Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Kje so Nemci?

Kje so Nemci?

Slovenci imate v Avstriji z zakonom avstriske drzave manjsinske pravice, Slovenci imate na Madzarskem in Italiji manjsinske pravice, slovaski Sorbi imajo v Nemciji z zakoni Nemske drzave mansinske pravice.

V tej drzave sedaj tukaj Sloveniji, imajo Italijani, Madzari in Romi z zakoni tej drzave tukaj Slovenije sedaj Mansjsinske pravice.
Mi Nemci drzavjani sedaj tukaj jih nimamo..
Tako da mi tukaj v tej drzavi in v Evropi imamo manj pravic kot ostali in ne vec..
Nemci imajo na Polskem manjsinske pravice..
Mi tukaj ne..tako da je ravno obratno kot ste vi tukaj napisali..mi smo obravnavani kot nekaj manj tukaj in Evropi..

A veš ti,da je narodnostna manjšina pogojena z številom sonarodnjakov.
Potem bi vsi svetovni narodi imeli manjšino,da je po tvoje.Pa je v slo več hrvatov in srbov od nemcev.Pa nič ne iščejo.Pol maš še bosance pa makedonce ,skratka veliko različnih narodov je tukaj in na primer hrvati so od nekdaj.Ne mislim na njih kot priseljence.

Ja samo mi se nismo preselili in migrirli v kako Slovenijo ali Jugolsavijo..Kot Recimo Hrvati srbi in makedonci v casu Jugolsvije.(In Srbi in Hrvati itd..so Slovani ce ne veste)..in tu je uradni jezik Slovanski jezik Srbihrvascina sedaj in ne Nemscina)..
Mi smo ziveli na Spodnjem stajerskem in Karnioli se preden je bila tukaj Jugoslvija ali Slovenija. tako da smo mi neprostovoljno pristali v tej drzavi..oz tej novi drzavi sedaj tukaj..
Vi ste si postavili sedaj drzavo, kjer smo mi prej ziveli, ne da bi nas kaj vprasali,in ne da bi nam sedaj spostovlai bilo kaksne previce..in ne da bi dobili mi kje drugje polnopravno pravico za ziveti ali bilokako kompenzacijo
Nase clovekove pravice ste sedej degradirali na nulo..tukaj in v EU..

Ce mene kiri vprasa..jaz res ne rabim dobenen Slovenske drzave ali usluge ki jih nudi te dtrazav, radi bi pa denar in davke od nas..pa dobenega srvisa za nas..to je ropanje..
(in Srbi, Hrvati in Bulgari to so slovani . oz Slovenci…mi Nemci mi nismo , mi imamo neSlovanskega jezika ne Slovansko kulturo..za nase kulturne potreben ne zadosca Srbrbska telvizija in casopis tukaj kot je sedaj..mi rabimo svojega..in zakonom sciteno to pravico,..tako kot majo vsa druga bitja na planetu zamlji..

Ta drzava nam ne zagotavlja ne (in nam krsi):
3. člen

Vsakdo ima pravico do življenja, do prostosti in do osebne varnosti.

1. člen

Vsi ljudje se rodijo svobodni in imajo enako dostojanstvo in enake pravice. Obdarjeni so z razumom in vestjo in bi morali ravnati drug z drugim kakor bratje.

20. člen

1. Vsakdo ima pravico do svobodnega in mirnega zbiranja in združevanja.

2. Nikogar se ne sme prisiliti k članstvu v katerokoli društvo.

7. člen

Vsi so enaki pred zakonom, vsi, brez diskriminacije, imajo pravico do enakega pravnega varstva. Vsi imajo pravico do enakega varstva pred sleherno diskriminacijo, ki bi kršila to Deklaracijo, kakor tudi pred vsakim ščuvanjem k takšni diskriminaciji.

in se druge artikle..

Sicer ti je samo Birokratska stbar,..tako kot je za nas samo papir Slovesnko drzavnjkastvo..s akterim tako nimamo sedja dobenih clovekovigh pravic, ko pa nismo Slovani..
in tudi ni tako tezko sprejeti par zakonov da bi na papirjo in po zakonih postali enako kot ostala ziva bitja na planetu zelmlji..ker sedaj mi Sponji stajerski in karniolski nemci to nismo..

