Klici in bonton
Me čudi, da je toliko neotesancev, ki jim je osnovni bonton tuj. Kako lahko kdo teži, razen če ni res nujno ali gre za ožje družinske člane, po 9. zvečer ali pa v jutranjih urah vikenda. Kaj se imajo za res tako pomembne, da mislijo, da je kdo pripravljen takrat poslušati njihovo prazno blebetanje? Ali pa mislijo, da tudi drugi nimajo kaj pametnega početi? Teženje z videoklic je pa primerno kvečjemu za zelo zaljubljene mlajše najstnike.
svoj mir, 06.06.2025 ob 09:08
Telofon, mobitel – bonton?
Še koga moti, da eni, ki vam niso ravno domači (ni partner, ni prijatelj, ni bližnji domači)… kar vletijo z video klici? Jaz imam dva taka, stalno težita z video klici. Nikoli se ne javim, ker mi res ni do tega. Pridem recimo izpod tuša, video klic. Če sem pri volji, pokličem nazaj, navaden klic. Nikoli ne vzamem video klica teh dveh oseb, vedno z nova težita z video klicem.
Meni je video klic kot vdor v spalnico. Sem recimo v postelji pa bi nekdo video klic. Sem na potepu, bi nekdo video klic (na moje mobilne podatke, a ne).
Ali pa pozni klici. Sem edina, ki jo moti, da jo kličejo po 21ti uri? Sem enemu kolegu že povedala, da mi ni ok. Pa vedno znova tam okrog desetih zvečer kliče. Se na javljam pokličem drug dan nazaj. Pa vztraja pri poznih klicih.
Sem res čudna, da mi video klici kar tako mimogrede niso ok? Da so mi vdor v zasebnost? Ko bi vsaj vprašal, ej a lahko video klic? Ne, niti pod razno.
Pa sem res čudna, da mi klici po 21ti niso ok?
Ko tretjič odložim telefon, sledi klic, ki vsebuje vse kar bonton ukazuje!