Kje v Banja Luki je dobra hrana?
iDESI974, 23.03.2023 ob 07:11
Zraven trdnjave je ena ladjica na Vrbasu, preurejena v restavracijo. Odliöna (tradicionalna) hrana. Dobro uro proö v hribe se nahaja gorski rekreativni center “Hajduöke vode”. Poleg hotela je restavracija v öudovitem srednjegorskem ambientu.
Ambient je dober, trdnjava se imenuje Kastel, vendar ćevapi, niso to, kar so nekoč bili. Kako prepoznati pravo čevabdžinico? V kolikor ti ne prinesejo pribora, je to pravi znak, da so ćevapi dobri.
iDESI974, 23.03.2023 ob 07:30
Oprosti, ampak v Banja Luko se ne hodi na ćevape. Dobre ćevape dobi človek v čevabdžnici “Željo” v Sarajevu, pa tudi v Tuzli, v Tešnju,… potem, če kdo res vztraja, je tu “Stari most” v Nürnberg-u, če že ne more človek na čaršijo v Mostar.
Saj sem povedal, edini pravi naslov, za originalni banjalučki ćevap, je ćevabdžinica pod lipom!
Mene pa še poleg hrane, zanima, če slučajno kdo ve, kje se lahko brez težav, za 2 dni, parkira avtobus, tam v mestu?
Namreč, ne bi bil rad, naslednji dan, kakorkoli presenečen, v smislu, da je bilo vdrto in odtujeno iz zunanjosti oz. notranjosti avtobusa?
V juniju, bom peljal mlade rokometaše na turnir.
BB921, 23.03.2023 ob 06:01
Banja Luko vodi četniška mafija, ki ima velike zamere do Slovencev. Tja boste mogoče odšli, nazaj pa ne več prišli, ko vas dobijo v roke vojni veterani.
Slovenci ste v Banja Luki dobrodošli. Med tujimi turisti ste najbolj številčni. Marsikdo se tukaj tudi naseli, saj je življenje cenejše kot v Sloveniji (penzionisti, freelancerji). Dobra hrana, kulturni in zabavni dogodki, lepa dekleta, urejeno mesto.
Avtobus, 23.03.2023 ob 08:40
Mene pa še poleg hrane, zanima, če slučajno kdo ve, kje se lahko brez težav, za 2 dni, parkira avtobus, tam v mestu?
Namreč, ne bi bil rad, naslednji dan, kakorkoli presenečen, v smislu, da je bilo vdrto in odtujeno iz zunanjosti oz. notranjosti avtobusa?
V juniju, bom peljal mlade rokometaše na turnir.
Pri glavni AP imaš parkirišče za avtobuse. Se pravi tik pred vhodom na AP. Parkiranje je gratis.
Zakaj pa ne bi parkiral pri hotelu kjer bodo nastanjene rokometašice?
Republika Srbska, 24.03.2023 ob 10:38
Pri glavni AP imaš parkirišče za avtobuse. Se pravi tik pred vhodom na AP. Parkiranje je gratis.
Zakaj pa ne bi parkiral pri hotelu kjer bodo nastanjene rokometašice?
Ker sedaj sprašujem na splošno in nisem bil še nikoli v Banja luki.
Ne vem še točno v katerem hotelu(ih) oz. apartmaju(ih), bodo in imam izkušnje, da se običajno v večjih mestih, ne da parkirati zraven hotela. Do zdaj sem imel srečo le v Lionu. Drugje: Rim, Milano, Beograd, Zagreb, Torino, Verona, Rijeka, Ljubljana, Maribor,… povsod je bilo potrebno iskanje. Normalno, da če se bo dalo parkirati ob hotelu, bom parkiral, tam.
Hvala za informacijo.