Najdi forum

Naslovnica Forum Arhiv Pravni nasveti Klevetanje neznane osebe

Klevetanje neznane osebe

Pozdravljeni.

Zanima me, kolikšne imam realne možnosti nekoga soočiti s tožbo na sodišču zaradi obrekovanja mene kot osebe oz. širjenje popolnoma lažnivih trditev, katere lahko dokažem, da niso resnične (da naj bi se v določenem življenjskem obdobju, ko sem se izselila v tujino, zdravila od odvisnosti od drog). Mene so te govorice zelo razjezile in si ne morem predstavljati kako se lahko nekdo toliko ukvarja z mano, da je pripravljen ustvariti popolnoma svojo zgodbo in jo širiti po mojem kraju ter okolici, kjer se – vsaj na videz – skoraj vsi poznamo.

Moja družina je bila že večkrat na udaru, ker smo okolici očitno zanimivi, in jasno je, da iz zavisti, vendar mi te govorice kar ne gredo iz glave, predvsem pa to, kdo bi naj to začel širiti.
O tem mi je povedala dobra znanka, ki sicer ni moja ožja prijateljica, se pa poznava od otroštva, a se leta nisva videli oz. družili. Ni mi najbolj želela povedati, kdo je to izjavil, čeprav ne vem, zakaj bi v tem primeru ona kakor koli “nastradala”, saj sem najbolj nastradala v tej zgodbi jaz sama, čeprav se poskušam čim manj sekirati. A kljub temu želim tistega, ki mi je povzročil takšno uničenje imena, soočiti na štiri oči z vprašanjem kakšne probleme ima sam s sabo in z mano, ter zaključiti z njim/njo javno na sodišču, da bo v poduk takim in podobnim, da se ne moreš kar tako nekoga lotiti iz dolgčasa in mu uničiti ugleda. Govorice se širijo kot požar in česa takega se ne bi smelo dopuščati.

Kako se sploh takšne stvari dokazujejo na sodišču? Ali so sploh kakšne možnosti? Kako je v praksi in po vaših izkušnjah/izkušnjah vaših kolegov?

Hvala za odgovor,
lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close