kje zaceti?
Ojla!
S fantom nacrtujeva poroko maja naslednje leto,a ne vem kdaj zaceti s pripravami in pa kje?Ali veliko stane ce si poisces organizatorja in ali si s tem sploh prihranis zivcnost?Pa prosila bi ce mi nekdo nasteje za kaj vse je potrebno odsteti denar Npr:obleka,vabila,cvetje,frizer,….Zanima me tudi to:koliko casa prej je potrebno hodit v solarij da se ti barva kaj pozna?Ali je sla morda katera na plesni tecaj za mladoporocence?Aja porocila bi se pa 15maja,hvala:lp
Nika, pozdravljena.
Moje izkušnje so takšne. V pomladnih mesecih (maj,jun) in septembra, pa tudi poleti je več porok kot v drugih letnih časih – razumljivo. Zato je potrebno z organizacijo začeti vsaj pol leta prej oz. še to je odvisno od tega, v katerem kraju živiš, kje bi imela poročno slavje (dobre gostilne z dobrimi prostori, hrano in zmernimi cenami so tudi več kot pol leta vnaprej rezervirane) in koliko svatov bo na ohceti. Veliko informacij dobiš tudi na portalu http://www.moja-poroka.com, v revijah Moja poroka. Če si vzmaeš dovolj časa za organizacijo, ni tako hudo, predvidevam, da so cene organizatorjev visoke. Cene za sposojo oblek se gibljejo od 50.000 sit naprej, vse ostalo je pa tudi odvisno od razsipnosti in želja. Hitri tečaji za mladoporočence so predragi in brezvezni, če si se le učila plesati za maturo, ne ob hudega, valčka, polka, fokstrot pa je, to tudi ponujajo hitri.
tečaji.
Na hitro sem ti natrosila nekaj podatkov, upam, da ti bo kaj pomagalo, sicer je pa najbolje, da se odpraviš na teren in raziskuješ (tudi po internetu se marsikaj izve).
Srečno pri pripravah!
Lp, Ann.
oj!
Jaz sem začela 1 leto prej s pripravami .
Nakupila sem si gradiva, zberala podatke po internetu, kake rože, obleka, kako bi zgledal prireditveni prostor, kako okrašena cerkev, kako doma,….
začni s tem da si razerviraš datum na matičnem uradu. Kupi si kako poročno revijo ali pa si samo z internetom dosti pomagaš, naslovi so bili enkrat napisani v začetku (spletne strani o porokah).
Anja
Živjo Nika
Moje izkušnje so takšne.
V mesecih od maja pa vse tja do septembra je res več porok kot v drugih letnih časih, zato je za te mesece potrebno z organizacijo začeti res malo prej. Vsaj kar se tiče rezervacije gostilne, kajti v eni gostilni imajo naenkrat (v istem dnevu) lahko le eno poroko in pa ansambel, kajti tudi ansambel lahko igra v enem dnevu le na eni poroki. Ostalo se lahko naknadno domeniš.
No, pri nama, ki sva se poročila letos v 2. polovici maja, so se priprave pričele v začetku meseca februarja.
Takoj 1. vikend sva rezervirala muziko, gostilno, fotografa in snemalca. Nato sva šla rezervirati na matični urad za civilno poroko. Jaz sem si šla potem kmalu rezervirati obleko, mož pa si jo je v začetku marca že kupil, ko je prišla pomladna kolekcija ven. Z ostalimi stvarmi sva še malo počakala.
Kar se tiče organizacije poroke mislim, da ni potrebno, da bi najemala kakšne organizacije, ki bi ti poroko organizirala, prvič zato, ker so cene najbrž visoke, drugič pa je sploh vprašanje, če ti bodo organizirali po tvojem okusu in če boš na koncu kljub visokemu plačilu nezadovoljna, mislim, da nima smisla.
Kar se pa stroškov tiče, so ti kar visoki.
Obleke, obutev, vabila, zahvale, konfeti, gostilna, muzika, fotograf, snemalec,…
Če te pa še kaj zanima, pa kar vprašaj.
