Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kje ste zdaj aktivisti in borci za ilegalce?

Kje ste zdaj aktivisti in borci za ilegalce?

A samo 11, se jih/vas je oglasilo da bi sprejeli ilegalce domov, mislim boge “begunce” ki bežijo pred vojno, pa tako na široko ste se (tudi tukaj) hvalili o sočutju!

Verjetno sta vsaj 2 izmed teh Senza in One kajne? Saj sta dala oba vikenda pa bajtice na voljo? Tretji more bit Hanžek pa Lukčev Mesečnik, onadva sta malo bolj premožna pa sta priskrbela kar 7 namestitev…

Ni kaj, velik uspeh in dokaz kako je lahko s tujim kur…. po koprivah opletat, ko pa je treba nekaj pokazat in bit res solidaren z temi revčki pa se zatakne. Kot vedno pri vas liberalcih glede tega in homičev 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Zakaj misliš, da jih je 11? Jst mislim, da se jih je samo iz tega foruma javilo 10 (pod (multi)psevdonimi/kloni oz. preko druge (slamnate) osebe sicer, se prav so lahko v ozadju le 3 glavne zagovornice), 11-i je pa uganka ja:D

Zakaj misliš, da jih je 11? Jst mislim, da se jih je samo iz tega foruma javilo 10 (pod (multi)psevdonimi/kloni oz. preko druge (slamnate) osebe sicer, se prav so lahko v ozadju le 3 glavne zagovornice), 11-i je pa uganka ja:D[/quote]

Vemo da jih je 11, ker je o tem napisan javno dostopen podatek.

Torej 11 prenočišč(ali oseb) od vseh ki so šli v podporo ti. beguncem in trpečim pred vojno je pripravljeno odstopit bivalne enote in jih vzet medse, iz česar lahko izhajamo da je s tujim kur…. najlažje mahat po koprivah, zdaj ko pa je treba v akcijo in se angažirat in jih učit, zdaj pa vsi na vse strani 😀

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Glede na to, da živim v najemniškem stanovanju, najbrž razumeš, zakaj se na razpis nisem prijavila. Prav tako ne poznam nikogar, ki bi imel na razpolago prazno in takoj vseljivo stanovanje, hiško ali vikend.
Je pa še ena plat zgodbe, ki je novinarji kakopak niso povzeli – očitno so spregledali, da je bilo ponujenih več sob s souporabo kuhinje in kopalnice, za katere pa naši organi smatrajo, da za namestitev beguncev niso primerne in zato niso bile uvrščene na seznam. Tako mora, na primer, sirski begunec (s priznanim statusom iskalca mednarodne zaščite) v azilnem domu vsak dan dobiti dovolilnico, če želi prespati pri prijateljih, ki imajo na razpolago prazno sobo v najemniškem stanovanju, saj lastnik stanovanja živi v tujini, in tako ne more uradno privoliti v namestitev dotičnega begunca.
Ko so nekateri od njih želeli najeti stanovanje, so se soočili z ogromno predsodki najemodajalcev, dve družini sta tako dobili možnost najema šele po posredovanju slovenskih aktivistov.

Ni res. Aktivnosti, ki omogočajo proces integracije, je že kar nekaj v teku – učenje slovenščine in angleščine, kreativne delavnice, športne aktivnosti, kuharske delavnice; begunci so doslej sodelovali v dveh čistilnih akcijah, v prvi samoiniciativno, v drugi v okviru projekta “Zelena prestolnica Evrope 2016” – za nekaj drugih aktivnosti dogovori še potekajo. Nekateri se pripravljajo na vpis na fakultete, pri čemer jim je (bila) ponujena pomoč pri urejanju birokratskih zadev.
Aja, pa samo še to, vse omenjene aktivnosti se dogajajo v sodelovanju med samoorganiziranimi posamezniki in begunci, pomoči, idej ali pobud zaenkrat ni ponudila nobena vladna organizacija, od NGO-jev, ki jih je v Sloveniji dobrih 27.000, sta se zaenkrat javili samo dve. Toliko o interesu integriranja.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Aja, pa prenočišče ≠ namestitev.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

ko bodo spet shodi v pomoč … se udeležence začopi in ima vsak, da vzame po par migrantov na svoj dom – takoj !! ☺

Ne vem no, jst tej Senzi čist nč ne verjamem. Pomoje je kr res to kar je Matkić napisu. Domov si jih vzemte, če se vm že tok smiljo…

Tudi živali v azilu se komu smilijo, pa to ne pomeni da jih mora vzeti k sebi domov ali utihniti.
Tudi z lovljenjem zločincev se vsi strinjamo, pa to ne pomeni, da jih moramo mi loviti ali pa utihniti.

