KLIK NLB
Prosim za nasvet, ali naj si odjavim KLIK NLB, sama sem bila mnenja, da le kje bodo našli ravno mene, če bo nekdo že vdrl noter, ampak sodelavec informatik mi je toplo priporočil, naj se takoj odjavim….
ker ga res ne rabim zelo nujno (čeprav je komot) vas prosim za mnenje….
Helena
Ti se kar odjavi!!! Pol pa vse položnice na trajnik pa je rešeno.
Tolko…
CIAO
Mene pa zanima, če kdo ve za kakšen primer vdora v Klik ali je to samo paranoja…
Jasno je, da še tako dober sistem že ima kakšno luknjo in jo verjetno ima tudi Klik, ampak bolj pomembno od vsega je, da je tak vdor kaznivo dejanje. In ker še nisem slišal, da bi kdo vdiral v ta sistem me zanima, ali te informacije zgolj ne pridejo v javnost ali pa vdorov (še) ni.
lp
Paranoja gor paranoja dol… Vdori so bili in še več jih bo….
Kaj bi ti vsem javno priznal, da si vdrl v sistem, če nebi imel za bregom česa drugega…Luknje so, samo dobit jih moraš.. Malo poglej kako hekersko stran, al pa še najbolj hitro kako stran z gesli do S_X sajdov. Tudi to je vdor v računalnik.
Če se vrnem k KLIKu… Banka bi morala bit tiho in plačat. Dosti velikih bank ima zaposlene hekerje samo zato, da probajo vdret v svoj sistem oziroma kot programerje.
V javnost pa informacije o vdorih ne pridejo zaradi zaupanja. Naj ta naša banka javno objavi koliko jim je padel promet na KLIKu in drugih IT storitvah…
Popolnega sistema NI!!!
Lenč – brez veze se odjavljat.
Na NLB imajo varnostni sistem, ki zna ustrezno reagirati na sumljive zadeve
ne skrbi.
Ti lahko kar v miru uporabljaš NLB-Klik sistem.
Zadeva je pogojena z nekaj varnostnimi mehanizmi, ki morajo biti izpolnjeni,
da lahko elektronsko posluješ z banko.
Če bi tisti “hacker” (sem ga dal v narekovaj, ko ga poznam) res znal vdreti
v sistem, potem ne bi prosil punco, da naj mu pove pin kodo in ostale
podatke, da je potem lahko premetaval tiste svoje “fičnike” po 11 sit
sem in tja po računih, to je iz njenega računa na svojega in obratno.
Če bi resno bil hacker potem bi spraznil nekaj računov, da dokaže da je to
možno.
Vendar pa vsak vdor pusti za sabo sledi:
ip naslov
uporabniško ime/geslo
pin koda
tf. cifra (če je delal z modemom).
in na podlagi teh sledi, izkušeni sistemci kaj hitro najdejo takega tipa,
kateremu potem ustreznik organi “navijejo ušesa”.
Torej – brez skrbi.
ps. tvojega računalničarja pa malce suni v zadnjico, ker širi paniko, tam kjer je ni!
Kar brez skrbi, tako kot je rekel Klemenxx.
Banke imajo glede varnosti poskrbljeno kolikor je pač najbolje možno. Sicer res da ne obstaja popoln sistem, vendar pa obstaja sledenje in če bi tvoj denar res kam ušel (kar zagotovo ne bo) ti banka povrne vse skupaj.
Edina previdnost je ta, da imaš pri sebi kak protivirusni program in ne odpiraš brezveznih mailov z priponkami.
hehe hekerji ja :))
Tistih nekaj minut, ko si na KLIKU, je res majhna možnost, da bi se ti kaj zgodilo. Res pa je, da moramo tudi uporabniki e-poslovanja poskrbeti za določeno stopnjo varnosti: zaščita pred virusi in trojanskimi konji, odpravljanje odvečnih spy programov z diska in občasna zamenjava gesel (ki jih seveda ne smemo pozabiti, kar se ljudem rado dogaja). Če imaš online dostop pa ne škodi požarni zid.
Banke ta vidik ne zanima dosti. Uporabnike ne opozorijo niti na to, da ni pametno nekaj dvakrat plačat, če med izvedbo plačila pride do napake – preden ne preveriš, ali je bilo plačilo morda že izvedeno.
Drug problem je izredna nestabilnost bančnih aplikacij. Stalno se ljudje pritožujejo, potem pa jim vedno znova pošiljajo šudente in spet kasirajo namestitev programa. Seveda so tudi prijetne izjeme, a še vedno preredke.
Forum je zaprt za komentiranje.