Lp Urša
Spoštovana gdč.Nina!
Nočemo delati nobene reklame, vendar v našem salonu Lady iz Ljubljane nudimo kompletno organizacijo poroke, ki zajema resnično vse.Veliko mladoporočencev prihja k nam na svetovanje in če so zadovoljni z našimi predlogi in ponudbo, se šele takrat dogovorimo o organiziranju poroke.Cena za organizacijo ni visoka, pa vseeno nebi pisali o ceni, tudi zaradi drugih organizatorjev in seveda ne vemo še nič o Vajinih željah.
Vabimo Vaju,da si vzameta čas in dan za povabilo na obisk.Vse informacije kje smo in kontaktne števbilke poiščite na našem iskalniku za mladoporočence http://www.e-poroka.com.
Z veseljem se Vama bomo posvetili, vas pozdravljamo Poročni salon lady
Tukaj je po moje našteto vse, preglej in izloči kar se ti zdi da za tvojo poroko ni potrebno:
Planer
-kraj poroke
·Izberita kraj poroke (civilna poroka, cerkvena poroka, poročno slavje).
·Povežita se z matičarjem na upravni enoti, pod katero spada kraj, kjer se nameravate poročiti.
·Če se bosta poročila tudi cerkveno, preverita pogoje cerkvene poroke glede na vajino veroizpoved.
·Čas je, da pregledata ponudbo gostišč, ki organizirajo poročna slavja.
dokumenti
·Pripravita dokumente, ki jih zahtevajo na matičnem uradu in v cerkvi.
stroški poroke
·Glede na vajine zmožnosti, postavita zgornjo mejo stroškov poroke.
-kraj poroke
·Na matičnem uradu in v cerkvi potrdita poroko.
gostišče
·Izberita in rezervirajta gostišče.
·Dogovorita se o sestavi jedilnika.
·Preverita in izberita dodatno ponudbo gostišča.
-poročni priči
·Izberita in se dogovorita s poročnima pričama.
zbiranje ponudb
·Ponudbe storitev so razvrščene po abecedi, iščeta pa lahko tudi po kraju, omrežni skupini in ključni besedi.
·Čas je, da se v izbranem poročnem salonu dogovorita o vajinih poročnih oblačilih, čevljih in dodatkih.
svatje
·Sestavita seznam svatov, ki jih bosta povabila na poroko.
-cvetje
·V izbrani cvetličarni izberita rože, okrasje in poročni šopek
fotografiranje in snemanje
·Izberita fotografa in snemalca in jima povejta, kaj od njiju pričakujeta.
glasbeniki in animatorji
·Glede na vajin okus in stil poroke izberita ansambel in animatorja. Dogovorite se o glasbi in scenariju.
vabila
·Naročita vabila za svate po pripravljenem seznamu.
-darila
·Pripravita seznam daril, ki jih želita vključiti v knjigo daril.
·Izvedbo lahko prepustita trgovini, ki nudi listo daril.
frizerski salon, vizažist, kozmetični salon
·Čas je, da se oglasita in dogovorita o željah pri izbranih ponudnikih teh storitev.
poročni prstani
·Izberita in naročita poročna prstana.
-poročne obleke
·Nevesta prvič pomeri obleko.
·Ženin kupi poročno obleko in čevlje.
gostišče
·V izbranem gostišču potrdita izbrani jedilnik.
·Na poskusnem kosilu ali večerji preverita, če sta z izbranim zadovoljna.
·Glede na število svatov izberite velikost dvorane. Dogovorite se o razporedu miz in dekoraciji.
·Gostišču sporočite dokončno število svatov.
vabila in zahvale
·odpošljeta vabila, preverita potrditve svatov in pripravita zahvalne vizitke.
