Kje ste ženske kupile ležišče? Prosim za pomoč!
Evo idealno in veliko bolj kvalitetno ležišče zate iz HARWEY NORMANA, kot si si kdaj lahko prestavljala, da je možno:
https://www.harveynorman.si/vzmetnica-serta-perfect-dream
Že ime pove vse, Serta je slavna znamka, Perfektno Sanje. Imela sem jo 1 leto !
Piše srednje mehko, ampak je po moji izkušnji zelo mehka. Premehka. Res pa da sem takrat imela 15 let staro letveno dno, ki je popustilo.
Žal te vzmetnice nimam več. Poleg SWEDISH LINE AXEL prej zgoraj link, je bila.Perfect Dream najboljša.
Če bi pravočasno nabavila novo primerno letveno dno, bi jo obdržala. Tako pa sem mislila, da je premehka.
Ima pa Serta Perfect Dream veliko spominske pene kar 8 cm in to v notranjost zašite. Druge si vse trše.
To je z moje strani to, kar vem.
Kar imam,
posteljno dno (staro pol leta):
https://www.moemax.si/p/nadana-letveno-dno-90×200-cm-living-perla-fix-001115003001?size=90/200%20cm
nadvlozek:
https://www.vitapur.si/spalnica/nadvlozki/nadvlozek-vitapur-memosilver-premium-fresh/
Pa seveda lateks letisce iz Slovenske postelje, za katero sem dala celo premozenje, ki naj bilo mehko, pa seveda ni. Guma ne more bit mehka.
Letveno dno je res kvalitetno. In je primerno za nosilnost 150 kg. Ne do 100 kg, kot ti rabiš.
Možno je, da letvice povzročajo boleče vzmetenje in tiščanje skozi jogi v tvoje kosti. To je čisto možno.
Tu bi jaz začela. Kupila bi takega, ki je narejeno, da zdrži do 90 ali 100 kg. Ker je vzmetenje bolj blago in ne boli !
Prodajalci tega ne vedo vsi. V opisu piše, za koliko kg je.
Latexova postelja te ohlaja!
Za nadvložek pa sem zgrožena, res bi se moral občutit kot mehek! Tako da sumim na premočno letveno dno kot razlog.
Jaz sem kupila to letveno dno, ki je bolj oreng zato, ker je postelja sirsa in ker ima lateks ze 100 kilogramov sam po sebi. Ce kupim druge letvice, se bo vse ugreznilo.
Sicer pa ne vem, spala sem na najbolj obrabljenih posteljah brez letvic, kjer je dno samo ena plata, pa nisem mela nikol in nikdar teh problemov. Bolj se komplicira, slabse je, zgleda.
Zato pa iscem mehko vzmetnico, take kot so vcasih delali, ker to kar je zdaj na trgu je katastrofa. Miljon plasti, sama plastika in guma.
Kako dolgo pa nameravaš še iskati?
Jaz sem ti že povedala vse rešitve.
1.)
Znebiti se moraš previsokega nadvložka, ki se v sredini upogiba, medtem ko v vratnem delu zgoraj pa se dviguje in te tišči noter in te bolijo lopatice!
Ti rabiš max 2 do 3 cm visok nadvložek iz spominske ali visco pene.
Nič več.
Ker sicer cone na jogiju ne morejo priti do izraza in nimaš obvezne vdolbine v vratnem in ramenskem predelu, ki jo sicer ima VSAK JOGI S 5 ALI 7 CONAMI. Ker vse uničiš z nadvložkom, ki se v sredini upogiba dol zaradi teže, v zgornjem vratnem delu pa se upogiba navzgor proti tebi in te ta PU PENA s spominsko peno direkt pritiska v vrat in med lopatice! Znebi se hudiča.
2.)
Tebe boli tudi jogi, odkar si menjala letveno dno . Je tako? Ker ti imaš premočno in preveč kvalitetno letveno dno. To letveno dno, ki si ga tu pokazala, je primerno samo za močne osebe, za 150 kilske osebe.
Kar ni zate, ker nabija skozi jogi v tvojo hrbtenico in povzroča bolečine !
Ampak zdaj pišeš nazaj, da že ima sam tale LATEXOV JOGI 100 kg in da je to vredu letveno dno??
To ni res. Tvoj jogi nima 100 kg.
Lahko pa da ima tvoj latexov jogi res res okrog 35 kg?
Torej tvojih 60 kg in jogi 40 kg, pa si še vedno na 100 kg, je tako ?
Tolikšna torej 100 kg mora biti nosilnost tvojega letvenega dna in nikakor letveno dno zate osebo nad 100 kg, ker ti imaš 60 kg.
Skrivnost je tukaj, to, kar je tu zelo pomembno, je tiha zadeva in sicer VZMETENJE in sicer je MOČ VZMETENJA je zelo visoka pri, kao kvalitetnem letvenem dnu, primernem za višjo nosilnost ljudi nad 100 kg in do 150 kg!
Posebno pri letvenem dnu trojnimi kapicami ekstremna ali s vsemi dvojnimi.
Kar to vzmetenje čisto nevidno brni skozi jogi gor in nevidno udarja v mehke živce, vezi in mišice in lahko celo povzroči vnetje živca med lopaticami.
Zato vsakemu svoje.
Za lažje ljudi pri telesni teži do 70 kg velja imeti samo osnovno letveno dno, ki skrbi samo za zračenje jogija. Nič več.