Si lahko proti masovnim migracijam ljudi, ki bodo bodimo iskreni, samo v breme naši družbi in po vrhu so še totalno kulturno nekompatibilni. Ampak tukaj se gre za človekove pravice in neko osnovno dostojanstvo. Lahko si proti migracijam, ampak spoštuj sočloveka in ne spodbujaj sovraštva, ker to se vse samo vrne nazaj.

Lahko si proti, lahko demonstriraš, tudi z uporabo nasilja in škode, ampak razumi, da so to samo ljudje ki si želijo dostojnega življenja. To ni način za dosego svojih ciljev, ker izpadeš kot primitivec in “rasist”.

Lep primer bivšega islamofoba je Tommy Robinson, ki je mislim da celo ustanovil English Defence League, ki v bistvu zgleda kot neka naci parti in želi muslimane vrečt ven iz države. Je tip prišel malo k pameti, še vedno stoji za svojimi besedami, ampak taktiko je spremenil. Ne vem ali je tako dober ali tako zloben, je pa pameten.
https://en.wikipedia.org/wiki/Tommy_Robinson_(activist)
Quitting the English Defence League (When Tommy Met Mo): https://www.youtube.com/watch?v=bGLuEhAkpaI

predobro je šlo, pa so si ljudje želeli malo črnega posipa po beli smetani..
vendar so mislili, da gre za čokolado, gre pa za kugo

Senza, še vedno relativno mlada in frišna FDV-jevka, kajne? Iz povprečne meščanske družine, verjetno bolj z odsotnim očetom, ki je zapravljal čas z ljubico, medtem ko je sestra preusmerjala pozornost iz družinskih problemov med staršema nase z anoreksijo, na nek način v vato zavita, kjer nikoli ni prišla v stik z raznimi oblikami (družinskega) nasilja, alkoholizmom, fizičnega in verbalnega nasilja, raznih zlorab itd., po svojih študijskih idealih poskuša ‘reševati svet’ v veri, kjer so pribežniki izključno dobri ljudje, ki rabijo tvojo pomoč.

Že, da pomagamo ljudem v stiski, ampak tale neumna religija, kjer moški samo ‘pripušča’ žensko in ji zaporedoma dela otroke, čeprav je že s hrano težko, in čezmerno razmnoževanje, vodi samo k uničenju narave, k hudi revščini in k napetostim, k vojnam, da se nazaj vzpostavi naravno ravnovesje. Za to stanje so v precejšnji meri krive kolonialne države, ki jim ni bilo v interesu, da se dvigne ekonomski standard v izkoriščanih državah, zato naj ti sprejemajo pribežnike, saj tudi tja hočejo.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Uf, zdaj se sprašujem, s čim sem te zavedla, da takole mimo streljaš. Aja, neee, tebi to mimogrede uspe… Relativno mlada pri 34-ih? Ja, tudi prav. Frišna FDV-jevka? LOL, ne. Nič čudnega, da si analizo speljal tako zelo narobe, če že njena osnova ni ustrezna. Pa več sreče prihodnjič… 🙂

Mhm, s tem bi se strinjala velika večina beguncev, s katerimi sodelujem, saj večina od njih beži ravno od religije in vladnih režimov (ter posledic le-teh). Ateizem pač ni prisoten samo pri nas. Prav tako kritičnost do neustreznih odnosov med spoloma. Pa niso vsi navdušeni nad velikimi družinami.

joj, matjazko … si mi osvežil spomin, zakaj nisem hodila več sem. bruh.

… in otrok kolikor jih bo Bog dal – kje že sem to slišal? :-)))

Namesto, da hodiš v knjižnico samo po psihološko literaturo in gledat knjižničarkino rit, tu in tam kdaj preberi še kakšno zgodovinsko in sociološko čtivo.

