Kje so odprte garderobe?
Bila sem v btc, nasproti Emporiuma, od C&A do Zare in vse vmes. Potem sem pa kar odnehala, ker sem si pri vsakem sprehodu morala razkužiti roke, pri čemer nič narobe enkrat v petih minutah, petkrat pa že za kožo ni dobro. Tudi če bi bilo še naprej zaprto, res…
[/quote]
V času korone si lahko kupil oblačila v trgovnskih centrih, ki so bili odprti za prodajo hrane. Pred nakupom z, sicer razkuženimi, rokami prijemaš oblačila, jih pomeriš… Dvomim, da bi kdorkoli dajal oblačila v karanteno, kot pogojujejo po novem.
Zanimivo je tudi opredeljevanje, katere dejavnosti imajo prednost pri odprtju oz. razhljanju ukrepov. Nenazadnje: otroci oblačila in obutev prerastejo. Npr. avtopralnice pa niso v špici nujnejših prioritet.
Vračila izdelkov po spletni prodaji so pogosta: ali so tudi doslej vrnjene dajali v t.i. karanteno? Dvomim.
Bila sem v btc, nasproti Emporiuma, od C&A do Zare in vse vmes. Potem sem pa kar odnehala, ker sem si pri vsakem sprehodu morala razkužiti roke, pri čemer nič narobe enkrat v petih minutah, petkrat pa že za kožo ni dobro. Tudi če bi bilo še naprej zaprto, res…
[/quote]
Teh strupov ne dajem na roke nikjer. Iz ljubega miru samo roko spodaj postavim, da je “kao videti, da sem”, pa grem dalje.
Teh strupov ne dajem na roke nikjer. Iz ljubega miru samo roko spodaj postavim, da je “kao videti, da sem”, pa grem dalje.
[/quote]
V začetku epidemije ste pizzdili, da država ne ukrepa in ne uvede omejitev. Sedaj omejitve so, spet pizzdite. Potem ste pizzdili, da ni mask. Sedaj so, vam grejo na živce. Ste pizzdili, da ni razkužil nikjer. Sedaj so, pa tega strupa ne dajete na roke. Nikoli zadovoljni, nerganje je glavni hobi. Manj ti bo škodil tisti strup na rokah, ki ga boš itak umila ob prvi priliki, kakor strup, ki ga boš pojedla z vso hrano, ki si jo nakupila.
V začetku epidemije ste pizzdili, da država ne ukrepa in ne uvede omejitev. Sedaj omejitve so, spet pizzdite. Potem ste pizzdili, da ni mask. Sedaj so, vam grejo na živce. Ste pizzdili, da ni razkužil nikjer. Sedaj so, pa tega strupa ne dajete na roke. Nikoli zadovoljni, nerganje je glavni hobi. Manj ti bo škodil tisti strup na rokah, ki ga boš itak umila ob prvi priliki, kakor strup, ki ga boš pojedla z vso hrano, ki si jo nakupila.
[/quote]
Jaz sem bila že od Day-1 PROTI zaprtju trgovin in lokalov in PROTI vsem omejitvam človekovih svoboščim. Sem bila in sem PROTI maskam. Izven zdravstvenih ustanov to zame niso več maske, ampak so nagobčniki. Nagobčnika sploh še gor nisem dala. Tudi rok si ne razkužujem nikjer. In tega apartčika Kreka bi vsakič na gobec, ko ga zagledam, pa vse pomerjene cunje mu grem v gobec zatlačiti, da se zastrupi in zadavi z njimi.
[/quote]
Ta razkužila so bedarija. Že iz tega dejstva da tisto držalo pipa toliko in toliko neumitih rok, človek pa si to nanese potem gor in razpaca po svojih rokah. Razkužilo nikoli ne spravi/uniči toliko tega kot pa temeljito redno umivanje rok, ki je steber higiene. Žal jih tudi korona ne bo tega naučila.
