Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kje spoznati nove ljudi

kje spoznati nove ljudi

Star sem 30 let in po razhodu s punco se počutim kar nekako osamljeno. Prijateljev nimam veliko… imam samo enega s katerim občasno potujeva in se dobiva na kavi. Problem nastane ko nisem z njim, se probam zamotit in grem v hribe ampak grem sam. Sej ne rečem, včasih mi odgovarja, da sem sam in mogoče koga srečam na poti in kako rečeva ampak mi je vse to nekako premalo. Rad bi imel še nekoga ki rad gre v hribe, gre na kak koncert, zabavo, športni dogodek, itd… kje ostali spoznavate nove ljudi?

Fitnes.

Za hribe se vključi v kateto od planinskih društev, ki prirejajo izlete. Boš tam koga spoznal.

Tudi jaz se isto sprašujem.

Sem 50, v življenju sem nekaj dosegel, zaradi tega se ne mečem ven, sem stabilen, zanesljiv, v prostem času outdoor rekreacija, branje, morski hobi…, pa me tudi zanima, kje so kakšne sorodne, stabilne duše, ki se nimajo potrebe delati norca iz drugih, podjebavati, zganjati fovšije…, da imajo svoj fokus in smisel v življenju, da so aktivni, tako službeno kot telesno… No, nekaj takšnega.

Bom hvaležen za kakšen namig.

Kaj oa če vprašaš kakšne sodelavce, s katerimi se dobro razumes? Greste na kakšno pivo skupaj po službi? Pojdi v fitnes, tam zmeraj lahko kakšno rečeš s kom.

Danes so taki časi, da so ljudje zaradi zlorab in vsega hudega  po svetu postali zaprti in nezaupljivi. Zelo previdni. Morda kakšna planinska društva še znajo biti normalne točke za spoznavanja ali knjižnice. Jaz sem svoj čas hodila v NuK, brat, brskat po arhivu in tam spoznala kako žensko za klepet. Morda tudi kakšna kulturna društva, ki te zanimajo. Jaz razmišljam hodit na kakšne dogodke v Cankarjev dom, predstavitve knjig itd., tam je blizu tudi parlament, vlada, picerija… Par metrov naprej se pride že v Tivoli, tu ob rožni dolini … Uživaj in srečno. Nekoga že srečaš.

Ni tok fora, kje so potencialni frendi, ali pa ženske, povsod so, ampak ali si ti zanimiva družba, ali se ljudje dobro počutijo ob tebi, a si pozitiven, spodbujujoč, duhovit, karizmatičen, intelektualni izziv…, noben ne mara čemernih ljudi, ki jamrajo in opravljajo.

Za moj okus moraš imeti iskreno rad ljudi, potem te tudi zanimajo in si veliko boljši sogovornik, ker te res zanima, zakaj razmišljajo, kot razmišljajo, zakaj počnejo, kar počnejo…

edina opcija ti je planet Earth. Kmalu nas bo 10 milijard. Ni hudič, da nebi koga spoznal v živo.

Jaz sem zanimive ljudi spoznala na kakšnih večdnevnih izobraževanjih, službenih. Itak greš na izobraževanje iz tvojega foha, torej so že po defaultu tam običajno tebi podobni ljudje. Potem tam skupaj delaš na delavnicah, skupaj greš na kosilo, na kavo po zaključku seminarja in včasih se s kom res ujameš.

Povsod lahko spoznaš ljudi. Ampak problem je ker večina na obdrži stikov. Ko nekoga spoznaš moraš načrtno delati na tem da se večkrat dobite (sploh na začetku), da ohranjaš odnos. To večini ne gre. In velikokrat moraš čez sebe in prvi korak narediti. Kje? Mojo najboljšo prijateljico sem spoznala v službi. Slučajno, ne delave skupaj. Krasna ženska. Drugo prijateljico na organiziranem potovanju. Sedaj velikokrat skupaj potujeve. Obe sami prej. Potem imaš knjižnice, sploh kakšna predavanja ki te zanimajo. Jaz veliko potopisna predavanja obiskujem. Vedno zanimivi ljudje. Potem če imaš kakšen hobi, dobro da se vključiš v kakšno skupino. Najdeš tudi na netu takšne skupine. Recimo za v hribe hodit je tega veliko po celi sloveniji. Pač odvisno kaj te zanima. Mene recimo šport ne. Me pa potovanja, koncerti, gledališče, opera….in ljudi ki jih to zanima ni veliko. Krepko manj kot je pohodnikov v hribe :). Pa še vedno sem in tja koga novega spoznam in se začnemo družiti. Sploh če nekoga večkrat vidiš, lahko pristopiš, se predstaviš in rečeš da si opazil da podobne stvari obiskujeta. Če ti je nerodno pristopit (meni je včasih bilo), sem se pri službenih stvareh naučila (no šef me je) kako in kaj. Ko si nekje opazuj ljudi okoli sebe. In boš opazil kar nekaj ljudi samih, večinoma živčnih. Pristopi do takšnih. Ker ti zagotavljam da nisi edini v prostoru sam in živčen.

Pa predvsem upoštevaj dve stvari:

– Ljudje radi govorimo o sebi, ne jih zasliševat, ampak pokaži pa zanimanje za njih, daj jim občutek da so slišani in razumljeni

– ljudje se z drugimi povežemo glede skupnih stvari. Najdi nekaj na ljudeh kar imate skupnega.

Odgovor na objavo uporabnika
sam za vse, 16.11.2024 ob 21:43

Star sem 30 let in po razhodu s punco se počutim kar nekako osamljeno. Prijateljev nimam veliko… imam samo enega s katerim občasno potujeva in se dobiva na kavi. Problem nastane ko nisem z njim, se probam zamotit in grem v hribe ampak grem sam. Sej ne rečem, včasih mi odgovarja, da sem sam in mogoče koga srečam na poti in kako rečeva ampak mi je vse to nekako premalo. Rad bi imel še nekoga ki rad gre v hribe, gre na kak koncert, zabavo, športni dogodek, itd… kje ostali spoznavate nove ljudi?

poskusi na https://www.semaforum.si/

Tam polno tudi mladih išče družbo za razne dejavnosti

Po pravici povedano, jih ne kaj dost , niti ne čutim potrebe po tem. Sem tip človeka, ki, če imam dober dan, rad mimogrede poklepetam z branjevko ali natakarico, če mi je do tega, to pa je tudi vse, to ni navezovanje stikov. V bistvu niti nimam kaj dost rad ljudi. V reali sem dokaj prijazen človek, vendar si po moje ljudje to ponavadi narobe razlagajo, marsikdo mi potem skuša priti bližje, kot bi želel. Imam krog dobrih znancev, s katerimi delim ista zanimanja in hobije, če s enavdušim nad nečim novim, potem še v tem krogu koga spoznam. To me povsem zadovoljuje.

New Report

Close