tukaj, in jaz sem recimo Demokrat..
Kaj mate vi, za to res nismo mo odgovorni..ce nam
ne dajete nomenih rpavic in nam
krsite clovekove rpavice oz. ta
drzava..za to tudi nismo mi krivi..
vsak clovek sam odgovarja za svoja dejanja, in dejanja so
induvidualna stvar..
Clovek pa osvobodi sebe, ko da svobodo drugim..ce nas zatirate to se ne pomeni da nas ni, je pa zatiralec pravtako oropan svoje cloveckosti prav tako kot zatirani..tako da smo kar skupaj v istem zosu sedaj, in sedaj mi nismo odgovorni za da zos..mi smo samo drzavjani Slovenije sedaj tukaj

Pa ti si kot Milošević, ko nas je terjal v p.m.

Mrs u curac.

Mislim da so Nemci med drugo vojno kar pošteno etično čistili Slovenijo-Hitler v Mariboru-napravite mi to deželo zopet nemško,Slovence pa so selili v Srbijo.iz Štajerske tudi duhovnile in intelektualce,Švabi pa so služili Hitlerju in tako sami sebi naredili levjo uslugo,prej so nas spodrivali švabi,zdaj pa juga!

Ja samo to nima kaj z Gorovjem Balkan v Bulgarjiji, ali z kakim starimi stvarmi tukaj..tu je neko novo po 1945..pa do danes tukaj..taka ureditev..morda je Janus..nek Jugoslovanski uradnik ali funkcionar ja..
Na Severo-Zahodnima granicama Jugo-Slovenije..[/quote]
men se vse zdi da ti sam sebi odgovarjaš tukaj.drugič ,ko pišeš kao neki drugi vključi šumnike potem,ko boš spet ti jih pa izključi pa bo bolje izpadlo. A ne

Mislim da si Stef malo dela norce iz forumašev in nas hočer zakurblat!

Janos je Nemec, zato se oglasa na temo, ko se spracuje po Nemcih..Mogoce..

Jaz samo odgovarjam na vprasanje, ker je bilo vprasanej kje so Nemci..in ker sem Nemec sem odgovoril..pac je pogovor o nas Nemcih, ce niste opazili g. Janos., in mislim da imamo potem tudi pravico mo kaj tudi öovedati, mi ko smo Nemci..ali ne?..Ne vem pa kaj pomeni beseda zakurblati,.to pa ni Slovensko in ne Nemsko..

Ce je prepovedano za Nemce,da se odelezimo debate, potem tako napisate, tukaj ni nikjer napisano, da bi bilo prepovedano se Nemcem odeleziti debate..oz diskusije, oz,kaj je to misleno..

Ja da odgovorim na vrasanje.

Slovenski drzavljani smo danes. Vsaj mi autohtoni Nemci na Spodnjem Stajerskem in Karnioli in tistem delu Koroske, ki je del te drzave Slovenije..

Aber wir sprechen andere sprache und wir haben andere Kultur als Mehreheit bewohnungen jetzt hier dann volk das ist wirklich Slowene.
Wir sind Heute Deutsche minderheit hier in Diese Burgerschaft..
Das ist Sprache in wen wir sprehen normalwise..was ich haeb geschrieben jetzt hier..Ich gefüle mich veil besser wen ich schreibe und spreche in diese sprache..aber danach 1945 ist hier alle offenbarliche dingen und schreibungen nür in Slowenische sprache..So ist nicht so sichbar, das wir sind hier..ob wir wurde haben auszeihnungen des Ortes auch in unsere sprache wie haben Slowenen in Kärten, dan wurde mehr sichbar sein das sind wir auch in diesen dorten in diesen landen..aber weil wir haben nicht dass, sit nicht so sichbar das wir sind hier..aber das ist wie ist unsere sprache normalwise , wie habe Ich jetzt geschrieben..