Sem pa v šparu opazila, da je začel varnostnik špricat po rokah ljudi, verjetno je kdo zasledil moje opazke okoli te pomembne pomanjkljivosti.
V času korone si lahko kupil oblačila v trgovnskih centrih, ki so bili odprti za prodajo hrane. Pred nakupom z, sicer razkuženimi, rokami prijemaš oblačila, jih pomeriš… Dvomim, da bi kdorkoli dajal oblačila v karanteno, kot pogojujejo po novem.
Zanimivo je tudi opredeljevanje, katere dejavnosti imajo prednost pri odprtju oz. razhljanju ukrepov. Nenazadnje: otroci oblačila in obutev prerastejo. Npr. avtopralnice pa niso v špici nujnejših prioritet.
Vračila izdelkov po spletni prodaji so pogosta: ali so tudi doslej vrnjene dajali v t.i. karanteno? Dvomim.
[/quote]
Seveda, da ne. :). Gre samo za karpico vlade in tistih, ki morajo delat po njenih navodilih, da se narod farba in še naprej ima na nepotrebnem štrikcu. Na enem od …..
Pa je kdo do njih sploh pomislil, koliko robe smo naročevali preko spleta, tudi oblačila, obutev, ipd….., pa tudi s Kitajske – zadnje 4 mesece? A to, ker se ne vidi, jih pa nič ne moti, pa ni torej za zdravje ogrožujoče. Kaj pa če nekdo, ki je okužen ( pa morda niti sam ne ve) na pošti prime in operira s paketom z “oblačili”, pa še gor kihne, pa isti dan ti ga dostavijo? Pa čeprav je iz Kitajske, je potoval 3 mesece, se je virus že “zgonil ven iz paketa” do prevzema na SLO pošti naprimer – kjer se je ponovo infeciral ? :). Za dve ure foukneš škatlo na sonce, pa je…… Noro, res , kaj se gredo….
Saj smo dojeli, kaj deluje – umivanje rok in maske. Vse ostalo pa – cunje daš sedaj na sonce na teraso, balkon za pregret za uro, in je.
Zakaj imajo pa sedaj po nekaterih štacunah te UV sterilizatorje za oblačila na zadrgo? Pa naj ne trdijo in nas naj ne zavajajo, da UV(C) žarki ne uničujejo virusa, no….. Bullocks….
Ta razkužila so bedarija. Že iz tega dejstva da tisto držalo pipa toliko in toliko neumitih rok, človek pa si to nanese potem gor in razpaca po svojih rokah. Razkužilo nikoli ne spravi/uniči toliko tega kot pa temeljito redno umivanje rok, ki je steber higiene. Žal jih tudi korona ne bo tega naučila.
Sem pa v šparu opazila, da je začel varnostnik špricat po rokah ljudi, verjetno je kdo zasledil moje opazke okoli te pomembne pomanjkljivosti.
[/quote]
Ja, hahahahahha – res vidiš, kako je folk neuk – pred trgovinami – napirmer lokalni Spar pri nas- ima notri takoj po vhodu tako visoko mizico, zraven stoji varnostnik, on ne dela nič, ne drži tistega, ker jasno ni neumen 🙂 – in je doza brez potisne dozirke, moraš si zlit ven – torej moraš v roko prijet, da si naliješ… Pa folk to šlata…. Ni šans, da si s tem razkužim.
Še najhuje so pa tisto na potisno ročko, ko vsak za njo prime in prenese se dnevno nanjo morje virusa…… Brezveze! Vsak bi si moral sam po nakupu razkužit svojim, pa mir. Doma pa takoj roke umiješ prvič, predno zlagaš robo, tadrugič pa potem, ko popsraviš Tako delam Jaz. in ne šricam bo bajti nikogar in nič z razkužili. Jih niti nimam na zalogi. Ne rabim.