Nevem zakaj ene tako moti tukaj v Sloveniji to da bi vsi Drzavljani imeli enka pravice pod zakonom..kar sedaj nimamo..
Nevem zakaj ene tako moti, da bi vsem ljudjem bile spostovane clovekove pravice, kar sedaj ni..
To je bolano in cudno ja..
tako da s takimi se je spoh nesmiselno pogovarjati, ker so kriminalci..

Mi nismo v isti kategoriji z Srbi, Hrvati, Poljaki, itd, ker nismo Slovani.
Mi smo v isti kategoriji, kot Madzari in Italijani in Romi..ki so Neslovani, kot smo mi..

Ja pa kaj bi rad štefek,joj si siten!

g. Janos vse imate razlozeno zgoraj samo prebrati je potrebno.

Ta Janos, ima vedno neke nemeste , total izven konteksta zakaj se gre kaki forum..
In janos splon ni Slovensko ime..
Zveni ko Madzarsko..mi bi radi iste pravice kot Madzari..

Madzari imajo poslanca v drzavnem zboru, mi ga nimamo (oz.po zakonih te drzave Mkadzari lahko imajo enega poslanca v drzavnem zboru,..mi po zakonih te drzave nimamo niti enega)..niti tu niti v EU,..pa smo tudi drzavljani tukaj recimo..to je samo ena stvar..

Madzari lahko imajo svojo TV, in sole v svojem jeziku , in to pravico jim sciti Slovenska zakonodaja..
Mi smo drzavjani, ki nimamo scitine te pravice z Slovenski drzavno zakonodajo..itd..

Seveda mi smo smao manjsina Slovenskih drzavljanov tukaj, ki nimamo te pravice, in mansina Nemcev v Evropi , ki smo v evropi brez te pravice..in taksnih pravic..

Seveda to so clovekove pravice da naj bi vsi imeli to..kar mi seveda nimamo..

Torej mi bi radi samo to kaj imajo vsi drugi na tej zemelsjski obli, ali vecina..ker na zalost je se marsikaterim drugim tudi krsene clovekove pravice sistematicno tkao kot nam danes..najbrs za vse tusi ni idelano..za marsikatere je ok..za marsikatere tako kot za nas pa dalec od tega..

V Sloveniji bi zi mogla slovenka uprava delovati tusi v Nesem jeziku..v Slovenski upravi doben ne zna nasega jezika dobro..pa bi radi imeli denar od nas recimo..davke pa tako..

Seveda mi bi radi tudi da bi lahko bikli v pogovoru z svojim nardom..ne da morem sedaj se menei tuakj z nekim janousom..da tzmerom ima neke nevmesne komentarje..ker ne loci, ki in kaj je njegov narod..in s kom se meni,..in katera tema je kje..mi bi samo radi..da se ans tretita tako kot vse ostala ziva bitja na zemleski obli..da se nas tretira enako v dosttojanstvo vin pravicah z ostalimi ljudmi, na zemelski obli, kar pa nas sedaj Slovenska oblast in drzava in EU ne..

Tezko je ne biti siten , in se ne pritozevati, ce so ti krsene clovekove pravice,
in ce cloveku krsi da ne more normalno ziveti kot clovek, od oblasti EU..

Kar je se posebej slabo za druzbo in celo drzavo tukaj..tako stanje potem..
Ne da se tukaj imeti neko normalno drzave..ce se v prinicipu neke drzave ne spostujejo clovekove pravice drzavjanom..ali autohtoneg prebivastva itd.(ali induvidualne clovekove pravice).tako kot je sedaj.

Tako stanje je slabo za vse ljudi v neki drzavi in druzbi, ker kot je rekel juznoafriski precednik Nelson Mandela..clovek, ki zatira je enako oropan svoje clovecnosti kot pa tisti ki je zatiran..tako da mora biti osvobojena oba..isto kot je enako oropan svoje clovecnosti clovek ki sovrazi kot tisti ki je sovrazen ..ali clovek ki se mu vzeme svoboda vstran, kot tisti, ki je nekomu vzel svobodo vstran itd..

To so resne teme tukaj..

