Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kje ste zdaj aktivisti in borci za ilegalce?

Kje ste zdaj aktivisti in borci za ilegalce?

Matjazko…kakopak ne razumeš pointa. Saj ni nihče pričakoval.

A spet si že pri dosežkih? Jaz ne rabim nobene zunanje potrditve, kakor ti, jaz vem, kdo sem in sem s tem zadovoljen. Imam službo, ženko, svoje hobije, kaj še človek rabi pod svobodnim soncem? Tudi če bi bil brez prebite pare, bi ohranil ceno v lastnih očeh, še vedno bi bil to jaz, za razliko od tebe, ki bi se verjetno sesul, saj bi tvojemu jazu padla cena vzajemno z bančnim računom. Ti sebe in druge definiraš z valutami, kot kos materiala. Jaz se definiram skozi bit osebnosti. Torej če sem ženski všeč, mora to biti moja izključno moja osebnost.[/quote]
Ko bi ti v zivljenju kdaj kaj omembe vrednega dosegu, ne glede na podrocje, bi vedu kaj vse je bilo za to potretbno, in bi imel malo bolj realno podobo tako o sebi, kot o drugih. Ker te je pa eno samo blefinanje. En sam gobec in sapa sta to. Zadaj pa ni NIC.

A spet si že pri dosežkih? Jaz ne rabim nobene zunanje potrditve, kakor ti, jaz vem, kdo sem in sem s tem zadovoljen. Imam službo, ženko, svoje hobije, kaj še človek rabi pod svobodnim soncem? Tudi če bi bil brez prebite pare, bi ohranil ceno v lastnih očeh, še vedno bi bil to jaz, za razliko od tebe, ki bi se verjetno sesul, saj bi tvojemu jazu padla cena vzajemno z bančnim računom. Ti sebe in druge definiraš z valutami, kot kos materiala. Jaz se definiram skozi bit osebnosti. Torej če sem ženski všeč, mora to biti moja izključno moja osebnost.[/quote]
Ko bi ti v zivljenju kdaj kaj omembe vrednega dosegu, ne glede na podrocje, bi vedu kaj vse je bilo za to potretbno, in bi imel malo bolj realno podobo tako o sebi, kot o drugih. Ker te je pa eno samo blefinanje. En sam gobec in sapa sta to. Zadaj pa ni NIC.[/quote]

V mojih subjektivnih očeh sem dosegel veliko. Po objektivnih merilih si pa mogoče res ti, če merilo za dosežek vzamemo denar. Ampak denar pač ne naredi človeka.

Zdaj če bi umrl, bi si rekel, to je bilo to, po svojih močeh sem peljal skozi svoje življenje, sprijaznjen s sabo in brez občutka, da sem kaj zamudil v življenju ali bil kje izrazito prikrajšan, ker mi je šola življenja zelo veliko dala. 🙂

Jaz sem po zadovoljstvu enak Matkiču, ne rabim veliko, sploh ne v materialnem smislu, ker sem skromen – s to razliko, da sem jaz tudi s službo zelo zadovoljen – torej po nekih merilih sem eden izmed malo srečnežev. 😉 In še na kraj pameti mi ne pride, da bi se postavljal ali važil pred drugimi, jih dajal v nič, kakor ti, ki imajo recimo manj sreče v življenju.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ko bi ti v zivljenju kdaj kaj omembe vrednega dosegu, ne glede na podrocje, bi vedu kaj vse je bilo za to potretbno, in bi imel malo bolj realno podobo tako o sebi, kot o drugih. Ker te je pa eno samo blefinanje. En sam gobec in sapa sta to. Zadaj pa ni NIC.[/quote]

V mojih subjektivnih očeh sem dosegel veliko. Po objektivnih merilih si pa mogoče res ti, če merilo za dosežek vzamemo denar. Ampak denar pač ne naredi človeka.