Nosim pa masko – obvezno. V zaprtem prostoru. Ker sem mnenja in prepričanja, da se v zaprtem prostoru aerosol kar lepo širi, zadj pa še klima naprave to razpihavajo…
Saj odkar folk nosi maske, se je število novookuženih na dnevni ravni tudi drastično znižalo…. Maske so ključne. Mene nihče ne bo prepričal, da niso.
Me je pa razpidilo zadnjič v SAm trgoini – so zalepili “pot” gibanja s trakom – OK . Ne mre pa mene prisilit, da mi bo roke pošrical s tistim, karkoližeje notri – niti ne ve, s čim šrpica. Jaz tega ne dam na svoje roke. Siv avtu predno grem not razkužim – in to tudi povem, da sem si ravnokar in da se mi ponovno ni treba. Me nihče ne more prisilit, da mi tisto polije po rokah – nočem tega.
Ja, hahahahahha – res vidiš, kako je folk neuk – pred trgovinami – napirmer lokalni Spar pri nas- ima notri takoj po vhodu tako visoko mizico, zraven stoji varnostnik, on ne dela nič, ne drži tistega, ker jasno ni neumen 🙂 – in je doza brez potisne dozirke, moraš si zlit ven – torej moraš v roko prijet, da si naliješ… Pa folk to šlata…. Ni šans, da si s tem razkužim.
Še najhuje so pa tisto na potisno ročko, ko vsak za njo prime in prenese se dnevno nanjo morje virusa…… Brezveze! Vsak bi si moral sam po nakupu razkužit svojim, pa mir. Doma pa takoj roke umiješ prvič, predno zlagaš robo, tadrugič pa potem, ko popsraviš Tako delam Jaz. in ne šricam bo bajti nikogar in nič z razkužili. Jih niti nimam na zalogi. Ne rabim.
Nosim pa masko – obvezno. V zaprtem prostoru. Ker sem mnenja in prepričanja, da se v zaprtem prostoru aerosol kar lepo širi, zadj pa še klima naprave to razpihavajo…
Saj odkar folk nosi maske, se je število novookuženih na dnevni ravni tudi drastično znižalo…. Maske so ključne. Mene nihče ne bo prepričal, da niso.
Me je pa razpidilo zadnjič v SAm trgoini – so zalepili “pot” gibanja s trakom – OK . Ne mre pa mene prisilit, da mi bo roke pošrical s tistim, karkoližeje notri – niti ne ve, s čim šrpica. Jaz tega ne dam na svoje roke. Siv avtu predno grem not razkužim – in to tudi povem, da sem si ravnokar in da se mi ponovno ni treba. Me nihče ne more prisilit, da mi tisto polije po rokah – nočem tega.
[/quote]
Jaz razkužil nimam, niti nisem nič kupila, nikoli v lajfu, ker je to dejansko manj učinkovito kot umivanje rok, pa še poškoduje zaščitni film kože. Imam milo in vodo, roke pa temeljito umivam že od osnovke in na tak način, poleg drugega, skrbim za svoje in posledično drugih zdravje. Zato pa te hinavšine okoli tega virusa ne podpiram, ker dejstvo je, da veliko ljudi ni skrbelo za zdravje že pri teh osnovnih stvareh kot je umivanje rok.
Sploh ko vidiš, da z rokami brez rokavic pipajo po samopostrežnem kruhu, še v korona cajtih. Vlada ne more vsilit skrb za zdravje z nekimi ukrepi, ki se jih pa še sami ne držijo.