Ich habe nür ein konversicacion jetzt hier..entschuldingung sie bitte aber..ist nicht unsere schuld das wir muss sein in diese Staat jetzt oder Brugerenen in diese Neue staat jetzt hier, politikeren hier haben wie das gemacht so..

Unsere Kulure und unsere Sprache ist unsere Heim..

Nas jezik in nasa kuluram itd. je nas dom, tako kot za vas Slovence vas jezik in vasa kultura,..ne glede kje ste in morda, in katerega drzavljanstva ste..

Verjemite, da mi nismo tukaj v nic kaj drugacnem polozajo, kot morda, Koroski Slovenci v Avstriji, Ali zamejski Slovenci v Italiji ali na Madzarskem..In bi bilo tudi prav da bi imeli enake pravice mi tukaj , kot pa jih imajo vasi rojaki, ce so drzavljani drugih drzav..

Štef kdo te pa razume veš da se v šolah učimo angleško!

janos se uči angleško ? ja kdaj pa misliš končati šolanje ? vEČNI študent picologije !?>))))

A misliš da se samo študenti učijo angleško-lahko se je tudi v tretjem življenskem obdobju-a ne?

Brezveze se je ubadati s takimi…daj na ignore (You know what I mean)

To sem napisal v nasem jeziku, da se vidi kaki jezik mi govorimo, kak je nas jezik in kaki jezik mi govorimo doma..Ja vem da se v soli ucimo samo Anglesko in Slovensko tukaj sedaj,..mogli bi tudi imeti v nasem jeziku v Nemscini..Vsaj mi kirim je domac jezik Nemscina..oz. To bi bilo spostovanje nam Clovekovih pravic.

And with you than we can speak in English, if you know than English..We should have school also in Deutsch language, for us for which is native language Deutsch, or more Deutsch in schools for us. That owuld be respect of human rights to us..Every body shoud have right also to have schools in their native language or to going in schools in their native language, and to us is now violated that right.
And authorities where we live, and that is Lower Styria and Carniola also, should know also our language, which is Deutsch, that we can understand Staate acts and so on..and things which is concerned citizens here, what we are also here now, after Jugoslavia and Austro Hungarn monarhy now here.

But I would write also something in our language as, Deutsch langauge, as make me happy when I speak it, and liberating me when I speak it..and I (we) feel at home in Deutsche language and so on..

So Ich muss sagen etwas auch in Deutsch..nür das sie kann sehen what is auch einhemlich sprache von Slowenische Bürgeren. English Sprache ist nicht Einhenlich sprache Slowenia Staat bürgeren aber Deutsch neben Slowenich (Akademisch Serb-Kroatisch varianten) und Italienisch und Ungarisch ist.
(That mean, that: I have to say something also in Deutsch, that you can see what is also native language from Slovenia citizens, beside Slovenian (which ist akanemimic Serb-Kroatian) and Italian and Hungarian language)..

From Universal declaration of humn rights:
http://www.un.org/en/documents/udhr/
PREAMBLE
Whereas recognition of the inherent dignity and of the equal and inalienable rights of all members of the human family is the foundation of freedom, justice and peace in the world,

Whereas disregard and contempt for human rights have resulted in barbarous acts which have outraged the conscience of mankind, and the advent of a world in which human beings shall enjoy freedom of speech and belief and freedom from fear and want has been proclaimed as the highest aspiration of the common people,

Whereas it is essential, if man is not to be compelled to have recourse, as a last resort, to rebellion against tyranny and oppression, that human rights should be protected by the rule of law,

Whereas it is essential to promote the development of friendly relations between nations,

Whereas the peoples of the United Nations have in the Charter reaffirmed their faith in fundamental human rights, in the dignity and worth of the human person and in the equal rights of men and women and have determined to promote social progress and better standards of life in larger freedom,

Whereas Member States have pledged themselves to achieve, in co-operation with the United Nations, the promotion of universal respect for and observance of human rights and fundamental freedoms,

Whereas a common understanding of these rights and freedoms is of the greatest importance for the full realization of this pledge,

Here are border countries.
Steiermark mean, Border country, and Marburg an der Drau border city.

