Kje vidiš kdo je lastnik parcele
kako833, 29.02.2024 ob 17:19
Imam številko in katastrsko občino nekaj parcel stran in me zanima kje vidim kdo je lastnik parcele?
Zelo preprosto. Zemljiška knjiga je javno dostopna listina, kjer je to zavedeno.
Kako dostopaš do ZK:
Najprej se registriraj. Na mail boš prejel geslo s katerim boš opravil vpogled v ZK kot registriran uporabnik. Imaš na voljo več rubrik od aktualne izpiska do zgodovinskega izpiska in še nekaj drugih, če bi te kaj zanimalo. V desni vogal zaslona boš dobil izpisek v PDF obliki. Odpreš in vidiš.
seveda drži, vsak lahko pogleda not, če se prej registrira, je brezplačno https://zemljiskaknjiga.com/vpogled-v-zemljisko-knjigo/
Anonimno 4812, 29.02.2024 ob 19:00
Seveda vidiš kdo je lastnik parcele, verjetno še nikdar nisi brskal po ZK.
Tumpasto bitje niti ne ve kaj je zemljiška knjiga pa trola. Seveda vse vidiš in lahko narediš izpis. Ne dolgo nazaj sem iskal nekaj za sorodnico in ji naprintal. Če se prav spomnim pa lahko portal sodstvo uporabljaš le do 18 ali 20 ure zvečer. Ponoči ne.
Plus in mnus, 29.02.2024 ob 20:04
Bebo te je naredu.
Tisto, ko si ti in ostali brskali, je bilo pred uvedbo gdpr-ja.
Še kaj, bebo?
Ne vem ali si kurje prase ali katero drugo zaostalo. Ne mislim te prepričevat. Avtorju smo povedali in to drži, si lahko pogleda. Sam sem printal sorodnici ne dolgo nazaj vse parcele, še zgodovina lastništva je na izpisku ne samo sedanja lastnica.
Ti bebo pa ne rabiš. Toliko vode niti ne bo preteklo, da bi ti sploh vedelo kaj je zemljiška knjiga in kako vstopit v portal e-sodstvo kjer se zemljiška knjiga nahaja.
Bebo. Tiste karte PISO, GURS ipd, kamor ti ciljaš, kjer niso več vidni podatki lastnika niso zemljiška knjiga, veš? Zemljiška knjiga nima slik in kart. Bo šlo? Kurac bo šlo, če zarukano bolj kot majmun.