Kletka
Lahko mu tudi malo bolj na silo not pritisneš. Ja to delam skoraj vsak dan, ko jim menjam urinalne katetre. Pri enih, ko jim še rata malo trd gre brez problema. Vzameš dilator in ga z lubrikantom res fino namažeš, pravtako tudi zgoraj luknjo na glavici od penisa. Nato jo samo lepo počasi daš noter in z malo sreče bo kar sama notri zdrsnila, drugače pa malo ven, malo noter, lahko jo tudi vrtiš. Ni pa pri vseh enako. Tistim, ki ne rata trd ali vsaj malo je pa večji problem. Tam pa kar bolj na silo, ni druge. Jaz ga namažem, z drugo roko primem penis in mu ga pritisnem noter. To bolj na silo ponavadi boli, ampak tako pač je. Se ne obremenjujem s tem. Ne moreš pa nič poškodovati sečnice, sploh če je dilator res kvaliteten. Zaboli to, ker z dilatorjem sečnico pritisneš ob mišico. Nič nevarnega. Sečnica je tudi precej močna. Tudi, če se mi mudi, ga jaz kar na silo notri pritisnem, grem parkrat gor in dol in nato vstavim kateter. Eni se sicer pritožujejo, da jih boli, ampak jaz se ne morem celo dopoldne ukvarjat z enim pacijentom.
Jasmina vidim, da si oz “foha” pa me zanima imam eno malo cudno fantazijo in sicer. Zelim si, da bi imel vstavljen kateter in bil zaklenjen v kletko in potem cez plenico. S partnerko sva pred casom ze vstavila kateter ampak sva ga zaklemala, ker je ona skepticna glede tega, da bi urin tekel v plenico in ne v vrecko, ker je mnenja, da bi prislo lahko do kaksne okuzbe. Sedaj me pa zanima ali je to res? Ker po moji logiki je urin vedno v katetru in vedno tece v isto smer torej ven in nekako nebi smelo pridt do tega, da bi urin tekel nazaj ali imam prav?
Zanima me se koliko casa traja, da se “navadis” na kateter oz se secnica navadi, ker takrat sem ga imel vstavljenega kaksne 3 ure ampak, ko sem hodil je biu tak cuden oz zanimiv obcutek, ker je pac katetr not in se ga cuti. Vem pa, da je odvisno od cloveka do cloveka.
Dlje kot 2 dni ga itak nebi imel potem bi naredil kaksen teden ali vec pavze..
Hvala za odgovor.
Pravi kateter je namenjen tistim moškim, ki urin težko zadržujejo oz. ga ne morejo. Urin se vedno pretaka v eno smer, to je proti vrečki. Da je občutek čuden je normalno, ker je tujek v telesu, ker je sečnica in mišice še aktivne in ker se 100% zavedaš uriniranja. Če imaš plenico, potem katetra ne rabiš. Za igranje lahko cevko speljeta le v plenico in ne v vrečko, potem boš lahko urin izločil v plenico, nazaj ne bo teklo, nič bat. Sečnica se ne bo kar tako vnela, razen če je poškodovana, kar pa je redkost. Kateter je lahko notri tudi 14 dni, menjaš le vrečko. Ko ti ga bo vstavljala, kar je lahko za oba tudi vzburjajoče, pazita na čistočo, razkuževanje z fiziološko tekočino in obilno uporabo lubrikanta. Pri zdravem moškem, ko je v fazi vstavljanja katetra in širjenja sečnice z dilatorjem, penis trd in nabrekel, to poteka brez večjih težav, dilator in kateter bosta kar sama zdrsnila notri. Lahko uporabita dilatorje različnih debelin in oblik, lahko ga premika gor in dol in vrti, vse to povzroča občutke, ki še dodatno vzburjajo. Verjemi, da sem vse to že preizkusila. Pri tovrstnem igranju vama želim veliko užitkov.