On territory of hat state now here, Republik Slovenia, are mainly big mountains, which are not much populated, only few people live there.
and on those mountains is practicaly to made border..and was made borders here in History and after 1919 and 1945.
On Julian Alps, Karavnken Alps, Stein Sann Alps(Kamnisko Savinske) Alpe..Poßruck gebirgen (kozjak).
On these mountais have made borders after 1919..
And also historicaly were here border countries, and names like that Steiermakrk and Slovaney word Krai..for Karniola for example..And also today are only border regions..The same Steiermark or Krai Slovansko,..like were before in History.

That some want to make (or some medias)those mountains here (where do not even grow nothing any more as si to high) , as central land of some nation here in mountains where nobody live..is not very good or smart, that is for surre. Here is not Krakow or Warschaw or Beograd or Banja Luka..
Here are only border mountains..and were also the higheist mountains in ex-Yugoslavia..

And that anti-Germanic attitude and rethoric here is I think have nothing to do with those regions here, but maybe from times when Poland was devided, between Germany, Austria and Russia.
I think that that Rethoric is from those times, and have nothing to do with those geografical regionas here.
Because here are only unpopulated big mountains..like are Pik Kommunisem mountain on Brotders of soviet union and China..or Altai mountains or Kaukas..

Joj štef kdo ti je pa to napisal?

Quote from Antien Greek philosoph Plato:

Wise man tolk because they have something to say, fools speak, because they have to say something.”

Citat do StaroGrskega Filozofa Platona:
“Pametni (modri)..govorijo, ker imajo nekaj za povedati,..neumni govorijo ker morejo nekaj recti”..

“Dobre knjige se pisejo same od sebe..”

Quote from Saint.Francisco from assisi.
“In giving we receive”..For it is in giving that we recieve”..

“On other world we can take with us, only what we have gave in life”.

Qute from Saint Tomas Aquilas
“What we love tell us what we are”.
“We are what we love”..

And to love it is right way in life..

kar domisljaj si..
Kaj te mislis da na Dunaju lahko odpres restavracijo z Dunajskimi Zreski.(Lahko ze )
Ampak Konkurenca prehuda tam..Tam zna vsak pecti Dunajski Zrezek..Tu pa ce ga znas si Dasa.
Pa ti ne ves kaj je to ekonomija..Turek je lahko revez v Turciji. V Nemciji pa lahko z Kebab restavracijo obogati..(ker je tak najbrz edini ki zna specti Kebab tam),,dokler ne pride drugi turek in mu Kebab Konkurenca..Tu vi res hudo mesate pojme..
Po 1945..So Nemci izgubili Slouzbe tukaj samo na mestih policije, vojske, na univerzah..in take pozizije..na drugih delavnih mestih ne..In Problem za Nemce tukaj je..da niso Nemski Drzavjani..tako da so ce gredo v Nemcijo so na istem kot, ostali ne Nemski Drzavljani..eni mesajo med pojmi Nerod in Drzava..Recimo jaz kot Nemec, mi smo v casu Jugoslavije ziveli precej dobro, glede financnih stvari..
Nemec z Drzavjastvom Jugoslavije je imel boljso poslovno pozicijo tukaj, kot Nemec brez Jugoslovanskega Drzavjastva…to vseekakor..(Seveda sedaj po 1991 za dobenega ni vec roznato tukaj, vsaj ne ce nisi tista etnicna skupina, ki ima drzavo..ampak najbrz kak Kitajec lahko ima dober biznis tukaj z Kitajsko restavracijo..Slovenec pa ne najde dela ker je prevec Slovencev tukaj..recimo,..ne vem jaz..(Vsak je na koncu vsekkaor individulano bitje, in more in je prisiljen na tem svetu ziveti kot individualno bitje,)..
In Jugoslavija ni bila v vzhodnem in ne v zahodnem bloku,..in je bila del neuvrscenih z ostalimi muslimanskimi drzavami, tako da Jugoslavija je bila neke vrsti velik Biznis center..v svetovnem merilu..
Preko tega ozemja vseekaor za Namce gredo stiki,..z centri “Starega Sveta”..Iraq , Iran..Egipt itd..Pac to je ze geografski polozaj tukaj..