Zdaj če bi umrl, bi si rekel, to je bilo to, po svojih močeh sem peljal skozi svoje življenje, sprijaznjen s sabo in brez občutka, da sem kaj zamudil v življenju ali bil kje izrazito prikrajšan, ker mi je šola življenja zelo veliko dala. 🙂

Jaz sem po zadovoljstvu enak Matkiču, ne rabim veliko, sploh ne v materialnem smislu, ker sem skromen – s to razliko, da sem jaz tudi s službo zelo zadovoljen – torej po nekih merilih sem eden izmed malo srečnežev. 😉 In še na kraj pameti mi ne pride, da bi se postavljal ali važil pred drugimi, jih dajal v nič, kakor ti, ki imajo recimo manj sreče v življenju.[/quote]
Zadnja stvar, ki so clovek, pomirjen s sabo in svojimi rezultati/dosezki/… pocne, je da glumi nekaj kar ni! Tko da, sorry, BS.

Ti se ne vazis, postavljas, druge dajes v nic? Pa koga to farbas? V bistvu ne pocnes drugega kot to!
Vsako priloznost izkoristis, da ponizas vsakega, ki ne ustrezam tvojim predstavam relationship osebe, pa ceprav gre pri masikomu zagolo lifestyle odlocitev. Prvi si in edini si, ki me je od samega zacetka podjebaval, ces kaj si pa ti dosegu, bla bla? Prvi in edini! Pa se mi ni zdelo vredno, da te postaim tam kjer ti je mesto. Postavljas se s svojo Slovenscino. Koliko si nas v nic dajal, ker nismo dosegali tvojega verbalnega presevaranja? Da niti ne omenjam konstantnega psycho podjebavanja vsega kar leze in gre.

Vedi tudi to, da ce bi v zivljenju res kaj dosegel bi malo bolje razumel tudi vlogo srece. Srecnez po prednikih podeduje xy, zivi v podarjeni hisi, …. Da pa v zivljenju nekaj dosezes, ne na enem ampak x podrocjih, ni stvar srece. Je odraz karakterja. Samo zlobni luzerji, uspesnejse od sebe raje ZALITE, se tolazite, da je denar njihov edini uspeh.
FYI, v vrhuncu kariere sem se odpovedal edinemu kar mi zaljivo ocitas, da pri meni menda steje. Cista zaljivka, ker me sploh ne poznas. Bedno. Dejansko pa sem si vzel 3 leta za cisto tretje cilje. Gre za dosezke na katerem sem se dosti bolj ponosen, kot karkoli drugega v svojem zivljenju. Pa se veze nima z zenskami. Kje je sele to in se toliko drugega. To ti da samozavest! Ne pa tvoje zaljivo nastopasto s laicno psihoanalizo. 😉

če lahko živimo s 50 tisoč Srbi v državi, župan LJ je Srb, potem tudi nekaj 1000 Sirijcev ne bo katastrofa..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Kje si pa zdaj Srbe našel? Z njimi nimajo problemov niti nasprotniki multi-kultija – vsaj ne na neki omembe vredni ravni… 😮

Slovenci imamo zgodovinsko večje probleme s Srbi, kot Sirijci. Potem pa eni vidijo težavo v priselitvi nekaj sirijskih otrok..

mislim da imamo vsi probleme z enimi.. v celi YU so delali probleme samo eni, kot še sedaj in s temi zadnjimi imajo ti eni veliko skupnega:)

Sirijci in Srbi imajo veliko žlahto in ko pride eden, jih pride za njim še vsaj 10.
Ko eden dobi dobro službo, se nepotizem zgodi kar sam od sebe.
…tako to gre.

Srbi nimajo velie žlahte. Albanci jo imajo. Z Albanci ni nikoli bilo težav..

Zgodovinsko gledano na tem ozemlju s Sirijci še nimamo izkušenj, da bi jih lahko primerjali s pripadniki narodov, živečih pri nas in v naši bližini. So pa – po mojih dosedanjih izkušnjah – v primerjavi z Afganistanci, Maročani, Iranci in Iračani še najbolj zadržani.

