Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Klestenje pravic v zdravstvu

Klestenje pravic v zdravstvu

Sem po operaciji križn vezi.

Po novem je tako, da za eno diagnozo lahko dobiš samo 2 napotnici po 15 obravnav.

Težava je, ker sem od 3.1. do včeraj hodila na kinetek in zapravila 6 obravnav. Torej za vaje, aparate. Ostslo mi je samo 9 obravnav, potem  nova napotnica in ponovno v čakalno vrsto.

Ampak za kinetek sem dobila termin, za drugo obravnavo pridem na vrsto v začetku aprila. Šele ko poteče, po novo napotnico in v čakalno vrsto, kar očitno sploh ne bo letos.

Torej po operaciji križne vezi sploh nimam fizioterapije. Operirana sem bila v začetku decembra.

Zabita čreda še kar ne razmišlja, da bi v roke vzela krampe, vile in lopate in mafijo potolkla.

Odgovor na objavo uporabnika
robi9, 11.01.2025 ob 08:23

Zabita čreda še kar ne razmišlja, da bi v roke vzela krampe, vile in lopate in mafijo potolkla.

Na ulico ne morem, ne morem sploh hoditi.

Ne vem, mene je to, da ne pridwm pravočasno do fth, zelo prizadelo.

Očitno se podaljšuje doba okrevanja in samo upam, da ne bo trajnih posledic.

Razočarana nad novostmi v fizioterapiji, 11.01.2025 ob 09:09

Na ulico ne morem, ne morem sploh hoditi.

Ne vem, mene je to, da ne pridwm pravočasno do fth, zelo prizadelo.

Očitno se podaljšuje doba okrevanja in samo upam, da ne bo trajnih posledic.

Bolano do konca s tole fizio.. Obravnave bi vecinoma morale biti expresne, ker ti nic ne nuca pridet na vrsto cez eno leto, ze prej je dostikrat prepozno. Po drugi strani se ze skoraj vsak tretji dijak vpisuje na studij fiziotetapije in jih je prevec, pa niti pripravnistva ne dobi. Pravijo da delaj vaje doma- kako ce ne ves ce izvajas prav in sploh katere vaje bodo prave za tvoj problem!? Danes moras biti ze strokovnjak za vse kar obstaja, ker moras vse sam nastudirat! V cem je fora poklicev, ce strokovnjaka ne dobis ali pa si vse placas?

Po katerem novem je to, od kdaj , kje to piše?

V službi sprašujejo, kdaj pridem.  A tam moram hoditi  ni možnosti, da sedim.

Še vedno sem na dveh berglah, fizioterapija pa praktično zaključena.

Grem sicer še v toplice, a tudi tam, kot slišim, ne bo ravno čudeža.

Nujna bi bila fizioterapija takoj po operaciji. Ne pa tako.

So vaje na yt, a vsaka operacija je malo drugačna, potem speifične težave. Ni tako enostavno slediti navodilom. Pa samo malo gib narobe delaš in ni učinka.

Fizioterapije razen takoj po poškodbah so bile vedno težava, ni to žal nič novega.

Razočarana nad novostmi v fizioterapiji, 11.01.2025 ob 09:33

V službi sprašujejo, kdaj pridem.  A tam moram hoditi  ni možnosti, da sedim.

Še vedno sem na dveh berglah, fizioterapija pa praktično zaključena.

Grem sicer še v toplice, a tudi tam, kot slišim, ne bo ravno čudeža.

Nujna bi bila fizioterapija takoj po operaciji. Ne pa tako.

So vaje na yt, a vsaka operacija je malo drugačna, potem speifične težave. Ni tako enostavno slediti navodilom. Pa samo malo gib narobe delaš in ni učinka.

Aja, v toplicah boš imela pa kar konkretne terapije, ne bo to kot počitek na dopustu in malo poležavanje na ob bazenu.

Počasi bo treba začeti s tožbami. Če ostanejo posledice zaradi neobravnave, tožba z imenom in priimkom tistega, ki je to določil.

Že pred petimi leti je bila povedana resnica o mafijskem sistemu in zakaj mafijski sistem deluje proti človeku in služi le mafiji.

Ker je to namen mafijskega sistema in zato nikoli ne bo drugače.

https://www.facebook.com/share/v/15hFdvBkv8/

robi9, 11.01.2025 ob 13:36

Že pred petimi leti je bila povedana resnica o mafijskem sistemu in zakaj mafijski sistem deluje proti človeku in služi le mafiji.

Ker je to namen mafijskega sistema in zato nikoli ne bo drugače.

https://www.facebook.com/share/v/15hFdvBkv8/

Res je! Iz ene in iz druge strani vem.

Želela bi, da mi sistem ponudi to, kar najbolj potrebujem in s ciljem, da najhitreje okrevam in se vrnem v normalno življenje.

Torej. Če ni denarja, bi mi morali takoj povedati, naj si kinetek, električni stimulator izposodim, da bo ostalo več časa za ostale terapihe.

Želela bi si, da bi tistih 30 terapij dobila takoj po operaciji in fizioterapijo tet osnovna navodila že v bolnišnici.

Morda tistih 30 fizioterapij 3 krat na teden in bi tako bila na rehabilitaciji daljši čas in daljši čas pod strokovnim vodstvom ter vmes še zdravilišče.

Torej 12 tednov vodene rehabilitacije.

Ne pa operacija, domov, fizioterapija pa po 4ih mesecih in po letu dni.

Zagotovo ne bo v tem času nobenih zarastlin, bo okrevanje hitro, kot ob obravnavi, ki bi upoštevale potrebe pacienta?

V vsakem primeru bi bilo 30 obravnav. Samo v primeru upoštevanja potreb pacienta, z večjo učinkovitostjo. To pa zagotovo dolgoročno pomeni, da bi manj obremenila sistem, kot ga očitno bom.

Da ne govorimo o procesu, času, da do operacije sploh prideš!

New Report

Close