Ja v nasem kraju je se danes skoraj polovica imen z Nemski priimki, in imeni..

Ni mi jasno zakaj bi naj se Nemci blai komunistov?..Ce pa Nemci zivijo v Nemskih Skupnustih , Slovenci pa v Slovenskih, ce so pa drugi narod..Se pa Nemci imajo tudi Nemsko komuniscno paritjo..in so jo imeli..Tako imenovana “vzhodna Nemcija” po 1945 je bila Komunsticna Drzava..

Ok jaz sem samo Spodnje stajerski Nemski kmet..in se kaj dosti ne ukvarja z politiko..
In da sem Nemec recem, ker ja moj domac jezik Nemscina katerega mi govorimo doma , in moji sorodniki in srasi in prastarsi..in imamo drugacno kuluro in smo drugi narod kot pa Slovenci..policija in vosjka po 1945 pa govori tukaj po 1945 Slovensko pa do danes to pa je tudi res.
kto tudi po vsej Evrpi po 1945..samo da so tam nekje bolj na severa naredilo 1955 nazaj nemsko policijo in vojsko iz Nemcev..na zgornji stajerskem in koroskem tudi po 1955.
Tukaj po 1945 pa do danes pa nic vec..Samo Slovenska policija in vojska..isti jezik kot Srbiohrvascina..samo da majo Rusko zastavo gor

Kaj skos jamraš s to nemčijo.mislim haloooo .koji klinc ima veze kdo je kaj.vsak človek je človek,če je pošten in vseeno kako govori in kakšne narodnosti je.take misli o nadčloveku,ki naj bi ga pripadalo vse kar je možno ,so utopija.ne more se tebi vsa slovenija prilagajat.isto je ko pride slovenc v nemčijo.vraga njih briga slovenski jezik.in se lepo prilagodi.
Imam občutek,da ti hočeš več pravic kot bilo kdo.to res ni lepo.
jaz ,ko grem v avstrijo moram po njihovo šprehat pa nč ne jamram.

Doben se tukaj ne pogovarja o dobeni Nemciji..(preberite si prvo kaj pise in o cem se gre tema)..

In je obratno kot ste vi sedaj napisali..
Mi bi radi enake pravice kot jih imajo drugi ljudje..Mi imamo manj pravic kot drugi ljudje..
In mi nismo prisli v kako Slovenjo, ker ko smo mi tukaj ziveli se tukaj ni bilo dobene Slovenije..
Slovenija je bila tukaj ustvarjena od ustave druge Jugoslavije iz leta 1946..moji in nasi stari starsi in predniki so bili rojeni in ziveli na tem ozemlju se pred tem cesa in se predno je bila tukaj kaksna Jugoslavija in Slovenija..Ce ne vesta da je bila tukaj 1000 let in vec Karniola in Steiermark in ne Slovenija..

Mi bi samo radi da se nam spostuje cloveko pravice, kar se pa nam ne..
In to je splosna dekalracija clovekovih pravic, ki se bi naj spostovla vsem ljudem…
kar se pa nam sedaj tukaj ne.. Spodnjestajerskim in Karniolskim Nemcem.
Imeti stanovanje..imeti placano delo..imeti casopis,..in sole v materinem jezku (in ocetovem), v nasem domacem jeziku..itd..imeti dovolj hrane in pijace itd..to so osnovne clovekove pravice..in imette rpavice scitene z zakonom..to so osnovne stvari..ki jim mi nimamo sedja scitene z zakonom…
Mogoce Nemci Nemski drzavjani imajo..ampak mi nismo Nemski drzavlajni..vi bi radi da bi bili mi sedaj Slovenski drzavjani..in nam ne scitite in dajete nobenih osnovnih clovekov pravic…to ni vredo ne..