Kje si pa zdaj Srbe našel? Z njimi nimajo problemov niti nasprotniki multi-kultija – vsaj ne na neki omembe vredni ravni… :o[/quote]

Ljudje smo hordne, skupinske živali, ki so se skozi vsa zgodovinska obdobja bojevala med sabo. Tudi politične federativne tvorbe, kot je bila npr. Jugoslavija se ni obdržala, ker imamo različno kulturo, zgodovino, jezik in religijo – vedno se identificiramo in povezujemo z nečim, kar nas dela podobne oz. različne od drugih.

http://nova24tv.si/svet/zizek-spet-udaril-cez-pet-let-evropa-ne-bo-vec-evropa/
Kot je zatrdil v intervjuju za Channel 4 News, idealno stanje ni, ”da vsi živimo skupaj, se imamo radi in smo srečni.” Pojasnil je, da je veliko stvari, ki jih o ljudeh iz drugih kultur ne razume, in tako je tudi obratno. ”Rad imam prostor, kjer se srečujejo različne kulture. Tam se rojevajo nove ideje. A nikoli ne smemo kultur družiti na silo. To je katastrofa,” je pojasnil filozof.

In tole je naivno razmišljanje tistih, ki so politično bolj desno usmerjeni, misleč, da Merklova s sprejemanjem migrantov in priseljevanjem uničuje ‘evropsko kulturo’, kakor tudi razmišljanje teh, ki so bolj liberalno ali levo usmerjeni, da je Merklova svobodnjaška in se zavzema za kvazi multikulturnost in želi pomagati ljudem.

Merklova odločitev je premišljene, pragmatične narave, ki služi v korist nemškemu gospodarstvu. Namreč zaradi staranja nemškega prebivalstva, se Merklova dobro zaveda, da je priliv tuje delovne sile, ki je predvsem poceni, zato nepogrešljiv in nujen v nemški industriji. Delavci s takšnim profilom so za kapitalizem zelo dobrodošli, ker imajo majhno gospodarsko in politično moč, da karkoli odločajo, se ne pritožujejo, težje povezujejo v sindikate , zahtevajo svojo pravice itd….

Zato so v EU sprejeli Bolgarijo, Romunijo. Ne bi rabili še uvažati Muslimanov.

Eno osminko sem tudi Srb in vem kako je pri njih, na kakšen način se kadruje in kako laufa država. Te stvari vem od blizu, ker ta del žlahte sem in tja obiščem in vsakič, ko jih obiščem, mi tudi pod razno ni žal – slišim in vidim tako neverjetne in predvsem smešne reči, ki jih pri nas niti pri Slovenskih Novicah ne zmorejo sproducirat.
Glede Albancev bi pa lahko vedel, da so pred leti sesuli del narkokartela (dilali so predvsem herion), ki so ga sestavljali prav Albanci in njihova diaspora pri nas ni prav številčna.

Zato so v EU sprejeli Bolgarijo, Romunijo. Ne bi rabili še uvažati Muslimanov.[/quote]

A je politik, ki prileze v sam vrh tako velike države, kot je Nemčija, naiven in ne ve, kaj pravzaprav počne? Figo…

Pomladitev prebivalstva je ob 20+ milijonih brezposelnih evropejcev milo rečeno smešna… bi razumel to tezo in se strinjal z njo, ČE bi imeli brezposelnost tam okrog 2% po državah, ampak dokler so države kot so Grčija, Španija, Slovenija, Italija, Bolgarija, Romunija itd. ni potrebe po pomladitvi, sicer pa kdo pravi da nas mora bit vedno več oziroma vsaj toliko kot danes.

Za planet je bolje da začnemo postopno zmanjševat število prebivalcev, za začetek tako da nehamo pošiljat hrano na območja kjer jih je preveč in da narava uravna tole razmnoževanje.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Zato so v EU sprejeli Bolgarijo, Romunijo. Ne bi rabili še uvažati Muslimanov.[/quote]

A je politik, ki prileze v sam vrh tako velike države, kot je Nemčija, naiven in ne ve, kaj pravzaprav počne? Figo…[/quote]
On/a že ve kaj počne. Le nam ni poznana resnica. Poznamo le laži, ki so primerne za javnost. 🙂

