Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje v MB jest

Kje v MB jest

Čez praznike gremo v Maribor in me zanima kje bi bila dobra gostilna.Z dobro hrano .
Tudi okolica zna bit zanimiva npr..kakšna turistična kmetija….
Mariborčani kaj priporočate ?

Ime izvira iz starih časov, hram je pač hram, šunkin se pa reče ker je kelnarca bla kot šunka, njeno hči pa so klicali Krača, foter pa ni bil pršut ampak Jajce, ker je bil plešast.

Postrežejo vam pa s Šunko z jajci v teh dneh.

ja hvala,hvala.Vsi ne padamo na šunke in jajca.
Pač pa dobro štajersko pojedino(visokokalorično)…pohanje pa tako in to

ancora

Pod pohorje, la cantina ( testenine, pizee, solate..ampak res dobre ) , potem še pri kostanju ( klasična hrana ) na isti cesti proti pohorju).

hvala ti Rozicaaa ,ker za videt je luštno.Madonca kdaj so pa obnavljali…,..
Aha in tale pod Pohorjem bi znalo bit super(odvisno od vremena)…..človek bi pol še zaužite kalorije šel porabit,ker pohorje je čudovito.

Tudi Žajfa na Lentu je ok.

ni kaj, radevolje pomagam, in tudii vsi ostali predlogi, ki si jih dobila so super. Tako, da bo treba večkrat priti v Maribor 😉

Joj, samo tja ne.
La cantina, mogoce tudi Q, Vila rustica, ce radi ekserimentirate indijska v Melju, Simfonija okusov.

Joj, samo tja ne.
La cantina, mogoce tudi Q, Vila rustica, ce radi ekserimentirate indijska v Melju, Simfonija okusov.[/quote]

In zakaj ne? Fer bi bilo, da tudi poveš zakaj odsvetuješ. Meni je tam prav všeč.

Joj, samo tja ne.
La cantina, mogoce tudi Q, Vila rustica, ce radi ekserimentirate indijska v Melju, Simfonija okusov.[/quote]

In zakaj ne? Fer bi bilo, da tudi poveš zakaj odsvetuješ. Meni je tam prav všeč.[/quote]
Ni problema. Enostavno ni nic dobro, od pic do solate, da ne govorim o morski plosci, kjer je vse istega okusa. Hrana je brez enega presezka in z zelo instant okusom. V centru je boljse Pri Florjanu, se Novi svet je boljsi. Meni je vsec tudi Toscana.

Imam kar nekaj nasvetov:
– Gostilna Pri treh ribnikh, je v parku hrana zelo okusna in na malo višjem nivoju kot v kakšni povprečni restavraciji vendar je v nekih okvirih klasike in ni pretirano draga glede na ponudbo.
– Gostilna Anderlič, precej ugodne cene, hrana je sicer čista klasika, vendar za moj okus njihoa od vseh “klasičnih gostilne” najokusnejša (npr. če jh primerjam s Koblerjivim zalivom, kjer je vse vredu, vendar vseeno ne tako okusno, cene in ponudba pa podobne)
– Gostilna Rožmarin, verjetno nisi mislila takega tipa restavracije vendar jo bom vseeno navedel, gre za sodobno kulinarko, sicer posledično malo dražja vendar meni zelo všečna.

glede na zgornji post – kje je Anderlič? hvala vnaprej.

In zakaj ne? Fer bi bilo, da tudi poveš zakaj odsvetuješ. Meni je tam prav všeč.[/quote]
Ni problema. Enostavno ni nic dobro, od pic do solate, da ne govorim o morski plosci, kjer je vse istega okusa. Hrana je brez enega presezka in z zelo instant okusom. V centru je boljse Pri Florjanu, se Novi svet je boljsi. Meni je vsec tudi Toscana.[/quote]

Meni so pa ravno pice najboljše.Predvsem tista z gobami 🙂

motel pri lešniku je od naštetih dosti dosti boljši.
tudi cene so zmerne, kulinarika pa vrhunska.

anderliču se je za vikend za izognit, ker imajo guuužvo, če niste ravno high society, vas bodo pustili bolj ob strani

ancora je pač picerija/morska hrana, nič posebnega

žajfa je fast food

Florjan je ravno tako zelo dober,

simfonija okusov pa… hm… za probat, indijska hrana, ampak v stilu menze, ne restavracije. dve glavni jedi, tri priloge, all you can eat sistem, s tem, da te lastnik lepo prosi, če si ne naložiš preveč na krožnik za začetek, da ne bo potem metal proč. dvomim, da je ravno za vsakega.

Q bi se jaz izognila, ker je samo ponesrečena franšizna restavracija

da je pri treh ribnikih na višjem nivoju, se pa ravno ne strinjam… je čisto obična gostilna, s standardnim menijem pohani lignji/pomfri sistem.

anderlič je sicer za mestnim parkom, pelješ se v hrib..

Mlada lipa – pohan pišek 😉

Torej fast food restavracije odpadejo (žajfa, ancora), želiš mirno domače vzdušje.

parma, rustika (to dvoje mediteransko, ampak fajn), trije ribniki, pec – občasno ok, šiker, denk (tradicija s +), rožmarin (malo haj, ampak dobro), Florjan (wanabi haj in slabo), mimgrede paninni in dobro pivo Isabela (ni pa restavracija lokalček s fajn juhicami, solatami, paniniji – v centru, ko si po opravkih na sprehodu). Včasih je bila še dobra v trojici na Griču (ampak ne me držat za besedo, ker nisem bila tam 6-7 let), Turistična kimetija Arbajter, ampak v Zrečah, mogoče Veronika na slivniškem Pohorju – občasno ok, lahko še Mak ampak preveč haj za sproščeno kosilo z otroci. Hvalijo, pa še nisem bila Zlati grič – konjice.

Sama izberem:
parma, isabela, Arbajter, rožmarin, rustika, šiker, denk

PINA Koblarjev zaliv  je zakon

New Report

Close