In ce imate Slovani problem zgodovinski,.. z tistim Avstriskim cestarstvom in Nemcijo ki je skupaj z Rusijo razdelila Polsko in Avstriskim cesarrstvom ,ki je bilo tja to Ukrajine Polske Bosne in Vojvodina..in z tisto bolano birokracijo v tistih drzavah. Taga ni ze vec kot 100 let vec tam..in tukaj v Alpah..mi sedaj neki Nemski kmeti, res nismo odgovorni za tisto..

Se celo nasprotno..tako kot je tista biroktacija najbrz vam in nam delala kravice ker je pac bila slaba..nam jo se dela danes naprej nam..vam pa je ne more vec..zato pa jo nam sedaj tukaj nova drzava sedaj tukaj Slovenska drzavna in Nemska drzavna..Tako da mi tako in tako sploh nismo v EU..
In Slovenska uprava se sigurno nerabi zgledovati po Nemski drzavni upravi..ker ni Nemska drzavna uprava sigurno ni svetovno kaj na visoki ravni..tukaj pa tudi vsekakor gre vse dol od kaj se tukaj vzgledujeo po Nemski drzavni upravi..Lahko bi se recimo po Svircarski pa se ne..kar ni dobro..

Drugace pa je bolj potem vprasanje kaj vi Gospod Janos iscete oz pricakujete od foruma.(forumov tukaj).
iscete Slovansko narodno skupnost in druzbo Slovencev..
Ali Upravno drzavne pogovore ali mednacionalne debate..
(Ce se govori o Nemcih in z nami Nemci, potem so lahko smamo mednarodni pogovori oz. Upravno drzavni,..ker smo sedaj mo tudi drzavjani tukaj..

Jaz osebno samo sirim zavest o nekih stvareh.(oz poskusam)..(in prave infromacije).in da bi mogoce lahko prislo do kakih konstruktivnih resitev..in deuzbenega napretka..v dobro vsem…

obstaja pregovor..oz resniaa:
“Resnica se nikoli ni skodila pravicnim zadevam”..

Škoda besed.

Ja samo mi se nismo preselili in migrirli v kako Slovenijo ali Jugolsavijo..Kot Recimo Hrvati srbi in makedonci v casu Jugolsvije.(In Srbi in Hrvati itd..so Slovani ce ne veste)..in tu je uradni jezik Slovanski jezik Srbihrvascina sedaj in ne Nemscina)..
Mi smo ziveli na Spodnjem stajerskem in Karnioli se preden je bila tukaj Jugoslvija ali Slovenija. tako da smo mi neprostovoljno pristali v tej drzavi..oz tej novi drzavi sedaj tukaj..
Vi ste si postavili sedaj drzavo, kjer smo mi prej ziveli, ne da bi nas kaj vprasali,in ne da bi nam sedaj spostovlai bilo kaksne previce..in ne da bi dobili mi kje drugje polnopravno pravico za ziveti ali bilokako kompenzacijo

Ce mene kiri vprasa..jaz res ne rabim dobenen Slovenske drzave ali usluge ki jih nudi te dtrazav, radi bi pa denar in davke od nas..pa dobenega srvisa za nas..to je ropanje..
(in Srbi, Hrvati in Bulgari to so slovani . oz Slovenci…mi Nemci mi nismo , mi imamo neSlovanskega jezika ne Slovansko kulturo..za nase kulturne potreben ne zadosca Srbrbska telvizija in casopis tukaj kot je sedaj..mi rabimo svojega..in zakonom sciteno to pravico,..tako kot majo vsa druga bitja na planetu zamlji..

3. člen

1. člen

Vsi ljudje se rodijo svobodni in imajo enako dostojanstvo in enake pravice. Obdarjeni so z razumom in vestjo in bi morali ravnati drug z drugim kakor bratje.

20. člen

7. člen

Vsi so enaki pred zakonom, vsi, brez diskriminacije, imajo pravico do enakega pravnega varstva. Vsi imajo pravico do enakega varstva pred sleherno diskriminacijo, ki bi kršila to Deklaracijo, kakor tudi pred vsakim ščuvanjem k takšni diskriminaciji.

in se druge artikle..