Jasmina hvala za odgovor definitivno bova poskusila samo trenutek rabim pravi nebi ravno sel v sluzbo s katetrom in plenico hehe…
Zanima me se ali lahko (vem, da ni pravilno) kateter ustaviva skoraj, do mehurja (ampak ne v mehur) in v secnici napolniva nehurcek seveda ne do konca ampak toliko, da ne boli ampak, da zatesni in katetr ne leze vn (najbrs bo vseeno lezu in najbrs zna bit neprijetno), da imam se vedno nadzor kdaj zelim urinerat ampak urin tece pa po katetru in ne po secnici. Ali bo slo po katetru ali bo puscalo mem?
Razmisljal sem tudi o cevkah, ki so za 1x no kataterizacija da samo sputis urin iz mehurja in potem odstranis cevko ampak sem dobil samo ene zelo tanke in kratke najbrs za zenske vsekako se mi zdi da so bol nezni kot te cevke od kletk s kovinsmim delom na koncu pri te cevki (od kletke) se mi zgodi, da ce imam dovg kateter cca 20 cm kaksen dan, da je potem uriniranje zelo bolece na tistem delu kjer je bil konec cevke ker je secnica zdrazena zato sem razmislal, da bi vstavil tisto za 1x no kateterizacijo. Ampak nevem ce bi bilo bolje.. mas ti kaksno idejo?
Seveda lahko kateter porineš do mehurja, bolj ko je globoko bolje bo. Da te sečnica boli je razlog, da je poškodovana, vneta in predvsem, da ni pripravljena na uporabo katetra. Sečnica mora biti res dobro raztegnjena in namazana z lubrikantom, da se lahko kateter vstavi brez bolečine. To narediš z različno debelimi dilatorji. Včasih gre težko, tam ga jaz potem kar na silo notri potisnem. Malo stokajo zaradi bolečine, ampak jebi ga. Za vaju, če ti to dela partnerka je potrebna samo vaja. Na koncu bo ona lahko zelo uživala, ko ti bo vstavljala dilatorje in kateter, mogoče bo celo uživala, ko ti bo povzročala manjše bolečine. Lahko ti ga tudi drka do konca, med tem ko imaš notri dilator. Ko bosta naštudirala bo obema v zadovoljstvo. Predlagaj ji, da ko ti ga vstavlja, da še sama sebe napali s kakšnim metuljčkom, vaginalnimi kroglicami ali vibro jajčko.
Mislil sem, da ga na mensko ne porines v mehur, da se ustavis pred misico ki drzi mehur zaprt torej pred mehurjem in v secnici napihnes mehurcek ampak ne do konca.
Z katetrom od kletke me boli potem ko je ze dle casa not nevem 5 ur ali vec ko se premika stalno na istem delu in se secnica zdrazi ker se najbrs tudi lubrikant spere ko gres na wc. Ce vstavim katetr not pa se z njim igram itd pa ga vzamem ven takoj po igranju ni problema, ker je lubrikant se vedno tam in vlazi zadevo.
Takrat ko sva probavala vstavljat kateter in ga pustila tam nekaj casa ni bilo nobene bolecine in nicesar je bilo vse ok torej je bilo dovol lubrikanta in vsega..
Predvidevam pa, da ti v sluzbi ne seris secnice z dilatorjem ampak izberes kateter pravilne velikosti midva sva imela takrat ce se ne kotim 12 ali 14 torej cca 6 mm
Jasmina ti mas svojga pod kljucem?
Brez, 12.05.2025 ob 18:22
Za Jasmino102, ti pa si prasica, sadistka, ki uživaš v bolečini, ki jo povzročaš drugim. Res nevem zakaj si lahko medicinska sestra, če se tako obnašaš.