Ves kako je v Svetem pismo” Ne stori drugemu kar ne zelis da storijo tebi”..
Torej ne vem zakaj, vi mislite da ste opraviceni do clovekovih pravic , ce krsite drugim clovekove pravice, in oz ce mislite..da ni nic narobe ce se drugim krsi clovekove pravice..
Pa je cisto veeno ce nam jih Krsi Slovenska drzava,Avstriska ali Nemska..ker sedaj nam Krsijo clovekove pravice kar vse tri..Tako da nevem ce je pametno se zgledovati po Nemski drzavi..ker sedaj vi krsite Clovekove pravice isto kot Nemcija..zrtev pa smo sedaj navaden volk..tak kot vedno..pa ti je cisto vseeno kake ethnicnosti je kaki volk..krsitev clovekovih pravic je krsitev clovekovih pravic pa ne glede kdo to pocne oz..ali komu kdo to pocne…

to niso bluzenje, to so resni pogovori..
resevanje mednacionalnih odnosov..in dosetcti zgodovinskega mira tukaj itd..
Ja se to je po nase ..”Avstrisko” je po nase..v Avstriji govorijo po nase..ok ko so bili moji stari starsi rojeni na spondji stajerski je bila tukaj se tudi Avstrija..tukaj po 1919 uradno ni vec Avstrija..prej 1000 let je bla..
Mi nimamo avstriskega ne Nemskega drzavljanstva danes..
In Slovenska drzava sedaj tukaj nam krsi pravice, da bi lahko normalno imeli sole in ustanove v nasem jeziku..in normalno ziveli nase tradicionano zivjenje..
Mi nismo imigrirali V kako Slovenijo, ker tukaj se je samo meja spramenila po 1919..in smo ostali na oni strane meje od Avstrije in Nemcije..prej vec kot 1000 let smo ziveli na tem ozemlju znotraj mej Nemcije in avstrije..
In nove oblasti po 1919 pa do danes nam krsijo in se posebno po 1945 pa do danes na krsijo:

7. člen

Vsi so enaki pred zakonom, vsi, brez diskriminacije, imajo pravico do enakega pravnega varstva. Vsi imajo pravico do enakega varstva pred sleherno diskriminacijo, ki bi kršila to Deklaracijo, kakor tudi pred vsakim ščuvanjem k takšni diskriminaciji.

1. člen

Vsi ljudje se rodijo svobodni in imajo enako dostojanstvo in enake pravice. Obdarjeni so z razumom in vestjo in bi morali ravnati drug z drugim kakor bratje.

12. člen

Nikogar se ne sme nadlegovati s samovoljnim vmešavanjem v njegovo zasebno življenje, v njegovo družino, v njegovo stanovanje ali njegovo dopisovanje in tudi ne z napadi na njegovo čast in ugled. Vsakdo ima pravico do zakonskega varstva pred takšnim vmešavanjem ali takšnimi napadi.

20. člen

1. Vsakdo ima pravico do svobodnega in mirnega zbiranja in združevanja.

2. Nikogar se ne sme prisiliti k članstvu v katerokoli društvo.

In ker Nemcija in Avstrija nista tako dobri drzavi, kot je svetovno znano..in ne delajo samo krivic,.Judom, Slovanom, ciganom in drugim..ampak tudi nam Nemcem, ker delajo krivici in slabo ravnajo kar z vsemi,,(njihovi drzavni birokrati)
Tako da nismo ravnio kaj na dobrem..

New Report

Close