Kje ste tisti, ki berete?
Kje ste knjižni molji, ki berete? Vedno manj je postov, jaz pa sem dobila naslovov dobrih knjig za celo poletje in jih bi rada še kaj, pa ne pocukranih. predihala sem vse,kar je dobiti od Singerja, Marquesa, Coelha, Hemingveja, galsworthyja, Buckove in še cel kup drugih, v glavnem klasike. Problem je, da leposlovnih knjig ne kupujem več, ker ni prostora, v knjižnici pa so najboljše vedno zunaj.
Zadnje čase je tule malo dolgčas, se malo oglašate!
Draga fata,
saj smo tu, samo tako hitimo brati, da se nimamo časa oglašati tu…hecam se! Imaš prav, v knjižnici so bile police skoraj prazne, vse so se sončale nekje v Dalmaciji se mi zdi! No, stanje se je precej popravilo in včeraj sem presrečna dobila dolgo rezervirano knjigo, zadnjo uspešnico Maeve Binchy “Rdeča bukev”. Meni so dela Binchy-eve zelo všeč! Na prvi pogled
bi človek rekel, ah lahko branje, vendar je to zelo prijetno lahko branje, ki ima tudi kar nekaj življenjskih sporočil v sebi o katerih ponavadi premišljamo.
Sicer pa sem ponovno pričela brati knjige Sinclair Lewis-a. Arrowsmith in Babbitt sta mi ponovno sedla v srce, ko pa preberem mojo ljubo Binchy, se bom pa lotila Glavne ceste, ki me že čaka tamle na polici poleg Sodnika Timberlaina. Tudi jaz sem bolj za klasiko, dobro da si omenila Galsworthyja,
da ga ponovno vzamem v roke. Tudi Buckova pride večkrat na vrsto, odvisno od mojega razpoloženja. Pa Hemingway, seveda!
Lep pozdrav!
Važno da smo, Fata, ni važno kje :)).
Jaz trenutno nisem za kakšno hudo resno in poglobljeno branje, zato sem se lotila knjige M. Moora: Neumni beli možje. Zanimivo, mnogo podatkov, ki se sicer nanašajo na Ameriko, pa vendar jih čisto mirno lahko prenesemo tudi v domače okolje.
Se pa strinjam, da je bilo čez poletje v knjižnici nemogoče dobiti kar koli aktualnega – rezervacij pri nas niso delali, izposojali pa so knjige tudi za dva meseca, če si tako želel. Pa saj bo sedaj, ko bo turobno vreme, še bolj prijetno posedat s knjigo v roki.
LP
Evo novinke na tem forumu z zanosom. 🙂
Sem napisala v svojem “debitanskem” postu, kaj trenutno berem. In s to knjigo ti nikakor ne bo dolgčas.
Jaz velikokrat, ko grem v knjižnico sploh ne vem vnaprej, katero knjigo si bom izposodila. Se prepustim in grem do ene police, po občutku vzamem katero knjigo v roke, preberem vsebino in ocene in če me pritegne, jo vzamem. Včasih še odprem kar eno stran, preberem kakšen stavek in če se mi zdi dobro, je že moja. Na ta način sem odkrila že ogromno število knjig, katere mi ni nihče omenil. Večinoma me občutek ne prevara, včasih je pa izbira čisto mimo.
Pozdravčič!
jaz berem kar štiri knjige, bo že tak čas, da sem tako navdušena
into thin air – fenomenalna knjiga o alpinističnem podvigu na everest s veliko mrtvimi in preživelim pisateljem
ozvezdje jadran, pes z atlantide(mate dolenc) – za dalmatince po duši, kakršna sem tudi jaz
derviš in smrt – meni najljubši monologi, katere bi pisatelju zavidal tudi sam shakespeare
čakajo me pa na polici še mesto radosti, nesmrtnost, čudovito pasje življenje
zivjo
ste me pa dobile. Ce pogledam k postelji, bi koga kap. Pred spanjem preberem, kar me pac prime. Ce vas zanima, kaj trenutno lezi ob postelji(no, zvecer se še lahko skobacam nanjo):
Franc Bole: PISMA MLADIH UREDNIKU
Steve Simmons:MERJENJE CUSTVENE INTELIGENCE
Košiček, Kvas,Eriša, Legan: POROČILA SE BOVA(upam, da drugo leto, pa se custveno ze pripravljava na ta dogodek)
GLASBENI ATLAS(pride prav pri solo petju in v glasbeni soli)
Bohinjec: TEMELJI KLINIČNE HEMATOLOGIJE(studiram farmacijo)
DEKLISKI KLEPET IN VSAK DAN JE LAHKO NOV ZACETEK(zjutraj pred odhodom v svet)
ASTRONOMIJA, naravoslovni atlas(z bratom, ki se dolgocasi v soli debatirava o svetu vesolja)
FRANCOŠČINA V TREH MESECIH(umiram od smeha, ker imajo tako čudno izgovorjavo, da se mi kar jezik lomi)
to je vse. Lep dan vsem in uzivajte v branju.