Sicer ti je samo Birokratska stbar,..tako kot je za nas samo papir Slovesnko drzavnjkastvo..s akterim tako nimamo sedja dobenih clovekovigh pravic, ko pa nismo Slovani..
in tudi ni tako tezko sprejeti par zakonov da bi na papirjo in po zakonih postali enako kot ostala ziva bitja na planetu zelmlji..ker sedaj mi Sponji stajerski in karniolski nemci to nismo..[/quote]
tukaj so bili še prej rimljani.
a nemci pa niso kršili človeških pravic

Ein Volk ein Reich ein Steff

Na današnji dan je bil rojen Gustav Ipavec, ki je napisal čudovito pesem-SLOVENEC SEM. Za koga?.Za marsikoga na tem portalu ne, še posebej pa ne za komuniste. Ti so že v osnovi izdali svoj narod, saj so prevzeli samo ideje in boj za komunizem in vladanje. Nikoli, toda res nikoli niso omenili boja za Slovenijo, ampak vedno in samo za izročila in ideje komunizma. Tudi po vojni v šoli nikoli nismo slišali besede domoljubje v njihovi razlagi boja, ampak samo Tito in partija. Pravi izdajalci naroda, če poslušaš pesem SLOVENEC SEM, so komunisti in to je edina in prava resnica.Ko se bodo vsi Slovenci otresli komunističnega strahovladja, takrat bo tudi pri nas komunizem enakovreden nacizmu in fašizmu. SLOVENIJA BOG S TEBOJ BREZ KOMUNIZMA

Domobranci pa so nedolžni kot dojenček,ki je že ob rojstvu prisegel okupatorju!

Niso vsi ljudje enaki.Jaz sem na pol hrvat po narodnosti ampak najraje imam slovenijo.Nikoli nisem niti pomislil,ds bi kje drugje bilo lepše.Nisem neki vernik,ne komunist niti sds ovec nisem.Sem pa sodeloval v osamosvojitveni vojni z srcem in dušo.To nam je bila najboljša poteza ampak smo jo sedaj z leti pokvarili in nihče drug nam ni kriv kot mi sami.Nobeni komunisti niso krivi.Krivi so lopovi pod imenom tajkuni,ki so pokradli državo.In sedaj ,ko je zmanjkalo denarja normalno,da pride do grdih besed.Najslabše je enou je.Tisti,ki vso krivdo valite na komuniste ,niste nič boljši od njih.Če ne bi bili pod komando komunistov,bi bili pa pod komando nasprotnikov le teh.
Med tajkuni je vse sorte usmerjenih.Njih ne zanima ali je rdeč ali beli.Jim s gladko žvižga.To politično usmerjenost uporabljajo politiki ,pa ne za to,ker tako mislijo ampak to jim je orodje,da jim mi navadni ljudje požegnamo njihove dobro plačane službe.Levodesno je samo orodje za dosego cilja.

3. člen

1. člen

20. člen

7. člen

in se druge artikle..

in tudi ni tako tezko sprejeti par zakonov da bi na papirjo in po zakonih postali enako kot ostala ziva bitja na planetu zelmlji..ker sedaj mi Sponji stajerski in karniolski nemci to nismo..[/quote]
tukaj so bili še prej rimljani.
a nemci pa niso kršili človeških pravic[/quote]

V svetem pismu je: So rekli Jezusu, dober ucitelj, in jezus je odgovoril: Ne klicite dobenega dober, ker samo Bog je dober”..In sveti Francisek iz Asizija je rekel: “Sem bil v vseh stvareh nesvet, ce Bog lahko deluje skozi mene, lahko deluje skozi vsakega”..
Nemci smo samo ljudje tako kot vsi ostali…In ocitno vas nekak ne motijo tisti ki krsijo clovekove pravice in ki so jih morda..ampak nekak kolektivni Nemci..kot neko drugo ljudstvo z neko drugo kulturo in jezikom..
S tem ce imamo mi svoj jezik in kulturo s tem mi nikomur ne krsimo clovekove pravice..Ce pa je vas silil kdo v kake nemske stvari, tako kot nas eni v slovenske ,..to pa delajo idividualci, oz kriminalci…Nemski jezik in kultura ali Slovenski jezik in kultura sami na sebi pa s tem nima nic opraviti..in slovenci ali pa Nemci kot ljudje..

