Kje v Kranjski gori se da dobro jest?
Preizkusil sem že vse, ker oddajam apartmaje v KG, tako da ti iz prve roke lahko povem. Sem moral za svoje turiste sprobat:)
Daleč najboljša je restavracija/hotel Skipass, samo pripravi se, da boš odštela med 20-30 eur/osebo (brez pijače). Najboljša pica je v centru – rumena hiša Kotnik. Najboljše jedi “na žlico” oz. kmečke so pa v kočah proti Vršiču. Višje ko greš, boljše so.
Priporočam tudi Kitajsko in Kosobrin – na smučišču malo ven iz KG proti Italiji tam pri eni vlečnici. Če hočem samo nekaj malega pojesti, grem vedno tja.
Vse ostalo zgoraj omenjeno je ZELO povprečno in ne priporočam. Odvsetujem pa gostilno Viktor, Katastrofa.
Poleti smo preživeli nekaj dni v KG. Po enem izmed pohodov smo lačni iskali gostilno in naleteli na tega Viktorja, kamor smo “šli trikrat” – torej prvič, zadnjič in nikoli več. Sedeli smo zunaj, ker pa ni bilo prijetno vreme, smo se med čakanjem na hrano preselili v notranjost. Lokal smo zapustili z grenkim priokusom, potem ko smo na mizo dobili hrano, polno muh. Nasploh je bil lokal poln muh, cel pult, kjer so odlagali pizze, je bil poln muh. Solata je smrdela po postani morski vodi, bledikava pizza je bila podobna kosu kruha z malo paradižnikove mezge, kalamari so izgledali bolje, a smo se odločili, da gremo raje v trgovino po sendviče. Zaposlenim se naenkrat kot ni dalo dopovedati nič v slovenščini (torej da mi tega ne nameravamo jesti). Nameravala sem plačati samo pijačo, namreč. Nekaj so mi slabe volje tolkli v blagajno, pospremljeno v tujem jeziku z verjetno kakšnimi sočnimi kletvicami, kar sem poravnala in odvihrala. Absolutno odsvetujem.
Potem smo na Tripadvisorju pogledali malo bolje in na podlagi dobrih ocen in želje otrok, smo šli v kitajsko. Moja ocena – zelo povprečno. Ne slabo, ne dobro. Ne pekoče, ne nepekoče. Ne toplo ne mrzlo. Neka srednja reč.
Hja, ne bi šla…. a na željo otrok se sklene marsikateri kompromis. Pri nas tako delujemo in ne vidim razloga, zakaj ne bi. Če bi bila pri roki mehiška in bi si enega od obrokov v teh dneh zaželela iti v mehiško, bi šli v mehiško. Kot na pizzo (italijanska), čevape (balkanska), ribe (morska) in tako dalje. Ne glede na okoliš, bili smo na počitnicah in na počitnicah vsekakor ne bom otrok silila jesti žgance 3x na dan samo zato, ker so v okolišu, kjer se jedo žganci. Na počitnicah se imamo ljudje fajn in jemo, kar se dogovorimo in kar nam paše, kajne? Če te pa skrbi, da sta razvajenca, nista. Sta jedla tudi ajdove krape s kislim mlekom v Radovni.