… in otrok kolikor jih bo Bog dal – kje že sem to slišal? :-)))

Namesto, da hodiš v knjižnico samo po psihološko literaturo in gledat knjižničarkino rit, tu in tam kdaj preberi še kakšno zgodovinsko in sociološko čtivo.[/quote]

Popravek zadnjega: …gledat knjižničarkino rit in za kamuflažo si sposojat psihološko literaturo…

Zakaj imam obcutek, da je matjazko bolj ljubitelj internetnih izvleckov in obnov, kot pa resne psiholoske literature?

Matjazko je blefer. Tezki. In ne la podrocju psihologije. Kdor je imel kojekakve resnejze vezi s psiholijo se samo kriza nad njegovimi sresanjem “dianoz” od oka.

Nisi edini, ki ga vidi takega…Sej tip je verjetno prebral malo Freunda in Junga, ampak za ersnega psihologa razmišlja preveč omejeno.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Senza

Ja ne vem, a se imaš za staro ? To si še skoraj deklica za stare krese tu zgoraj, kot je Boom. 🙂

Boom

Enostavčni ‘zgodovinski knjižničarski ritni argument’. Si pa res od sile. Če nekaj očitaš, moraš vsaj argumentirati, a ne? Einstein… 😉
Tako da namesto pošiljanja v knjižnico, bi bilo za oba najbolje, da prej zavijeva na kakšno pivo v gostilno, kjer postaneva ‘zgodovinarja’. Ampak ti že itak si ‘učen zgodovinar’ brez hmeljeve tekočine, z njo bi pa še doktoriral za šankom in bi se moral spopadati z resnimi težavami, npr. kako najti kandidate, da bi te bili pripravljeni poslušali, če si pa že trezen tako pameten. 😀

Glede knjižničark, pa so vsekakor priporočljivejše zame, ti že spadaš v tvegano starostno skupino, povišan krvni tlak, holesterol in podobno. Če bi te stisnilo pri srcu ob pogledu na knjižničarkine vjuge, ne vem, Senzi bi se paralo srce, kako najti novega ciničnega kompanjona. 🙂

Piskopeja

Kaj je ‘resna psihološka literatura’? Aja, takšna, ko nekdo piše to, kar je nekomu (tebi) napisano po všeči. Žal ne… Drugače pa imam jaz tudi občutek, da je tu nek inferiorni kompleks zadaj in zavidanje? 😉
Jo bom lahko dobro odnesel z malce napuha, če omenim, da sem ponosen na to, kar in koliko sem (pre)čital in stopnjo razumevanja, ki sem jo pridobil, ne da bi spet nehote tebe ali še koga bolj prizadel? 🙂
Sicer pa glavni povod za preučevanje psihologije mora vedno izhajati iz radovednosti in želje spoznati sebe in druge, torej brez življenjskih izkušenj ne gre.

eDX

Če sem se kaj zmotil pri Senzi, ni užaljena, kakor ti. Tudi deluje, da nima težav s tem, če nekdo nekaj pove, kar si misli (o njej).
Zakaj pa ti odreagiraš užaljeno in prizadeto? Ker si preobčutljiv le za lastne potrebe, še posebej,
če te drugi ne vidijo kakor si sam želiš, da bi te, s to svojo nastopajočo persono, masko veličastnega, cenjenega in spoštovanega, polnega samohval – značilnost narcisoidnih oseb.
In kaj je boljša definicija bleferja?

Ti žal nimaš izkušenj. samo predsodke. Sori, matjažko, tvoj življenjski nazor je nekje na ravni enega kmeta z osnovno šolo.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ja ne vem, a se imaš za staro ? To si še skoraj deklica za stare krese tu zgoraj, kot je Boom. 🙂

Boom

Enostavčni ‘zgodovinski knjižničarski ritni argument’. Si pa res od sile. Če nekaj očitaš, moraš vsaj argumentirati, a ne? Einstein… 😉
Tako da namesto pošiljanja v knjižnico, bi bilo za oba najbolje, da prej zavijeva na kakšno pivo v gostilno, kjer postaneva ‘zgodovinarja’. Ampak ti že itak si ‘učen zgodovinar’ brez hmeljeve tekočine, z njo bi pa še doktoriral za šankom in bi se moral spopadati z resnimi težavami, npr. kako najti kandidate, da bi te bili pripravljeni poslušali, če si pa že trezen tako pameten. 😀