Prej je bilo tukaj staro Rimsko Cesarstvo tukaj ja..do nekje 500.
Potem so Germanski Langobardi in vzhodni Gotti ustanovili tukaj nek drzave in ukinili zahodno Rimsko cesarstvo, in na tem ozemlju potem naredili Sveto Rimsko cesarstvo Nemske narodnosti..
Slovanska drzava tukaj obstaja od 1919..pod Srbski kraljem ..in mejo so postavili tukaj po 1919 na vrhove Gor tukaj karavank in Juliskih Alp..
med 1941-1945 je bilo del Nemskega Rajha..
Potem je Bila kraljevinna zamenjana za Titovo drugo Jugoslavijo in so utvarili te Republike leta 1946 v mejah kot so sedaj..in te Republike s postale leta 1991.. samostojne drzave..
Tako je na Stajerskem..

Karniola je bila tudi del Francoskih Ilirskih provins, in Italije itd..je ime drugacno zgodovino..
Ce je clovek v teg 200 letih zivel nepretrgoma v ljubjani je zivel..na ozemlju..
Nemske Drzava,..Francoske,..Italijanske,..Avstriske,..Jugoslovanske (Kraljevine po srbskim kraljem, ..in pod titovo komunisticnio partijo),..in sedaj Slovenske (z Rusko zastavo)..

V parih generacijah je lahko clovek zivel v skaraj vseh evropskih drzavah,..pa nikoli ni zaspustil svoje hise v Ljubjani..recimo..
Malo zgodovine tukaj..

Te gore (na katerih drugace skoraj doben ne zivi) so ocitno morda pomembne strateske tocke ocitno, morda..
So vrata v Italijo,..pot iz severa na Jadran..ali iz italije v Panonijo…(panosnki nizino.),..in Na Blakan..

Evo Dschurdscha se je boril za Slovenijo z srcem in duso, tako da prave Slovenke sedaj veste, kdo je s srcem in duso pri vas..Hrvati in Srbi, oz. najbrz oboji..
Se vzhodno od Kumrovca je tako tradicionalno Slavonija od Kumrovca pa do Donave..Tito pa jez razpotegno Slavonijo do Juliskih Alp in Karavank. Se tako ze prej je bila tuakj mejna pokrajina, pokrajine,..Slovansko Kranjska in Steiermark (Nemsko)..

Problem je da tukaj sploh ne vedo kdo Nemci so..

V Avstriji po 1945 ce je kdo sel cez mejo na Sentilju. Na meji niso bili Avstrisak poicja in vojska ampak Britanska..Bravb tako kjer je danes Nemcija..Vojska Zdruzenih drzav Amerike je se sedaj V Nemciji..
Sgornja stajerska in Koroska je bila 10 let po drugi svetovni vojni, v upravi Velike Britanije..

Saveda vse to niso Slovani..in eni ‘Slovani mislijo,..da ce nekdo ni Slovan da je potem Nemec..
Tiste vojske in Avstriji in Nemciji ..to niso nobene ,Nemske..leta 1955 so sestavili v kar je postala potem zahodna Nemcija..Britanci in Americani policijo in Vojsko Nazaj iz Nemcev..
In Sovjeti tudi leta 1955 kar je postala potem vzhodna Nemciji so postavili policijo nazaj iz Nemcev..

Tukaj pa smo Nemci ostali na ravni delavcev v TAM Maribor, in ostlaih tovanah..sedaj v se v teh ni v vec dela..oz marsikaterih ni vec..Iz nas Nemcev pa tu po 1945 niso ustvarili nazaj vez uprave tukaj..mi po zakonih tukaj niti v parlamentu ne mormo biti..imeti predstavnika..po 1945 paq do danes..
tu je postla ko neka Slovanska kolonija po 1945,..vsaj tako izgleda..

Problem je v tem da nekateri se vedno ne dojemajo da zivimo zdaj v 21 stoletju…jaz osebno nimam nic proti slovencem in nic proti nemcem…oz avstricem….odvisno je kak se ljudje proti meni obnasajo…

Sorry….was ist dein Problem? ??? Sei doch froh das du in diesem wunderschönen Land leben kannst.!!!!! Denkst du in Deutschland ist es schöner??? Ich darf dich daran erinnern das Deutschland nicht mehr Deutschland ist…sondern eher Arabistan oder Turkistan…Du hast leider keine Ahnung was da abgeht…deswegen sei froh und genieße dein Leben. ..

New Report

Close