Ma daj ne bluzi. Bi rada tebe videla, kako bi v mehke penise vstavljal katetre. Eni so popolnoma neproblematicni, tik tak ven in not, lepo opereva in namažave pa sva konec. Mogoče jim grem včasih parkrat gir in dol, da malo otrdi, včasih še to ni treba, se že sami malo pripravijo, ker vejo, da je potem veliko lažje in hitreje. Pri mehkih in mlahavih je pa zgodba popolnoma drugačna. Najprej star kateter ven, nato razkuževanje in potem novega noter. Tukaj je največji problem, ker že vnaprej vejo kaj jih čaka, da jih bo bolelo, oz. jih že boli še preden se sploh pritaknem. Nisem pa jaz zato tam, da jim bom penise drkala, da bojo trdi in tako pripravljeni za vstavitev katetra. Pri mehkem je res zajebano, ker moraš nekako z dilatorjem naravnati in res fino namazati sečnico, ker takoj ko malo bolj zadaneš v njeno steno zaboli in ne gre brez tega, žal. Eni so res uredu sodelujejo in pomagajo, da smo hitro konec in s takimi delat je res fajn, drugi pa jamrajo, stokajo se pritožujejo, zmerjajo in nevem kaj še vse in ponavadi bolj ko se s kolegico trudiva, bolj gre vse narobe, tudi zato takim ponavadi samo fajn namaževa in porineva kteter noter, vem da boli, ampak žal tako je.
En, 11.05.2025 ob 15:19
Mislil sem, da ga na mensko ne porines v mehur, da se ustavis pred misico ki drzi mehur zaprt torej pred mehurjem in v secnici napihnes mehurcek ampak ne do konca.
Z katetrom od kletke me boli potem ko je ze dle casa not nevem 5 ur ali vec ko se premika stalno na istem delu in se secnica zdrazi ker se najbrs tudi lubrikant spere ko gres na wc. Ce vstavim katetr not pa se z njim igram itd pa ga vzamem ven takoj po igranju ni problema, ker je lubrikant se vedno tam in vlazi zadevo.
Takrat ko sva probavala vstavljat kateter in ga pustila tam nekaj casa ni bilo nobene bolecine in nicesar je bilo vse ok torej je bilo dovol lubrikanta in vsega..
Predvidevam pa, da ti v sluzbi ne seris secnice z dilatorjem ampak izberes kateter pravilne velikosti midva sva imela takrat ce se ne kotim 12 ali 14 torej cca 6 mm
Jasmina ti mas svojga pod kljucem?
Seveda ga lahko vstaviš manj globoko. Ko je kateter enkrat vstavljen in v sečnici miruje ne boli nič tudi, če ni lubrikanra. Lubrikant se uporablja samo zato, da se sečnico z dilatorjem lepo naravna in da kateter lažje zdrsne po njej.
Jaz grem vedno pred vstavitvijo katetra z dilatorjem notri že zato, da jo namažem, poravnam in ugotovim pravo velikost cevke, nato samo še vstavim kateter in je konec.
Ne mojega nimam pod ključem, ni potrebe.
Imas mogoce nasvet kako secnico pripravis, do tega da bi lahko nosil kletko z dalso cevko brez, da bi bolelo cez cas ? Veckratna uporaba dilatorja? Najbrs je tud bolje ce je konec dilatorja plasticen in ne kovinski kot pri kletkah?
Ali priporocas gladke dilatorje ali “balonckaste” ter kaksno dolzino? Najbrs dalsi je bol zanimivo je?
Hvala za vse odgovore.
En, 13.05.2025 ob 09:11
Imas mogoce nasvet kako secnico pripravis, do tega da bi lahko nosil kletko z dalso cevko brez, da bi bolelo cez cas ? Veckratna uporaba dilatorja? Najbrs je tud bolje ce je konec dilatorja plasticen in ne kovinski kot pri kletkah?
Ali priporocas gladke dilatorje ali “balonckaste” ter kaksno dolzino? Najbrs dalsi je bol zanimivo je?
Hvala za vse odgovore.
Glede kletke, je verjetno problem fiksna cevka, mislim da bi bilo drugače, če bi bila ta cevka fleksibilna.
