Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Klemna ali Klemena ?

Klemna ali Klemena ?

Zanima me, kako uporabljate/sklanjate ime Klemen : Klemna ali Klemena? Klemnu ali Klemenu? S Klemnom ali s Klemenom?
Posebej me zanima, kako se uporaba razlikuje glede na različne dele Slovenije – Gorenjska, Štajerska, Primorska.
Hvala za vaša mnenja.

Meni se bolj sliši…Klemena !?

po pravopisu je prav oboje

drugače pa, vzhodna slovenija (koroško, štajersko, prekmurje) klemena, zahodna klemna

Edino pravilno je Klemna!

Svojemu sinu sem dala napisat na tortico:
KLEMNU ZA NJEGOV 5. ROJSTNI DAN.

Klemnu je pravilno. Kaj ma veze neko narečje?

Pravilno!

se motiš
tako klemna, kot klemena je knjižno pravilno. vaše narečje ni edino merodajno.

se motiš
tako klemna, kot klemena je knjižno pravilno. vaše narečje ni edino merodajno.[/quote]

Ni res, motiš se!

Pravilno je Klemna in nič drugače in ljubica draga, to ni narečje, tako pač je.

Je po temtakem pravilno tudi: danes nisem videl dedeka, v šoli ni bilo brateca itd itd.
Ojoj, kje ste hodili v šolo????

se motiš
tako klemna, kot klemena je knjižno pravilno. vaše narečje ni edino merodajno.[/quote]

Ni res, motiš se![/quote]

Daj ne lapaj. Oboje je pravilno in pika. Poglej v ustrezno literaturo ali pa kar na net, saj imaš tudi sklanjanje pri Besani.

:)))))))) Hahaha, ja za “se motiš” je tako. Dedeka in brateca:))) Dobra res!

Kwa pa dajete taka čudna imena??

Naj bodo LU, ČY, BU, MR, ČU, ŽQ, LY, WU, RU, BQ………..

Naj se s tem zajebavajo slovenistke! Naj sklanjajo!

Mi pa se sklanjamo s kozmodiskom.

Ni res, motiš se![/quote]

Daj ne lapaj. Oboje je pravilno in pika. Poglej v ustrezno literaturo ali pa kar na net, saj imaš tudi sklanjanje pri Besani.[/quote]

Ti si tud ena literatura:))) Butalska ja, to pa ja:))

Klemen
Klemna
Klemnu
Klemna
pri Klemnu
s Klemnom

in nič drugače :-)))

No, ljubica daga, preden svoje mnenje prodajaš za sveto se pozanimaj!

http://besana.amebis.si/pregibanje/

Oh, draga moja, na kaj se ti zanašaš… ah ja….
Mimogrede, to ni “moje mnenje”, tako je, ti pa zaradi mene kar vztrajaj pri svojem. Saj itak tričetrt ljudi govori narobe, ampak zato je še vseeno narobe :-))

Oh, kako smo strokovni in ful pametni. Ob tem pa niti enega! vira nisi navedla, kjer najdeš to pravilo!

A veš, če zagovarja neko tezo, mora biti teza podprta z dejstvi. Tvoja beseda še ne pomeni nič.

za vse ljubice drage, ki se tukaj prepucavajo…

Minute za jezik predvajane 26.10.10 so se posvetile pravilnemu sklanjanju imena Klemen. Marta Kocjan – Barle je pojasnila, da je oblika Klemen –Klemena na prvem mestu, na drugem pa Klemen-Klemna. Druga oblika, je prišla v pravopis zaradi rabe ljudi.

http://bos.zrc-sazu.si/c/SP/neva.exe?name=sp&expression=klemen&hs=1

1. Klêmen -éna in Klêmen -mna m, oseb. i. (é ẹ́; é)

No, da ne boste preveč pametne. Po Slovenskem pravopisu je pravilno oboje
http://bos.zrc-sazu.si/c/SP/neva.exe?name=sp&expression=klemen&hs=1

plamen-plamena,kamen-kamna

To ime sploh ni sklonljivo in ga je nemogoče izgovoriti. Ne vem, zakaj ga sploh dajate svojim otrokom.

Ja, ampak poglejte, kaj pravi Slovenski pravopis – če sklanjaš Klemen Klemena, je naglas na drugem oz. zadnjem E, torej KlemEna.

Oh, kako smo strokovni in ful pametni. Ob tem pa niti enega! vira nisi navedla, kjer najdeš to pravilo!

A veš, če zagovarja neko tezo, mora biti teza podprta z dejstvi. Tvoja beseda še ne pomeni nič.[/quote]

In kje te zdaj boli? Sem strokovna ja in pametna tudi 🙂
Na tvojo žalost se pač spoznam na svoje področje in nisem tukaj, da bi ti karkoli dokazovala, mi tega ni treba hehe, to je že zdavnaj za mano.
Sploh ne vem zakaj se razburjaš, saj ti pravim, da ti lahko pišeš kakor hočeš, meni je figo mar, kakor tudi to koliko ti pomeni moja beseda :-)))
Pa pa

New Report

Close