Kje v Sloveniji je lep kraj za taborjenje?
Lepo prosim, če se greste kampiranje to počnite v kampih! Ker takih, ki si na tvoji parceli ob Kolpi nekje razpostrejo šotorčke brez vprašanja ( zjutraj pa še pucaš za njimi) imam vrh glave!
p.s. Kolpa je tudi mejna reka, ne pozabit. In ne bit šokirani če te v “divjem kampu” ponoči legitimira policija. Samo toliko- da ne boste potem pisarili ogorčene poste o nerazumevajočih domačinih in varuhih meje!
Vse bi pospravila, smeti ne bi ostalo. Zakaj pa bi vas ljudje v gozdu motili,čeprav je vaš?? Kaj bi vam storila? Najbolje da kričite okrog gozda, to je moje moje moje in nihče nima pravice sploh gledat kaj je mojega.[/quote]
1. Takšen je zakon. Žal ne smeš kjerkoli razprostreti tvoje spalke in šotorov, zato so urejeni kampi. Če grem jaz v mesto za več dni grem tudi v hotel, o.k.?
2. Tudi tvoje dvorišče ali zelenica pred blokom je tvoja, pa kdo kampira na njej? Ne, samo gozd in travniki so “izvolite vsi po vrsti”.
3. Zaradi mene sicer lahko kampiraš v mojem gozdu, če ne bo motilo medvedov ne bo niti mene. ne dovolim pa da kampiraš na travniku, ki ga naslednji dan nameravamo pokositi ( valjaj se po travi v kampu, ki je tam ravno zato).
4. Ne dovolim da kampiraš na mojem urejenem piknik prostoru, ker je ta tam zame in za moje goste ( najlepše je prit na svoj piknik prostor in potem vijugat med tujimi šotori in se borit za plac za svojo brisačo).
5. Če bi pa res vse pospravila pa kapo dol. To naredi vsaki 5. se mi zdi. Vsaj po mojih izkušnjah.
V glavnem- kampi so ravno zato, da gredo ljudje lahko kampirat!
Vse bi pospravila, smeti ne bi ostalo. Zakaj pa bi vas ljudje v gozdu motili,čeprav je vaš?? Kaj bi vam storila? Najbolje da kričite okrog gozda, to je moje moje moje in nihče nima pravice sploh gledat kaj je mojega.[/quote]
Mi smo avanturisti in smo bili že marsikje. Imamo eno “lepo”navado, da resnično vedno pospravimo za seboj. Takšni pač smo.
Tukaj si zelo burno odreagirala na post od “V KAMPU”.
Jaz pa zelo verjamem napisanemu in se strinjam, da imajo domačini poln kufer vsega….Veš kakšno svinjarijo pustijo eni za seboj….včasih si tega sploh ne znamo predstavljati-dokler ne vidiš na lastne oči. Mislim, da si malce narobe razumela napisano.
Je pa res. Tisti, ki imajo radi naravo in njene lepote…znajo uživati ….takšni ne bodo nikoli zasvinjali okolice in vzbujali pozornost s kakšnimi bedarijami….
Mi smo avanturisti in smo bili že marsikje. Imamo eno “lepo”navado, da resnično vedno pospravimo za seboj. Takšni pač smo.
Tukaj si zelo burno odreagirala na post od “V KAMPU”.
Jaz pa zelo verjamem napisanemu in se strinjam, da imajo domačini poln kufer vsega….Veš kakšno svinjarijo pustijo eni za seboj….včasih si tega sploh ne znamo predstavljati-dokler ne vidiš na lastne oči. Mislim, da si malce narobe razumela napisano.
Je pa res. Tisti, ki imajo radi naravo in njene lepote…znajo uživati ….takšni ne bodo nikoli zasvinjali okolice in vzbujali pozornost s kakšnimi bedarijami….[/quote]
Me veseli da nekdo razume. Kaj vse smo v soboto zvlekli skup ob Kolpi! Dobiš občutek da čisto NIHČE ne vrže plastenke, vložka ali umazane plenice v koš.
Pa čistimo vsako leto in dokaj sproti. Če ne ne bi bilo več lepih kotičkov za kampiranje.
1. Takšen je zakon. Žal ne smeš kjerkoli razprostreti tvoje spalke in šotorov, zato so urejeni kampi. Če grem jaz v mesto za več dni grem tudi v hotel, o.k.?
2. Tudi tvoje dvorišče ali zelenica pred blokom je tvoja, pa kdo kampira na njej? Ne, samo gozd in travniki so “izvolite vsi po vrsti”.
3. Zaradi mene sicer lahko kampiraš v mojem gozdu, če ne bo motilo medvedov ne bo niti mene. ne dovolim pa da kampiraš na travniku, ki ga naslednji dan nameravamo pokositi ( valjaj se po travi v kampu, ki je tam ravno zato).
4. Ne dovolim da kampiraš na mojem urejenem piknik prostoru, ker je ta tam zame in za moje goste ( najlepše je prit na svoj piknik prostor in potem vijugat med tujimi šotori in se borit za plac za svojo brisačo).
5. Če bi pa res vse pospravila pa kapo dol. To naredi vsaki 5. se mi zdi. Vsaj po mojih izkušnjah.
V glavnem- kampi so ravno zato, da gredo ljudje lahko kampirat![/quote]
Jaz ti ne bom kampirala pred hiši,v mislih sem imeja odorčen gozd ali jaso ob gozdu. Tudi mi imamo gozd in mi je vseneo če hodijo po njem ljudje ali, tudi če taborijo en mesec tam.
V glavnem- kampi so ravno zato, da gredo ljudje lahko kampirat![/quote]
Jaz ti ne bom kampirala pred hiši,v mislih sem imeja odorčen gozd ali jaso ob gozdu. Tudi mi imamo gozd in mi je vseneo če hodijo po njem ljudje ali, tudi če taborijo en mesec tam.[/quote]
Draga moja. Očitno nimaš pojma o kampiranju in bi ti kar nekam v divjino.
Za prvič pač poskusi kamp in se uči. Mimogrede ali znaš sploh postavit šotor?
zdravo!
mene pa zanima stara sem namreč 11 in ne vemo kam bi šli taboriti!!šli bi na nek kraj kjer je bol mir kakšna reka ali mogoče tudi slap in v sloveniji…..želimo sanjske počitnice na prostem saj imamo čoln,šotor,palice za lovljenje rib ampak odšli bi na takšen kraj kjer ni veliko teme in bi bil dostopen sončni žarek pomoče še kakšen travnik ali majcen prostor za badbinton??.šli bi pa namreč 2.7 kkar je zelo kmalu in bi prosila za čim hitrejši odgovor.hvala