Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kk pokajo

Kk pokajo

Bah so dosadni. No to pokanje ne pa res iritira. Pr vas že tud kaj?

Kaj pomeni k k ?

Kje vam to pokajo?

Pri nas je mila tišina.

Odgovor na objavo uporabnika
Kolo se vrti, 19.04.2025 ob 20:50

Kaj pomeni k k ?

Kk = kako, kaj ni čisto jasno?

crazyfrog, 19.04.2025 ob 20:48

Bah so dosadni. No to pokanje ne pa res iritira. Pr vas že tud kaj?

Mal prehitevajo. Al sem pa jaz že vse pomešal. A ne bi komaj danes morali bit možnarji na vrsti? Ne vem, nimam več cist pošlihtanih teh cerkvenih praznikov. Itak nisem bil nikoli veren.

Kot otroc smo vedno imeli karbid za veliko noč. Pa piksno od barve. Vedno smo pokal za veliko noč, pa še vmes kdaj, če smo se spomnili. Pa ključ napolnjen s kapicami od vžigalic, privezan na vrvici in na drugi strani privezan žebelj, ki se je vtaknil v ključ po napolnitvi z vžigalicami, je tud bil fajn orodje za pokat.☝️😁

Bemtiš. zgodaj šel spat, zdaj pa ne vem al naj še grem malo nazaj. Ni za spat it, ni za bit pokonc.😁

Ko sem bila pred leti za velikonočne praznike na Štajerskem koncu, me je skoraj na rit vrglo, ko so začeli pokati. Pri nas nimamo in nismo nikoli imeli te navade. Upam, da je tudi nikoli ne bomo imeli. Neumnost na kubik. Uboge živali in ljudje, ki se bojijo pokanja.

Okolica Domzal ni bilo nikoli pokanja, sploh ne razumem…kje pa je ta obicaj

3 km od kk, a pokanja ni slišati.

V mojem otrištvu in mladosti se je za veliko noč na polno pokal karbid. Tudi ko smo šli od maše, je pokalo. Zdaj tega ni več.

No kakorkoli.. vsem lepe praznike♥️

Ali kdo ve, kaksno simbolno sporocilo je imelo to pokanje s karbidom?

Pok je v preteklosti simbliziral premagovanje smrti in vstajenje Kristusa.

Že predkrščanski običaji so poznali pokanje in ga povezovali z obredom prebujanja pomladi. S prihodom krščanstva se je to prepletlo z veliko nočjo.

Poleg tega je bilo pojanje tudi družabni dogodek, ko so se zbrali mladi fantje, s pokanjem opozorili nase, tekmovali, kdo najglasneje poči…

Poleg tega je bil karbid znak napredka, ko se je kobec 19.st.pojavil.

Ena iz bližine, 20.04.2025 ob 12:55

Pok je v preteklosti simbliziral premagovanje smrti in vstajenje Kristusa.

Že predkrščanski običaji so poznali pokanje in ga povezovali z obredom prebujanja pomladi. S prihodom krščanstva se je to prepletlo z veliko nočjo.

Poleg tega je bilo pojanje tudi družabni dogodek, ko so se zbrali mladi fantje, s pokanjem opozorili nase, tekmovali, kdo najglasneje poči…

Poleg tega je bil karbid znak napredka, ko se je kobec 19.st.pojavil.

👍

pri nas so začeli v četrtek, na polno.  danes je šele malo miru. najbrž zato ker noro piha. ampak bodo najbrž zvečer nadaljevali. jutri tudi, v torek nehajo.

meni je to noro, kot na fronti. katastrofa. ap pravijo s je bilo včasih se bistveno hujs. mah, debilni, res. boge živali. naši mački in pes so po cele dneve noter, pa je lepo vreme

hahahaha seveda ja, simbol premagovanja smrti in vstajenje … pa od kje jih pobirati? na gorenjskem ne duha ne sluha o tem običaju. kr neki, no. pa na Hrvaškem tudi ni tega pokanja, pa so orto verni.

ko pokajo se skup dobijo, ga pijejo kot žolne, in streljajo direkt v gozd. Evo, so se začeli. prokleti kreteni retardirana.

ma tu na štajerskem so tako prizadeti.. pokajo že od 6ih zjutraj ko tiste budale retardirane.. da bog da jim vse roke odnese pa noge stran preklemana banda pijana

Gniloživke vas tako vse moti. Vi sploh ne živite, ampak vegetirate.

Anonimno 7905, 20.04.2025 ob 16:55

Gniloživke vas tako vse moti. Vi sploh ne živite, ampak vegetirate.

Tiho bodi, pojma nimaš kako živali trpijo. Za novoletne praznike imamo točno določeno od kdaj do kdaj se lahko poka, tukaj pa prosto po Prešernu. Vsak kreten se lahko naserje v kateri koli gozd ali na rob travnika in strelja. bolano do amena. in to štiri dni v eni, veš kaj je to. ŠTIRI   DNI čez dan in ponoči. debilno do amena

prlekija882, 20.04.2025 ob 17:33

Tiho bodi, pojma nimaš kako živali trpijo. Za novoletne praznike imamo točno določeno od kdaj do kdaj se lahko poka, tukaj pa prosto po Prešernu. Vsak kreten se lahko naserje v kateri koli gozd ali na rob travnika in strelja. bolano do amena. in to štiri dni v eni, veš kaj je to. ŠTIRI   DNI čez dan in ponoči. debilno do amena

Živali nič ne trpijo. Gniloživke brez življenj trpite. Vas vse moti in vsemu ste fouš.

Joj Prlek Hrvati , da ne pokajo prek Maclja jih slišimo celo kuburaška društva imajo in prav lepe uniforme . Poznal sem celo dva , ki sta izdelovala kubure .

Bolano. Tudi pri nas. Kakšen je smisel Velike noč, če vse kar slišimo je samo pokanje, da ne moremo ne spat ali se normalno družit. Pri nas je kot na fronti dan in noč. Komaj čakam, da je konec teh praznikov. Ne razumem, da tega ne prepovejo. To je veliko hujše kot za novo leto. Takrat tisto traja kakšno uro, dve. Tole pa že tri dni in noči nabijajo kot norci. Popolnoma so mi priskutili ta praznik. To bi morali prepovedat. Prinaša samo vznemirjenje in slabo voljo…

Ja tudi pri nas že od petka, kot da bo sodni dan. Nevem zakaj moramo to prenašat za praznike, ko bi se človek rad malo naspal…

Te zapite skozlane gniloživke, ki se izživljajo s pokanjem, bi bilo treba poslat v Ukrajino. Tam bi te kreature do konca njihovega bednega življenja lahko uživale v pokanju. Skoraj vsako leto se kdo poškoduje in prav je tako. Lani en skoraj še otrok, malo nazaj en stari čičo.

New Report

Close