kje v sredozemlju NAJVEČJI žur?
Ibiza – samo je full draga (drage vstopnine v klube, draga pijaca itd.)
Ios – ful zur, oglej si http://www.iospartyisland.com
Rodos – mesto Rodos, tud ful dobro, bil sem tam pred enim tednom, noro!!!
Jaz sem se včeraj vrnil iz Grčije iz otoka Krfa. S sošolci smo bili na maturantskem izletu, le da je bil ta izlet v samostojni organizaciji, brez šole,… Nastanjeni smo bili v Benitsesu, ki je 20 minut oddaljen od glavnega mesta Krfa. To mesto je sicer bolj upokojensko, je pa zato kakih 20 minut od Benitsesa mesto Kavos. Po pričevanjih ljudi, naj bi to bilo drugo najbolj žurersko mesto v Evropi, takoj za Ibizo. Sam sem bil s kolegi tam dvakrat in je bilo res noro. Prvič, smo bili vsi kar malo šokirani, ker nihče ni pričakoval take zabave.
Kavos je mesto, dolgo približno 5 km. Ob glavni ulici so razvrščeni sami bari in diskoteke, kjer se VEDNO nekaj dogaja. V diskotekah gostujejo znani tuji DJ-i, vsak večer je kakšen pena party, vsak lahko najde nekaj zase. Cene sploh niso visoke. Malo nad našimi. Vsak pa vas poizkuša zvleči v bar, s tem da ponudi 4 ali več pijač za ceno ene. Velikokrat pa dajo zraven še kak after shot oz. 0,3 dcl grškega uzota. Vsi bari in diskoteke se zaprejo ob štirih zjutraj, ker je v Grčiji tak zakon. To pa ne pomeni, da je vsega konec. Takrat se mladina odpravi na plaže, kjer so zmeraj organizirani after-partyi. Na plaži je zakurjenih veliko ognjev, zraven so ležalniki in tam se potem zberejo tisti mladi, ki bi se radi še kaj pogovorili, streznili,… Omeniti velja tudi to, da techno zabav skoraj ni, tako kot tudi drog, je pa zato vsa ostala glasba v izobilju. Drogo boste zelo težko našli, če pa jo že boste, pa bo tudi za 500% (petsto) dražja kot pri nas. To so mi zaupali nekateri Angleži, ki imajo s tem izkušnje.
Edini moteč dejavnik je, da je v Kavosu 99% Britancev. Razlog je ta, da imajo celo mesto zakupljeno Britanske turistične agencije. Za nas je najugodneje iti v neko mesto, ki je blizu Kavosa in se potem vsako noč peljati tja. Mislim, da je to ena najugodnejših variant zabave, saj so cene le malo nad našimi.
Iosa ne poznam. Kot sem slišal, pa naj bi bila to majhna vas, v kateri je mnogo Irskih Pubov, drugače pa nič posebnega.
Ja, dobra odlocitev. Priporocam ti Bar street v mestu Rodos, to je ulica, kjer je ful barov, pubov itd., pa se en dobr diskac je na koncu ulice, imenuje se Colorado oz. ce se bos pogovarjala s katerim od domacinov, oni pravijo temu diskacu Kolorando.
Drugace pa tu ful mrgoli Skandinavcev, predvsem Dancev in Svedov.
Ce hoces veliko zura, se vsekakor zapeljite do mesta Faliraki, ki je od mesta Rodos oddaljen 13 km. Tu prevladujejo Anglezi, se pa tud dogaja na power. Mesto lahko primerjas z mestom Kavos na Krfu. Bil sem tudi na Krfu, zato jih lahko primerjam.
Plaze: -Elli beach, to je glavna plaza v mestu Rodos, tu je zur cel dan
-Tsambika beach – 20 do 25 km od mesta Rodos, na vzhodni strani
otoka, ful dobr
– Ixia in Trianta bay na zahodni strani otoka.
Sicer pa, da ne bom prevec nakladal, ce te se kaj zanima, (kontakti na Rodosu, kaj si se lahko ogledas, poceni najemi skuterjev itd., poceni hotel) me lahko kontaktiras na mail ali pa mi poslji privat sporocilo.
Drugace pa, fajn se mej na Rodosu. Bi sel kar zraven!:))
mogoče je zanimiv brod ljubavi u Dubrovniku:
Brod se inače u civilu zove ‘Biser Jadrana’ (uf!), isplovljava iz gradske luke u Dubrovniku, a može ukrcati 600 komada lude, mlade i nabrijane ekipe koja će se nakon utovara rasporediti na tri floora s raznim tipovima elektronske glasbe – kako već kome odgovara za totalno razbijanje…