Sem zaposlena v trgovini z oblačili, zaenkrat imamo trgovino še zaprto, ker je ta v trgovskem centru…Ti ukrepi so popolnoma nelogični! Ni da se trgovkam ne da razkuževat kabin, ampak v praksi to enostavno ni izvedljivo. Ponavadi dela 1 na smeno, kako naj ta oseba istočasno poskrbi tako za blagajno, za pospravljanje oblačil, katere stranke nemarno povsod odlagajo, hkrati naj še svetuje kupcem, in po možnosti še na novo prispelo robo zlaga, poleg tega pa naj bi zdaj še 7 ali več kabin sproti razkuževala, a ko se bo na blagajni začela gužva pa spet ne bo prav a ne . Malo logično razmišljajte, ne takoj take glupe butnit vn, kao ne da se jim. Tista ki ni nikoli delala v trgovini, nima blage veze, ni naše delo samo kasirati pa se smejati in čakati da naslednja stranka vstopi v trgovino.
Jaz sem bila že od Day-1 PROTI zaprtju trgovin in lokalov in PROTI vsem omejitvam človekovih svoboščim. Sem bila in sem PROTI maskam. Izven zdravstvenih ustanov to zame niso več maske, ampak so nagobčniki. Nagobčnika sploh še gor nisem dala. Tudi rok si ne razkužujem nikjer. In tega apartčika Kreka bi vsakič na gobec, ko ga zagledam, pa vse pomerjene cunje mu grem v gobec zatlačiti, da se zastrupi in zadavi z njimi.
[/quote]
Kaj o sebi: starost tvoja in tvojih staršev, jih obiskujes?…
Ker kot je videti misliš le nase (torej si verjetno mlada in živiš sama), za ljudi okoli tebe ti očitno ni mar
[/quote]
Mogoče, ali pa je kdo opozoril na tako početje, kot ga prakticira NYCI. Seveda ji ne verjamem o tem šopirjenju okrog maske in razkužila, razen če že od začetka ukrepov ni bila nikjer, ne v trgovini, ne na banki, ne na pošti……
Kaj o sebi: starost tvoja in tvojih staršev, jih obiskujes?…
Ker kot je videti misliš le nase (torej si verjetno mlada in živiš sama), za ljudi okoli tebe ti očitno ni mar
[/quote]
Pri rosno mladih ravno nisem, imam OŠ otroke. Pa stare starše imam tudi, ki si želijo rednih stikov s svojo družino, pa tale virus gor-al-pa-dol.
Še kako mi je mar za ljudi –
za otroke, ki jim ne dovolijo v šolo, da živijo normalno vrstniško življenje, za na tisoče novih brezposelnih zaradi enega kvazi-virusa. Za na tisoče biznisov, ki obupujejo, kako bojo preživeli, za zobobole, ki jim ne dovolijo k zobozdravniku, pa še bi lahko naštevala vse posledice tega medijsko napihnjenega virusa. Saj je enako kot prašičja gripa pred desetimi leti. En velik (nategunski) nič.
Aja, pa na spisek še hribolazce. Za te mi je tudi mar. Meni so vaške straže pozaprle vse hribe okrog Ljubljane, eto, to me je tudi razpizdilo. Kaj jim bom jaz, zrakohvatač, škodila?!
Tako da, ja, klopa se bojim, tega virusa prav nič. Koliko jih do danes že umrlo? A je že sto? Od tega, koliko že, skoraj 80 starih in obnemoglih iz domov za ostarele, ki bi tako ali drugače umrli, če ne zdaj, pa čez par mesecev od česa drugega. Smrtnost gripe 0,1% Pa tale virus? 0,16% Jaka razlika za ZADAVITI cel narod.
“…in je doza brez potisne dozirke, moraš si zlit ven – torej moraš v roko prijet, da si naliješ… Pa folk to šlata…. Ni šans, da si s tem razkužim.”
“Še najhuje so pa tisto na potisno ročko, ko vsak za njo prime in prenese se dnevno nanjo morje virusa…… “
dejmo ponovit postopek
1. primeš dozirko / dozo
2. razkužilo daš na roke
3. razkužilo razporediš po dlaneh – približno tako kot milo pri pranju
4. roke so razkužene, doze/dozirke se več ne dotikaš
ne razumem, kaj vam ni jasno?????????