Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute kje varčujete za vaše otroke?

kje varčujete za vaše otroke?

zanima me kje imate odprte račune za vaše otroke, kamor polagate mesečno denar za njihovo šolanje npr. al kar koli drugega. mislim predvsem dolgo ročno…

hvala

mi varčujemo pri slovenici življenje (fondpolica)

Varčujem prek Adriatic-a (fondpolica), da bo imel otrok bodisi mesečno rento ali pa izplačilo v gotovini.
To se bom še odločila kako in kaj.

LP

predlagam vsekakor kakšne bolj rizične naložbe, saj bo tudi ob nekaj morebitnih slabih letih še dovolj časa da visoki donosi izgube nadomestijo.

Fondpolica za daljnoročno varčevanje, Toli račun za večje sezonske nakupe.

Triglavov Junior redno mesecno in obcasno v sklade.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Nikjer. Odplačujemo kredite za hišo, avto….

moj nasvet: kupite raje v ta namen kako delnico …

Se strinjam z zvezdico25. Malo pa vseeno lahko tvegamo in občasno kupimo kako delnico za otroke. Vse ostalo je sicer dobro in varno, vendar zelo malo donosno.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

če se komu zdi zgornja ideja zanimiva (nakup delnic kot oblika varčevanja), naj pripomnim še to, da se pozanimajte glede stroškov nakupa delnic, saj ob nakupu plačate določeno provizijo (npr. pri ‘moji’ BPH je to 0,9 %), ki pa ne sme biti manjša od določenega zneska (v mojem primeru je to nekje 16 evrov). če bi torej vsak mesec kupili eno delnico Gorenja (okrog 40 evrov), bi tako plačali ogromno provizijo. zaradi tega je po mojem mnenju smiselno kupovati delnice, ko lahko v ta namen vložite 2000 evrov ali več.

mogoče g. Tomc ve, če je s provizijami pri vseh BPH-jih približno enako.

Stroški posredovanja pri nakupu ali prodaji delnic so različni in se splača pozanimati na več BPH. Upoštevati pa morate tudi, da nekje dobite tudi dober nasvet, drugje pa ne. Delnice z nizko vrednostjo se res ne splača kupovati po eno ampak jih kupite ko naberete nekaj denarja, vsaj nekaj 100 EUR.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

živjo, pri finančnih svetovalcih sem se pozanimala in imajo najboljše varčevanje za otroke pri allianzu, ki ima pod okriljem tudi druge zavarovalnice, to je ena izmed največjih hranilnic na svetu.

Če kdo potrebuje kak podatek več mi lahko piše na email.

lp

New Report

Close