Lahko je tudi navadna lesena ravna trdna plošča z izdolbenimi luknjicami za zračenje, ki ti ho lahko izdelajo v BAUHAUSU za okrog 100 eur . Ta bima vzmetenja in ne tišči nikamor. V redu diha in obstojna je, ampak naj ima najmanj 12 mm ali 15 mm. (lažjim ljudem umirijo rasi 10 mm, na to ne pristani)
Pomemben je le razmak med letvicami, 2 do 4 cm in nič več.
Tako da kupi drugo osnovno letveno dno do 90 ali 100 kg ali za najstnike, ali pa pojdi v BAUHAUS!
Na primer, lahko kupiš drugje, ne boli nič :
https://www.xxxlesnina.si/p/sleeptex-letvena-podlaga-90-200-cm-001115004901
3. )
Zdaj pa še udobni mehki jogiji, evo ju.
https://www.harveynorman.si/vzmetnica-serta-perfect-dream
Spanje kot na oblakih) Verjemi.
Ali pa evo jo, naj te besede trdo ne zavede, v Lesnini itak ni reda, tole ima retex in mehki P-ES :
https://www.xxxlesnina.si/p/swedish-line-vzmetnica-90-200-cm-000698011902
Če boš tako naredila, si zmagala po vseh 3 točkah !
4.)
Ampak pazi, zgodilo se bo tako evo.
Knalu se naveličaš mehkobe in sčasoma kljub globokemu sproščenemu spanju potrebuješ kar nekaj ur do popolne prebuditve, kot da si nemočna.
Ja to sčasoma pride zaradi mehke vzmetnice.
Ker najboljše in najbolj zdravo je je srednje trdo ja!
Ampak dokler smo bolni, si ne smemo vzeti vzeti srednje trde!
Ko boš torej do konca okrevala, boš spoznala, da potrebuješ trdnejšo oporo !
Takrat ti še vedno ne priporočam ležišča iz HLADNE PENE in bognedaj iz zelo drage EMC PENE in nikakor iz LATEXA, ker to pa tišči in ti nisi izgrajena za to!
Lahko tqkrat izbereš ležišče iz KOMFORTNE PENE, kljub temu da ne podpira telesa kot boš iskala, ampak to je dobra vmesna pot med SPOMINSKO PENO in med HLADNO TRDO PENO. Imaš jih v LESNINI in v Xxxlutzu v AVSTRIJI.
V kolikor pa boš takrat takoj hotela preiti takoj na VZMETNICO Z VZMETMI, mora imeti nad vzmetmi 2 vrsti podlage in to 2 vrsti pene in sicer podlago iz najmanj 2 do 3 cm SPOMINSKE PENE kot čisto zgornje plasti, ki se dotika telesa. In tik nad vzmetmi pod njo, pa malo HR pene ali hladne pene. In seveda dovolj veliko število vzmeti, vendar ni treba 1000 vzmeti na m² tudi 350 jih je dovolj, če so pravilno razporejene po conah!
Vzmeti pa morajo imeti širino 1,6 do največ 1,9 mm . Ne več , da ne bolijo!
Ne kupuj v IKEI , ker imajo debele preširoke vzmeti in zelo tanko podlogo navrh in tudi velike fante na imajo gor v hrbet.
Ne kupuj vzmetnice OPTIMO v Lesnini in ne MEBLOJOGI vzmetnic OAZE ,
ker so vzmeti predvsem v sredini, ob straneh pa se v primeru bočnega ležanja s koleni pogrezneš v globino in ti rit suče gor tako, da te sčasoma obrne na trebuh!
To se zgodi tudi pri vseh vzmetnicah iz HLADNE OPNE in EMC pene. To ni zate! Če ležiš BOČNO, moraš bit primerno ugreznjena a ne preveč in v miru in pravokotno na ležišče, ne pa skrivenčena.
Tako da :
Kupi takrat vzmetnico SWEDISCH LINE ali NOVEL, ki JE ZELO KVALITETNA ali pa kakšno vzmetnico SLEEPTEX .
Vse trojne so kvalitetne in v skladu s vssmi standardi o zdravju.
Tudi JYSK ni slab, ležanje je ok, ampak nima ramenskega predela! Vse JYSKOVR imajo ugreznitev samo v bokih, premalo pa v ramenih in zato ležanje na boku za ramenski sklep ni zdravo. Ima pa JYSK močan kemični vonj in proizvaja se ga na veliko.
To je to.
zakaj rabiš ravno mehko, ker ta zna tudi veliko bolečin povzročit, če nisi primeren spalni tip za njo- namreč mehka vzmetnica je primerna le za obilne ljudi, ki večinoma spijo na boku.
sedaj imaš toliko tega, da je najbolje vprtašat v specializiranih salonih, kjer ti dejansko svetujejo glede na tvoje spalne navade.
Ločiti je treba, kaj pomeni mehko in kaj trdo.
Če je vzmetnica trda, to pomeni, da ima široke vzmeti , več kot 2 mm širine in da ima navrh podlogo iz trde pene. Zato vzmeti vršijo močan povratni pritisk na rebra, na hrbet, ramena. To ni za suhce ampak za debele, ker zaradi veliko mišičevja in maščobe ne čutijo tega, ampak čutijo to kot podporo! Prav tako vršijo pritisk na telo kvalitetna letvena dna z visoko nosilnostjo posebno če imajo letvice z nekaj trojnimi kapicami!
Mehka vzmetnica pomeni, da ne vrši pritiska, ker ima mehko podlago nad vzmetmi, torej spominsko peno ali drugo peno nižje kvalitete, ki povzroča ugreznitev. Zato je za suhe, da ne boli telo zardi pretankih mišic
Je vprašala prodajalce, pa se ji ni izšlo.