·Če imata knjigo daril, pripravita dokončni seznam in to povejta svatom.
cvetje, fotografiranje, glasba, torta, pecivo, animacija
·Z izbranimi ponudniki se dogovorite o podrobnostih; izberite šopek, dekoracijo in konfete, fotografu in snemalcu povejte vaša pričakovanja, dogovorite se za dostavo torte in peciva, preverite scenarij animatorja, …
frizerski salon, vizažist, kozmetični salon
·S fotografijo poročne obleke in šopka se oglasita v izbranih lepotilnih studiih za poskusno frizuro in ličenje.
poročni prstani
·Prevzemita poročna prstana
-fantovščina, dekliščina
·Pripravita seznam prijateljev in prijateljic, s katerimi se bosta srečala še zadnjič v samskem stanu
poročno potovanje
·Izberita destinacijo in turistično agencijo, preverita pogoje za potovanje v izbrano državo (dokumenti, cepljenja, …)
·Pri izbranih ponudnikih storitev preverita, če vse poteka po dogovoru.
·Nevesta zadnjič pomeri obleko. Obleka mora biti končana.
·Če vse poteka po načrtu, si vzemite čas za sproščeno pričakovanje velikega dne.
POROČNI DAN
·Glede organizacije je poročni dan rezerviran samo za obisk frizerja in kozmetičarke ter prevzem šopka
·Ne pozabita na poročna prstana!
·Snemalec in fotograf naj prideta vsaj uro pred pričetkom poročnega obreda.
PO VRNITVI Z MEDENIH TEDNOV
·Preglejta poročna darila in pošljita svatom ter pričama zahvalne čestitke s poročno fotografijo.
·Če sta prejela šopek ali darilo od koga, ki ga nista povabila na poroko, se mu zahvalita s konfetnim aranžmajem.
Zivjo! Midva se poročiva 6. septembra. Že nekaj let nazaj sva si dejala da se bova poročila leta 2003, ko oba diplomirava. Lani se je bodoča tašča ponovno poročila (okt 2002) in že naslednji dan naju je zagrabilo in sva začela iskati po internet možnosti, kje bi se poročila. Želela sva si nekaj malo drugače. Tako sva našla Galerijo Repanšek pri Kamniku. Ker se bova poročila le civilno, sva si želela, da ne bi bila poroka taka kot na LJ gradu, na hitro notr, par besed in na hitro ven, ker zunaj ze cakajo naslednji. Obred bo v galeriji, vecerja pa zraven na njihovem prireditvenem prostoru. Ce bo lepo vreme bo vecerja zunaj, drugace pa notri. Okoli decembra sva zacela malo sprasevati sorodnike kdaj bodo doma in tako nama je ostal le 6. september. Prej so eni na dopustui, potem gredo eni jadrat,…
28.12. me je moj dragi zaprosil za roko. Nato sva nekako mirovala do konec marca, ko sem jaz nekega doplodneva odsla v izposojevalnico oblek in me je prodajalka prestrasila, da imajo za moj datum ze rezervirane 4 obleke. Ker imam malo mocnejso postavo nimam zelo veliko izbire in sem 6. aprila ze rezervirala obleko. Isti dan sva potrdila tudi rezervacijo na obcini in v Galeriji. Naslednji dan sva kupila njemu obleko.
Da sva nasla se primerno srajco in kravato je trajalo dva meseca. Cevlje zanj sva kupila prejsnji teden, zame tudi. Vendar sem jih narocila ze maja v mod artu. pa je trajalo do sedaj da so dobili posiljko. Z fotografom sva se zmenila v sredini junija, ravno tako za torto. Vabila nama je napravila mami, zacetek julija in takrat sva jih tudi poslala. Sedaj je vse nared,. Naslednji teden grem se enkrat pomerit obleko z ustreznimi cevlji in nederckom. Po 15.8 se dobiva tudi z Repanskom, da se domenimo za tocen potek poroke, pa koliko miz potrebujeva in kako velike. pa se za meni. V tistem tednu bom sla tudi do frizerja in vizažista, da me poskusno naličijo in uredijo lase. En teden pred poroko jih greva še spomnit za torto in rožice in to je to.
Pred 2 dnevoma sva se poročila v Galeriji Repanšek. Če te zanimajo podrobnosti, me lahko kontaktiraš na [email protected].