Kletka
Tut jaz sem kupla kletko. In zaklenila mojga. Na morju v kletki? A se lahko kopa s kletko? Mislim zaradi slane vode… a se to nic ne unici kletka? Na drvarnici imamo kljucavnico doma pa takoj zarjavi ko je na dezju. Se bojim da bo se na kletki v slani vodi zarjavela. No kdj pa kdj bi ga se odklenila ker me kletka tko rajca da enostavno postanem mokra samo ob misli da ima zaklenjenega. In potem me prime da bi se kdj seksala hahaha. Tko da zarjavela kljucavnica mi ne pomaga ravno. Edino ce narocim se nekaj novih, pa jih menjam?
Za morje oz morsko vodo priporocam plasticne kletke, ker ce so poceni kitajske kovinske je velikokrat napisamo, da je iz nerjavnega jekla (rostfrej , inox itd) in ponavadi tmu ni tako so po vecinoma kromerane (kar tudi ni ravno najbolje za nosilca kletke) in, ker najbrs ni najbolsi krom zna zrustat.. se pa naceloma, ko kupujes tudi po sliki vidi ali je kromerana ali ne..
Glede kljucavnic lahko uporabis navadno le, da jo predn gres na morje fino naspricas z wd-40 (obvezno v lukno kjer gre kluc in jo parkrat odklenes in zaklenes) potem pa jo s papirnato krpo obrises.. da je suha in namonteras 1 tedn morja bi naceloma morala zdrzat.. ce se bojis jo pa lahko vmes se naspricas… (lahko reces tudi dragemu in verjemi da se bo potrudil z mazanjem sploh ce mu omenis da je od mazanja odvisno ce se bo se odklenila)… + Mogoce ni slabo meti potem doma kaksne nove, da imas eno extra za morje drugo pa za doma
Ce se bojis obstajajo tudi plasticne zaponke (katero zapnes in se je neda odpret razn s skarjami oz cem podkbnim). Obstajajo tudi tiste majhne, ki gredo v kletko.. ce pobrskas po temi nazaj kaksno leto ali 2 ob podobnem casu me je ena poducila o tem da obstajajo.
Je pa pa odvisno kasno kletko imas.. jaz ce ze grem na morje zaklenjen prosim da me zaklene v plasticno s plasticno zaponko jih imas nekaj na zalogi ce se ti sexa prerezes uporabis in zaklenes nazaj. Ima pa vsaka unikatno stevilko tako da ne gre ravno goljufat.
Moja najveckrat vzame vec kletk sabo in potem malo menja za plazo plasticna za zvecer/ponoci druga kakor se ji zazdi..