Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Kje vidiš prodajno ceno neke nepremičnine

Kje vidiš prodajno ceno neke nepremičnine

Kje se da pogledati za koliko se je neka nepremičnina dejansko prodala?

se ne da.

To je le stvar med prodajalcem in kupcem.

http://prostor3.gov.si/ETN-JV/

Že našla. Hvala vseeno.

Javni vpogled v evidenco trga nepremičnin. Tam imaš cene prodanih nepremičnin.

In še vedno pravim, da se ne da. Tu so le uradni podatki zabeleženi na pogodbah. Realna cena je pa verjetno nekoliko drugačna – čeprav je res, da ni nujno da vsi goljufajo pri davku…

Realna cena je pa verjetno nekoliko drugačna

Jaz vem za vsaj 15 primerov in pri vseh je bila dejanska prodajna cena identična tisti, ki je navedena na prostoru. Ljudje so pri nepremičninah postali bolj previdni, hočejo, da je črno na belem zavedeno. In tudi tisti davki na dobiček pri prodaji nepremičnine so naredili svoje, tako da zadnje čase ljudje po moje kar realne vrednosti navedejo.

Itak bi lahko goljufal le za male denarje. Če bi šlo za večje, ti lahko durs sam določi ceno, po kateri bi lahko prodal in nanjo odmeri davek, ne glede na dejansko prodajno ceno.

Če kupec za nepremičnino jemlje kredit, običajno zahteva, da je na pogodbi napisana realna cena, saj na osnovi tega dobi kredit (recimo 70% vrednosti pogodbene cene, pri nekaterih bankah pa upotevajo cenitev). Moji starši so lani prodali eno stanovanje, cena na pogodbi je bila dejanska, jaz sem eno kupila in cena na pogodbi je bila zaradi določenih okoliščin prodajalca, za okoli 10000 evrov nižja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close