Kot prvo, za omenjeni način razmišljanja “bolj desno usmerjenih” bi rekla, da tako razmišljanje ni naivno, temveč paranoično, kar se tiče “liberalno ali levo usmerjenih”, pa med njimi ne poznam nikogar, ki bi Merklovi pripisoval svobodnjaštvo (če se ta izraz naslanja na nekoga, ki teži k uveljavljanju pravic osebno svobodnih ljudi).
Ker si v komentar mimogrede vtaknil še svoje osebno mnenje [kvazi multikulturnost], je temu segmentu pravzaprav težko nasprotovati – če bi ji očital, da se zavzema za “pravo” multikulturnost, bi tvoji izjavi – ob tem, da se begunce zapira v koncentracijska taborišča (v medijih bolj uveljavljen izraz begunski centri, ampak, zakaj bi okolišila?), da o getoizaciji, ki zavira oz. onemogoča integracijo in asimilacijo, ne govorim (recimo Neukölln (Berlin) in Altona Altstadt (Hamburg), Molenbeck (Bruselj), banlieues po Franciji, isti pojav je opažen tudi v Veliki Britaniji – Waltham, Bradford, Lutonne, Dewsbury, Leicester itd.) – ostro nasprotovala.
V luči dogovarjanja s Turčijo pa povezave med Merklovo in kakšno omembe vredno “željo pomagati ljudem” ne vidim.

Topla voda? Jaz že dolgo pravim, da bodo današnji begunci postali nov (razredni) sloj prekarne sile. Ksenofobija, ki je (kot lahko vidimo tudi pri nas) nihče zares ne omejuje, je samo metoda, s katero bo opolnomočenje (povezovanje v sindikate, uveljavljanje pravic idr.) “prišlekov” onemogočeno (ali pa vsaj zavirano) tudi s strani “avtohtonega” prebivalstva, kar bo vladnim sistemom, podvrženim Kapitalu, samo še dodatno olajšalo delo. Pardon, profit. Nič novega, torej.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Matkic,

zakaj te ilegalci, prebežniki, begunci… tako motijo ali karkoli pač že. Nekako to berem, kot da jih na nek način sovražiš oz. so v tebi neki negativni občutki. Jeza? Zaničevanje?… Zakaj?

Jaz osebno, ko preberem kakšen članek ali pogledam kakšen filmček o tem, kar se jim na poti dogaja, ne morem sovražit. Ne morem bit jezna. Ne morem zaničevat. Kar lahko, kar zmorem, je sočutje. Pa ne zato, ker so iz drugih držav ali zaradi druge vere, ampak ker si lahko predstavljam, kako bolijo zavrnitve, nesprejetost, posmeh, vedenje, da si zaničevan. Ker to se jim dogaja. Bi vse to isto si lahko predstavljala, razumela, čutila… tudi, če bi bil ti na njihovem mestu. Ali kdo drug. Barva kože, višina, kg,… niso pomembni.

Jaz osebno bi takoj k sebi vzela oz. sobo ponudila kakšnemu otroku. Takoj. Ampak to ni samo od mene odvisno…

Moti me ker so pravila selektivno izvajajo, če bi jaz šel preko meje brez dokumentov bi me zaprli kaznovali in/ali vrgli nazaj…. tu pa ljudje ki ne prihajajo iz vojnih območij, niti tega ne ZMOREJO Dokazat (ker kao nimajo dokumentov, a meli so čas vzeti mobilne telefone, ne pa osebnih izkaznic ipd…) pa lahko prečkajo meje, hkrati dobijo še za jest pa še na moj račun so jih vozli preko Slovenije!!!!!!!

Za kaj? Razumem pomoč, razumem humanost, ampak za njo sem napram drugim šele takrat ko bo zadnji državljan RS imel stanovanje in ne bo lačen, ko bo zadnji brezdomec na toplem, ko bo zadnji iz zavoda imel zaposlitev itd…. takrat pa dajmo pomagat še drugim. Ampak na prvem mestu morajo biti ljudje ki so v državi in državljani RS…. ne pa tujci.