Glede dilatorjev, mi uporabljamo dilatorje iz nerjavečega jekla, ki so res gladki z zaobljenim koncem. Pravilno si že ugotovil, da je dolžina bistvena. Za igro so verjetno drugačni, vsem pa je bistvo, da so res gladki. Vsi zahtevajo ogromno lubrikanta. Prepričana sem, da so vsi uporabni ob pravilni uporabi. Če je to del predigre je ta lahko res zanimiva, saj ima ženska dominanco nad moškim. Oba to igranje lahko zelo vzburja, kar privede do res nabreklega in trdega penisa, takrat mišica precej pritiska na sečnico in lahko premiki dilatorja povzročajo bolečino, dominantna ženska ob tem lahko zelo uživa.
Imam kletko s fiksno in tudi kletko s silikonsko cevko… tiste s fiksno sploh ne morm nost ker pac negre.
Tista s silikonsko gre ampak je najbrs problem, ker je na koncu silikonske cevke kovinski del zato da je cevka zakljucena in nima tako ostrega roba kot ce bi bila cev samo odrezana… ampak je najbrs problem ker se vseeno problem ker se premika v secnici zaradi hoje in premimanja ker je fikseran v kletki in se premika s kletko in posledicno zdrazi..
Ce imam samo cevko ki je krajsa od kletke je praviloma ok in ce je v enem kosu (imam en tak lusn dilator z lukno dolg samo kake 4 cm in ga lahko nosim brrez problema vec dni)
Glede dominantnosti je pa sigurno zabavno ampak morava z mojo se malo prebiti led glede igranja s temi stvarmi.. da bo nje prijetno..
Ja kar se kletke tiče je sigurno to, da cevka ni pri miru, ampak se stalno premika, to draži sečnico in potem boli. Tako, da samo kletka ali samo cevka. Mi imamo dilatorje dolge 30 cm. Za domače igre so verjetno precej drugačni od naših, saj imajo popolnoma drug namen.
Malo opiši kako delata z dilatorjen, cevko in kletko.
Naceloma lahko dilatorje kupis tudi kovinske zakrivljene kakrsne najbrs tudi vi uporabljate.. drugace se gledal silikonske debeline nekje 7 do 10 mm. 10 mm imam enega “kratkega” plasticnega ravnega dobrih 10 cm in je ok.
Drugace praviloma namontirava obroc od kletke kletko zakleneva in potem dilator z veliko lubrikanta vcasih mogoce tudi dilator istocasno s kletko.
Vsekakor pa dilator prej razkuziva prav tako vrh penisa in veliko lubrikanta in potem vstaviva nezno… in to je to.. praviloma grem po tem se na vc da se sperem z urinom vse skupaj ce bi slucajno bilo kaj ki ni ok..
Se eno vprasanje..
Ali ce katetru na koncu odrezes prikljucke (kjer izteka urin in kjer je prikljucek za polnenje mehurcka) ali mehurcek spusti (najbrs ja), ker sem razmisljal ce bi ga vstavil tako kot treba in odrezal in priklopil na kletko torej, da sta kateter in kletka povezana. No potemtakem ce je pritrjen v kletko potem ne rabi mehurcka, da bi stal notri ker ga drzi kletka.
Dilatorje uporabljajta samo za igro. Pazita na čistočo.
Če vstaviš kateter tako kot opisuješ ti bo samo cevko notri držala že kletka.
Opiši kako poteka igra z dilatorjem.
Lahko ti povem, da sem že doživela, ko sva s kolegico nekomu pripravljala sečnico za vstavitev katetra, da mu je med tem ko sem širila sečnico, da mu je prišlo ( ko je bil dilator v sečnici), nato je sledilo čiščenje in ves postopek še enkrat.
Na cistoco vedno paziva tudi po koncani igri tudi ce mi pride grem se vedno na vc da sperem secnico…
Drugace kako uporabljava dilator ti nemorm napisat, ker ce ga ga uporabljam sam pa se to imam samo enega iz plexi stekla ravnega debelega 10 mm in dolgega kaksnih 15 cm.. drugace podobno kot ti v sluzbi le, da je pri meni za zabavo oz za popestritev ce/ko se zabavam sam… bom pa najbrs narocil se kaksnega silikonskega, ker bo najbors bol zabavn ker bo lahko sel globje ker se bo upognil po secnici in nebo treba paziti pri globini.
