Klici in bonton
Telofon, mobitel – bonton?
Še koga moti, da eni, ki vam niso ravno domači (ni partner, ni prijatelj, ni bližnji domači)… kar vletijo z video klici? Jaz imam dva taka, stalno težita z video klici. Nikoli se ne javim, ker mi res ni do tega. Pridem recimo izpod tuša, video klic. Če sem pri volji, pokličem nazaj, navaden klic. Nikoli ne vzamem video klica teh dveh oseb, vedno z nova težita z video klicem.
Meni je video klic kot vdor v spalnico. Sem recimo v postelji pa bi nekdo video klic. Sem na potepu, bi nekdo video klic (na moje mobilne podatke, a ne).
Ali pa pozni klici. Sem edina, ki jo moti, da jo kličejo po 21ti uri? Sem enemu kolegu že povedala, da mi ni ok. Pa vedno znova tam okrog desetih zvečer kliče. Se na javljam pokličem drug dan nazaj. Pa vztraja pri poznih klicih.
Sem res čudna, da mi video klici kar tako mimogrede niso ok? Da so mi vdor v zasebnost? Ko bi vsaj vprašal, ej a lahko video klic? Ne, niti pod razno.
Pa sem res čudna, da mi klici po 21ti niso ok?
Zelo me moti. Se ne javljam po deveti uri zvečer, ob 10ih imam vključeno ne moti. Pa na živce mi gredo tudi vse mamice, ki vstajajo sredi noči in mislijo, da je sobota ( in nedelja ) ob 8ih zjutraj primeren čas za klepet.
Daj mi mir, če ti ne moreš spati, pusti ostale pri miru. Ali pa zbudi svojega partnerja in njemu najedaj.
Ne kompliciran določenimi zadevami kot vi…
Video klici so redki samo od bližnjih res…
Motijo je pa tujci… Recimo od kakšnih podjetij itd. Kličejo, vedo koga kličejo, se oglasim in potem oseba na drugi strani brez da se predstavi kdo je vprasa, če je dobila mene (navede ime in priimek)… Takšnemu nekulturnezu vedno odgovorim: kdo pa kliče?
Nisem se jaz dolžna nikomur predstavljati, če je neznanec klice… Predstavi se najprej kdo si, povej zakaj je rabiš in potem ti odgovorim, če sem jaz ta oseba…
To z urami po 20 in 21 mi je pa mal otročje no, se prijavi sebi poleti, ko ste ljudje zunaj dolgo, ob 21 je še svetlo, vi se pa ne javljate na telefone … Drugo je pozimi če že spis ob 21… Ampak ob osmih zvečer pa res ni pozna ura…
anonimno125, 06.06.2025 ob 12:23
Ne kompliciran določenimi zadevami kot vi…
Video klici so redki samo od bližnjih res…
Motijo je pa tujci… Recimo od kakšnih podjetij itd. Kličejo, vedo koga kličejo, se oglasim in potem oseba na drugi strani brez da se predstavi kdo je vprasa, če je dobila mene (navede ime in priimek)… Takšnemu nekulturnezu vedno odgovorim: kdo pa kliče?
Nisem se jaz dolžna nikomur predstavljati, če je neznanec klice… Predstavi se najprej kdo si, povej zakaj je rabiš in potem ti odgovorim, če sem jaz ta oseba…
To z urami po 20 in 21 mi je pa mal otročje no, se prijavi sebi poleti, ko ste ljudje zunaj dolgo, ob 21 je še svetlo, vi se pa ne javljate na telefone … Drugo je pozimi če že spis ob 21… Ampak ob osmih zvečer pa res ni pozna ura…
Pa kaj potem, če je poleti ob 21h zunaj še svetlo. Saj ni poanta v tem. Vljudni in obzirni ljudje bodo poklicali (zasebno) po 10h in pred 20h. Zjutraj in zvečer imajo ljudje radi svoj mir in ne želijo, da se jih moti s telefonskimi klici. Tudi če je zvečer še svetlo, raje večer preživim brez motenj.
Kje jih najdete …vsiljivo in nesramno …cvetke so pa tudi “kje si”, “kaj delaš” namesto pozdrava (pa oni kličejo….) … naj si vsaj izmislijo nek razlog oz. sami od sebe nekaj dajo/preidejo k stvari/ali se želijo dobiti ali karkoli. Dobro, jaz, če že, rečem “a motim” ali “a imaš 5 minut” kot uvod v daljšo zadevo, ne grem pa zasliševat …
anonimno653, 06.06.2025 ob 12:05
Zelo me moti. Se ne javljam po deveti uri zvečer, ob 10ih imam vključeno ne moti. Pa na živce mi gredo tudi vse mamice, ki vstajajo sredi noči in mislijo, da je sobota ( in nedelja ) ob 8ih zjutraj primeren čas za klepet.
Daj mi mir, če ti ne moreš spati, pusti ostale pri miru. Ali pa zbudi svojega partnerja in njemu najedaj.
Telefona zvečer ne morem kar utišat, ker sem v reševalni službi in se lahko zgodi klic sredi noči.
Ja, drugače pa ja, pozni, nočni klici pa zgodnji klici ponavadi ne pomenijo nič dobrega. Ali je intervencija ali pa se je bližnjemu kaj zgodilo. Tako, da znorim, če se kdo kar tako malo za zabavo spolne ob polnoči klicarit. Znanca sta se ga nalila in enkrat klicala celo ob 1ih zjutraj. Jaz panično gor skočim in potem sem bila besna nanju. On pa zakaja si pa bila prejšnjič tako jezna? Ej, tepec, jaz zgodaj zjutraj vstanem za službo, nimam časa poslušat pijandur sredi noči.
Drugače pa ja, ob 21ih nisem več pri volji čvekat po pol ure, uro. Ok, če je kaj nujnega na hitro. Za čvekanje pa res nisem več pri volji.
Tudi zdajle ne bi šla koga klicarit, če ni nujno pa sem že 2 uri pokonci. Pač vem, da marsikdo spi zdajle ali pa pač ima jutranjo rutino.
Tole z video klici pa fajn ideja, da telefon usmeriš v strop ali pa ga nasloniš na uho pa naj gledajo :).
Sami video klici so mi super, samo ne, da ti en kar vleti. Pač, če želiš video klic, vprašaš drugega. Ej, kje si, si doma, imaš čas… ? Če sem v spalnici, komot telefoniram, nočem pa video klica. Spalnica pač ni za tuje oči.
Videoklicev pri meni ni. To mi je starletarsko. Ni teorije res. Večerni me sploh ne motijo, me pa do kraja ziritirajo dopoldanski za vikend. Spimo do 10h, tudi kdaj pol enajstih potem pa hočemo mir do 12h da v miru pojemo kar en tak kosilo..topli zajtrk potem pa zaživimo. To je za nas regeneracijo. Možgani na off. Svoboda. Pustite nas pri miru :).