Veš moj oče in stric sta se borila za teritorialce, nista pustila svojih žen, torej moje mame in tete doma in pobegnila v Nemčijo ali na drugo celino! Enako se je moj deda boril za PARTIZANE, v vojni ki je bila na začetku še bolj brezupna glede na Hitlerjeve zmage kot je danes v Siriji…. nenazadnje je bila SVETOVNA VOJNA…. ne pa nek nepomemben konflikt kjer se ne premika niti 20 divizij!!!! Pa ni pobegnil, se je boril, potem pa še gradil v udarniških brigadah ceste, tovarne itd… kot njegov stric, brat, itd….

Tu pa gledam boja sposobne moške, ki puščajo doma ŽENSKE ki bi jih naj LJUBILI in otroke in se pomikajo v osrčje Evrope in hočejo v NEMČIJO! Ker v Grčiji je tudi vojna in bežijo itd… ni dovolj da pobegnejo pred vojno, oni hočejo visoke socialne in nič delat…. kako naj to odobravam medtem ko delam in plačujem davke?

Povrh vsega pa jih vsaj 50% ni iz držav kjer poteka vojna!!!!! Niti ne more nihče dokazat iz katere države so ker jih 80%+ nima osebnih dokumentov!!!!!!!

In če vse to povežeš ti je lahko jasno zakaj me motijo, tako kot mnoge druge. Bi razumel, če bi sem gor silile 95% ženske in otroci, potem bi morda celo rekel naj odprejo preklete meje, če bežijo, ampak v jeb.enem Kobaneju so se borile ženske, tu pa na mejah gledam 90 kilske mišičaste tipe ki z smartphoni in solidnimi oblačili nočejo ostat v Grčiji ker je tam kaj točno narobe? Aja, vojna je? Aja, ne ni vojne, je morda Civilna vojna? Aja ne ni, je morda okupacija? Aja ne ni, torej kaj je? Ajaaaaaaaaa, samo socialne ni take kot v Nemčiji pa na Norveškem itd….

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Človek bi si po temle prispevku še mislil, da se v Grčiji cedita med in mleko, ne pa, da jih razni IMF-i silijo na kolena… Še malo, pa bo kdo rekel, da je Turčija varna država, LOL.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Jaz sem žal precej več kot eno osmino in manj jih vidim, raje jih imam, njihova prisiljena osladnost mi gre samo na jetra, spremeni s ev najhujše sovraštvo, takoj ko ni po njihovo. In nikoli nisem razumel, kaj celo čisti Slovenci dol vidijo, jaz nimam več nnobenega namena iti v Srbijo, ker nisem tam ničesar pozabil, že v Sloveniji mi gredo na živce.

Matkic,

po eni strani razumem, kar želiš povedat, po drugi pa se zelo motiš. Pišeš nekaj, kar enostavno ni res.

Bila sem na meji, srečevala te ljudi, takšne in drugačne. Ampak verjemi, če jih je od tistih vsaj nekaj tisoč, kolikor sem jih dejansko videla “v živo”, bilo peščica 90-kilskih, je to kar veliko. Niso veliki. Niso mišičasti. Niso, niti približno niso 90-kilski. Tam do 70 in manj. Moški. Moški z manj kot 70 kg.

Sicer pa sedaj več ne prehajajo mejo oz. vsaj več ni organiziranega prehajanja.

Mislim, da ne smemo pozabit, da imajo ti ljudje drugačno miselnost. Drugačno vzgojo. Primerjat jo z našo, oz. vzgojo naših očetov, dedkov… kaj pa vem. Pomisli, nekaj kar se je dogajalo leta 1991 in še prej, ali res lahko rečemo, da bi se isto dogajalo tudi v teh časih. Ne vem, jaz si tega več ne bi upala napovedat. V času naših očetov, stricev, dedkov… takrat so naši očetje… in njihovi otroci, ki so sedaj naši možje, še služili obvezni vojaški rok. Leto dni urjenja vojaščine, pusti neke tovrstne vrednote, kot so domoljubnost. Da miselnost, da moraš branit kar je tvojega. Dom. Družino. Državo. Kaj pa v današnjih časih? Fantom ni več potrebno v vojsko. Ali pri njih še lahko pričakujemo to miselnost? Ali bi se ti fantje res borili. Kako borili? Bi bilo to smiselno za pričakovat?