Mi se pa se ni zgodilo, da bi mi prislo samo z igranjem z dilatirjem.
Drugace pa tisto s kletko, da ga drzi v mehurju bom poizkusil ampak najprej bi s plenico in klasicno metodo torej, da gleda katetr vn iz kletke in z napovnenim mehurckom. Ko ga bova odstranila ga bom pa razrezal (uporabljenega zato ker ga ni skoda ker nimam ravmo neomejeno katetrov na zalogi v lekarni pa nevem ce ga sploh dobis pa se nebi ravno spraseval), da vidim ce sploh lahko priklopim na katetr tisti del od kletke kjer pride fikseran+ fino je se ugotovit, oznaciti oz izmeriti primerno dolzino, da nebo potem v mehurju 10 cm katetra ali pa se vec ali pa sploh nebo prisel tja. Seveda, ko bom na starem vedel dolzino in ali gre skupaj bom uporabil nov steriln kateter.
Je pa se vse skupaj malo tako ker moja ni ravno navdusena nad secbicami in vstavlanjem vanje in pac ce je njej neprijetno tudi meni ni najbol ok ceprav me zelo mika to ampak ce nisva oba za ni to to..
En, 17.05.2025 ob 20:12
Na cistoco vedno paziva tudi po koncani igri tudi ce mi pride grem se vedno na vc da sperem secnico…
Drugace kako uporabljava dilator ti nemorm napisat, ker ce ga ga uporabljam sam pa se to imam samo enega iz plexi stekla ravnega debelega 10 mm in dolgega kaksnih 15 cm.. drugace podobno kot ti v sluzbi le, da je pri meni za zabavo oz za popestritev ce/ko se zabavam sam… bom pa najbrs narocil se kaksnega silikonskega, ker bo najbors bol zabavn ker bo lahko sel globje ker se bo upognil po secnici in nebo treba paziti pri globini.
Mi se pa se ni zgodilo, da bi mi prislo samo z igranjem z dilatirjem.
Drugace pa tisto s kletko, da ga drzi v mehurju bom poizkusil ampak najprej bi s plenico in klasicno metodo torej, da gleda katetr vn iz kletke in z napovnenim mehurckom. Ko ga bova odstranila ga bom pa razrezal (uporabljenega zato ker ga ni skoda ker nimam ravmo neomejeno katetrov na zalogi v lekarni pa nevem ce ga sploh dobis pa se nebi ravno spraseval), da vidim ce sploh lahko priklopim na katetr tisti del od kletke kjer pride fikseran+ fino je se ugotovit, oznaciti oz izmeriti primerno dolzino, da nebo potem v mehurju 10 cm katetra ali pa se vec ali pa sploh nebo prisel tja. Seveda, ko bom na starem vedel dolzino in ali gre skupaj bom uporabil nov steriln kateter.
Je pa se vse skupaj malo tako ker moja ni ravno navdusena nad secbicami in vstavlanjem vanje in pac ce je njej neprijetno tudi meni ni najbol ok ceprav me zelo mika to ampak ce nisva oba za ni to to..
No super. Najprej začni s tanjšimi dilatorji, 10 mm je že zelo velik, jaz zelo zelo redko uporabim tako velikega, pa dolžina 15 cm je tudi premalo, dolg mora biti približno 25 do 30 cm. Ko ga boš vstavljal boš lahko z malo vaje točno vedel kje je konec in koliko globoko lahko greš. Dokler je vse res dobro namazano in uporabljaš male sile se nimaš kaj bati, da bi poškodoval sečnico. Normalno pa je, da takoj prekineš, če te zaboli ali zapeče. Veliko sreče in užitkov ti želim še naprej.
Kar se pa partnerke tiče, se pa mogoče boji, da bi te kaj poškodovala, pa ji zato ni do tega. Mogoče bo pa kasneje spoznala, da so tebi te igrice všeč in bo še sama sodelovala.