Kje v prekmurju je mirno za živet in spat
Prosim poznavalce da iz prve roke povedo. Kupili bi manjso atrijsko hiško nekje na prekmurju. Dosti nam je źivljenja v bloku in kasneje v hiši kjer naletimo na same nočne nevljudneže ki cepajo drva, meso med 22 in 6 uro zjutraj. Če ima kdo še boljšo zamisel kje je bolj mirno po sloveniji, pa naj omeni kraj ali vas. Hvala, saj smo na robu obupa in se moramo hitro nekam selit.
V vaseh na Goričkem, kjer so hiške posejane po hribih boste zagotovo našli kakšno, ki je od prvega soseda oddaljena kakšen kilometer. Ravno prav, da tega prvega soseda ne slišiš, če kosi travo. Sicer take hiške najdeš tudi po hribih drugje po Sloveniji. Moraš pa vedeti kaj to prinaša s seboj – večja oddaljenost od vsega, trgovine, šole, ZD, …
Če torej vzamete v zakup to, potem so vam vrata do miru na široko odprta.
Razumem pa željo, sploh, če vas več let ponoči konstantno zbujajo. Dolgoročno te to lahko pripelje ne lev fizično bolezen in stres, ampak v blaznost in bi za mir šel kamorkoli. To so v bistvu tudi metode mučenja v najhujših zasliševalskih procesih. Razumem, zelo, ker si ne predstavljam več let takega življenja.
Te izmozgajo neprespane noči nekaj mesecev, ko imaš novorojenčka, kaj šele več let neprespanih noči.
Nas ne moti ko nekdo travo kosi dopoldan ali popoldan. Moti nas da nad nami seka drva ob 22h, 23h,05h, 06h. Radi bi spali do 7-7.30. Delo imamo od doma. Smo zelo mirni, neslišni. Da nimamo nikogar nad glavo. Ljubljana je draga glede atrijskih hiš. Zato moramo nekam kjer je ceneje it. Še vedno da je trgovina v radiju 3km blizu, blizu sprehajalne poti za kužota. Namreč naš pes ne divja po stanovanju, mu ne mečemo kosti in ne moti z laježem. Naš pes doma je lepo miren, zunaj se zlaufa 3 km zjutraj, vsaj 3 popoldan. Pa nekaj pred spanjem. Zelo rad zunaj teče, doma pa lepo u miru miruje in nas pusti delat, edino za wc dvigne tačko in gremo ven.
Samo ena nepremičnina je mogoče vredna na Goričkem in stane 59000 eurov in je treba še dokončati jo že 8 let jo prodajajo vse ostale ogromno več časa so gor na internetu,mi imamo parcelo v Moravskih Toplicah, ampak jo ne prodajamo in mogoče jo bom odal na dolgi rok, ampak mislim,da je premalo denarja na ta način zaslužiti. Skratka išči boš mogoče našel.
Med tem ko bi ti mirno živela, se večina ljudi bori za svoj prostor pod soncem.
če vas ne moti košnja trave v soboto ob 9ih, potem lahko živite tudi v strnjenem manjšem naselju v Prekmurju, kjer je v radiju 3km vse, kar potrebuješ. Predlagam, da vzamete pot pod noge, pregledate oglase, potem pa hiško poleti najamete za en mesec in se odločite. Poleti boste definitivno zaznali utrip na vasi. Kar pogumno.
Za Prekmurje ne vem ampak poznam eno kmetijo čisto na samem, sredi travnikov in gozdov. Na sosednjem hribu kmečki turizem, najdejo enega “talenta” na harmoniki, ki drgne cele noči. Na drugo stran grape en fensi vikend, pridejo mulci in nažigajo nek rave 3 dni skupaj, da je kot v Zrčah. Če tega ni, cele noči lajajo srnjaki, lisjaki, psi, sove skovikajo…
sam sem kupil hišo pred cca 15 leti na enem hribu, od sosedov pol kilometra stran, okoli mene njive, gozdovi …. največja napaka ever. šele kasneje sem ugotovil, da sem imel daaalec največ miru v spalnem naselju v večjem mestu. tukaj je non stop nekaj. al se žaga v gozdovih, al delajo na njivah … vse razumem, narobe sem si predstavljal mir na podeželju.
utopija464, 21.07.2024 ob 21:16
sam sem kupil hišo pred cca 15 leti na enem hribu, od sosedov pol kilometra stran, okoli mene njive, gozdovi …. največja napaka ever. šele kasneje sem ugotovil, da sem imel daaalec največ miru v spalnem naselju v večjem mestu. tukaj je non stop nekaj. al se žaga v gozdovih, al delajo na njivah … vse razumem, narobe sem si predstavljal mir na podeželju.
Jaz sem tudi mislila, da bo kaj več zasebnosti, če bo sosed sto metrov stran. Vraga, ve za vsak moj premik po cesti mimo njega.