Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kje so še tiste knjige, ki smo jih brali v otroštvu?

Kje so še tiste knjige, ki smo jih brali v otroštvu?

Spomnim se, ko sem vstopial v 5. razred osnovne šole, in sem začela uporabljati še šolsko knjižnico na centralni šoli.
Takrat smo prebrali vse, kar leze in kar gre. Knjižničarka nam je celo dala knjigo v oceno, ali se jih splača nakupiti več izvodov …
Knjižnico sem znala na pamet. Mnogokrat sem pospravljala knjige po abecedi (sedaj vem, da je to po značnici) in sem se tako naučila, kaj stoji v “naši” knjižnici.
Takrat se naši starši niso spraševali, ali je zbirka Pet prijateljev primerna za nas, ampak smo jo kar vsi (pre)brali. V knjižnici je bilo mnogo knjig tudi za višje razrede (npr. zbirke Na robu, pa tudi v zbirki Odisej so se našle knjige, ki so govorile o kriminalu, drogah, …), po katerih sem slej ko prej posegla (od 5. – 8. razreda) in zaradi tega nisem prav nič “zatravmirana”. Lahko bi naštevala od A do Ž vse zbirke, posamezne knjige, a bi bil zapis predolg. Želela sem se samo spomniti na tiste sladke otroške čase in to podeliti z vami. 🙂

New Report

Close