Glede knjižničark, pa so vsekakor priporočljivejše zame, ti že spadaš v tvegano starostno skupino, povišan krvni tlak, holesterol in podobno. Če bi te stisnilo pri srcu ob pogledu na knjižničarkine vjuge, ne vem, Senzi bi se paralo srce, kako najti novega ciničnega kompanjona. 🙂

Piskopeja

Kaj je ‘resna psihološka literatura’? Aja, takšna, ko nekdo piše to, kar je nekomu (tebi) napisano po všeči. Žal ne… Drugače pa imam jaz tudi občutek, da je tu nek inferiorni kompleks zadaj in zavidanje? 😉
Jo bom lahko dobro odnesel z malce napuha, če omenim, da sem ponosen na to, kar in koliko sem (pre)čital in stopnjo razumevanja, ki sem jo pridobil, ne da bi spet nehote tebe ali še koga bolj prizadel? 🙂
Sicer pa glavni povod za preučevanje psihologije mora vedno izhajati iz radovednosti in želje spoznati sebe in druge, torej brez življenjskih izkušenj ne gre.

eDX

Če sem se kaj zmotil pri Senzi, ni užaljena, kakor ti. Tudi deluje, da nima težav s tem, če nekdo nekaj pove, kar si misli (o njej).
Zakaj pa ti odreagiraš užaljeno in prizadeto? Ker si preobčutljiv le za lastne potrebe, še posebej,
če te drugi ne vidijo kakor si sam želiš, da bi te, s to svojo nastopajočo persono, masko veličastnega, cenjenega in spoštovanega, polnega samohval – značilnost narcisoidnih oseb.
In kaj je boljša definicija bleferja?[/quote]
Filozofiraj koker zelis, blefer si bil in blefer ostajah. Pretvarjas se, da si nekaj ka nisi. Glumis. Jaz zgolj povem tako kot je. Ti razlike ne bos nikoli dojel. Ker bi to pomenilo priznati, da je razlika med dosezkom in pretvarjanjem, da si nekaj dosegel.

🙂 Jah, vsak ima pravico do lastnega mnenja o drugih. O tistih, ki so nam simpatični in delimo z njimi svoj nazor, imamo ponavadi pozitivnega, o tistih, s katerimi pa idejno prihajamo v navzkriž, pa negativno. 😉

A spet si že pri dosežkih? Jaz ne rabim nobene zunanje potrditve, kakor ti, jaz vem, kdo sem in sem s tem zadovoljen. Imam službo, ženko, svoje hobije, kaj še človek rabi pod svobodnim soncem? Tudi če bi bil brez prebite pare, bi ohranil ceno v lastnih očeh, še vedno bi bil to jaz, za razliko od tebe, ki bi se verjetno sesul, saj bi tvojemu jazu padla cena vzajemno z bančnim računom. Ti sebe in druge definiraš z valutami, kot kos materiala. Jaz se definiram skozi bit osebnosti. Torej če sem ženski všeč, mora to biti moja izključno moja osebnost.

Boom

Piskopeja

eDX

In kaj je boljša definicija bleferja?[/quote]
Filozofiraj koker zelis, blefer si bil in blefer ostajah. Pretvarjas se, da si nekaj ka nisi. Glumis. Jaz zgolj povem tako kot je. Ti razlike ne bos nikoli dojel. Ker bi to pomenilo priznati, da je razlika med dosezkom in pretvarjanjem, da si nekaj dosegel.[/quote]

In kle ti dam spet prou…čist preveč se že strinjam s tabo.

Filozofiraj koker zelis, blefer si bil in blefer ostajah. Pretvarjas se, da si nekaj ka nisi. Glumis. Jaz zgolj povem tako kot je. Ti razlike ne bos nikoli dojel. Ker bi to pomenilo priznati, da je razlika med dosezkom in pretvarjanjem, da si nekaj dosegel.[/quote]

In kle ti dam spet prou…čist preveč se že strinjam s tabo.[/quote]

Itak, en pameten se še ni nikoli strinjal z Dx-om. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close