Torej, če se vprašamo za te begunce, prebežnike…, koliko od njih je prijelo za orožje kdaj, kadarkoli, in koliko jih beži pred tem, da bi bili številka, ki se jo lahko žrtvuje.

Saj bi še lahko kaj napisala, ampak mislim, da se je o takšnih in drugačnih razlogih, zakaj človek tvega tovrstno pot, pusti svojo družino, svoje drage, in enostavno tvega, bilo napisano že kar nekaj podatkov. Dejstev. Nekdo, ki je toliko resnicoljuben, da bo to videl in spoznal za možno, ne rabi nenehnega prepričevanja. Še več, ne trdi vedno znova samo eno. Ne trdi eno in isto.

Nisipravega bistva ven potegnila, tisto je dodatek k bistvu to o kilah itd, oz. o relativno DOBRI grajenosti in nič kaj podhranjenim telesom…. Bistvo je da spuščamo čez mejo ljudi brez DOKUMENTOV in brez da bi vedeli KDO in od KOD so in jim verjamemo na besedo!!!! Kaj če je med njimi le 1 samomorilec? Kdo bo odgovarjal za tole? Kot zmeraj nihče, jaz pa trdim da ste/so krivi vsi ki ste/so se zavzemali za prost prehod meje za vsakega mrtvega Evropejca ki je posledica imigranta ki je prišel v državo brez papirjev in dokazil o nekaznovanosti!

Prekleta čistilka v državnem zboru mora predložit dokazilo o nekaznovanosti nekdo ki pa imigrira pa še dokumenta kdo je in od kod je ne potrebuje!

Seveda ni, ker imajo poln kufer teh lenuhov in socialno-srkačev tudi v Nemčiji…. Večno prilagajanje njihovi kulturi in burkah po faci ne vzbujajo lagodja v avtohtonem prebivalstvu, ko je moj sodelavec šel v Muslimanske države si je punca morala zakrit svojo golo kožo, da ni bila kaznovana, tu pa lastni državljani Evrope okarakterizirajo vsakega ki želi da so tukaj pač odkriti za fašista in nestrpneža, ampak če prideš v tujo državo in ohranjaš lastno kulturo bo tako delovanje na konco privedlo do enakega konca kot v državi kjer si pobegnil, ker gojiš iste vzorce, domačini (eni) pa to še spodbujate… smešno,

Zakaj bi se mi morali uklanjat njihovi miselnosti, a misliš da oni mislijo enako o nas ko pridemo v njihovo državo in se ne smeš poljubljat na plaži ipd? Onisi mislijo kaj nas briga kaj oni mislijo pri nas je TAK al pa ne hodi!!!

Se ne bi, verjetno, ampak bistvo ni to, bistvo je tam da ljudje ki zbežijo pred MOBILIZACIJO vojske so dezerterji in torej nelojalni ničemur, mi pa jih sprejemamo…. kaj se pa je delalo dezerterjem pa dobro vemo, vbistvu so vsi moški ki so zbežali iz Sirije dezerterji ker se niso odzvali mobilizaciji in so torej v prekršku in bi morali biti vrnjeni v državo kjer bi jim bilo sojeno zaradi tega dejanja. Bistvo tu niti ni miselnost ampak dejstvo da so v prekršku ker kot državljani države niso ubogali zakonov ki jih imajo tam.

Ostali ki pa niso iz vojnih območij pa itak ne zaslužijo statusa begunca. Tudi moj deda je bil le številka, kaj češ.

Kot pravim bistvo je da nismo enaki pred domačim zakonom, če bi jaz kaj takega počel bi bil kaznovan vržen nazaj, deportiram domov itd. In to mi ni všeč. Begunec gre v prvo varno državo in ne na najboljšo socialo. To ni beg pred vojno ampak oportunitizem

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close