Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Klima

Klima

Vceraj so mi nafilal na novo klimo in jr bilo res prijetno da je hladila. Danes grem domov s sluzbe in mi sploh ni ohladila avta 😫 pa se vozim vec kot pol ure. A je mozno da je vzrok v tem da je avto stal na vrocem soncu? Kot da bi pihalo topel zrak. Ni bilo hudo kot recimo prejsnje dni. Ampak vseeno ni bilo fajn da ni delovalo.

Če imaš možnost spusta šip na daljavo, narediš to, že preden sploh prideš do avta.

Na hitro avto prezračiš, potem pa klimo po vžigu preklopiš na notranje kroženje zraka, usmeriš pa v sprednjo šipo. Šele ko se ohladi (pa ne na 21}, preklopiš na zunanji zajem zraka in avtomatsko izbiro smeri.

Jaz klimo obrnem celo na toliko, da sploh ne hladi več in grem na 1 stopinjo nižje in ko spet slišim, da ne dela na polno, znižam spet za stopinjo.

Imam star avto in imam še vedno gumb za vrtenje stopinj, tako da to naredim mimogrede, brez da bi sploh gledala.

Nekje je zgleda plin ušel, če imaš vse prav nastavljeno.

Pihat more mrzlo dost hitro, ohladi se pa ne, če ves interier avta buta vročino iz sebe.

O hvala. Jaz pa seveda takoj v vroc avto( od 6 do 14.00-parkiran direkt na soncu). Klimo prizgem in ja oni gumbek na vrtenje na najmocneje. Saj se cutila sapica ampak to ni to.

Notranjost avta se precej prej ohladi, če predstaviš na notranje kroženje zraka.

Ponovno ohlaja že delno ohlajen zrak in ne vročega zunanjega.

Odgovor na objavo uporabnika
Stara forumašica, 21.06.2025 ob 16:03

Notranjost avta se precej prej ohladi, če predstaviš na notranje kroženje zraka.

Ponovno ohlaja že delno ohlajen zrak in ne vročega zunanjega.

Notranjost avta je mnogo bolj vroča od zunanjega zraka. Še posebej ko se pelješ in avto ne stoji. Pleh tudi razbeljen znotraj in zunaj. Tako da ta tvoja je bosa. Flancajo pa ja ti kvazi pametni to.

Baba pa ali se je peljala prekratko pot, da bi hladilo ali pa je klima crknila – kompresor  ali spustil plin.

Pri nekaterih avtih se klima izklopi, če prestaviš na notranje kroženje zraka.

Spet preveč pametuješ.

Očitno jo uporabljam dobro, nikoli me ni napihalo, nikoli nisem zbolela zaradi nje.

In avto je star 15+ let, klima dela kot prvi dan, redno enkrat letno menjam filter, drugega servisa ali polnjenja še ni potrebovala.

robi9, 21.06.2025 ob 16:16

Pri nekaterih avtih se klima izklopi, če prestaviš na notranje kroženje zraka.

Spet preveč pametuješ.

Pri nekaterih avtih pa klima sama preklopi na notranje kroženje zraka, ko avto vžgeš.

Pri ta drugem domačem avtu je tako, se vidi po lučki na armaturki.

Na mojem lahko preklapljam ročno, sama pa avtomatsko preklopi samo v daljših tunelih, če vozim za kakim avtom, kateremu se izpuha solidno kadi in podobno. Vidim na lučki na sredinskem delu.

Za avto ki je dalj časa na soncu je smiselna tista srebrna ponjava, ki jo namestiš čez prvo šipo in zafiksiraš z vrati. Tako si notranja plastika in volan ne segrejeta toliko. Dost avtov ima zadaj zaveso, s katero malo zaščitiš da se notranjost ne pregreva. Nekateri avti jo imajo tudi pri strani.

Super je če lahko stekla odpreš na daljavo s ključem. Tako tista ta hujša vročina že butne ven še preden prideš do avta. Nekateri avti imajo tudi sistem ko preko telefona vklopiš hlajenje in potem prideš v že delno shlajen avto. To je zakon.

Če vsega tega nimaš, je obvezno da ko prideš do avta, ki je bil cel dan na soncu, da najprej odpreš vsa vrata in prtljažnik, da ti fajn prepiha. Če je avto cel dan na soncu je v notranjosti avta precej več stopinj kot npr.zunanjih 28. Potem šele pride na vrsto klima. In če jo naštimaš na močno pihanje in daš roko na reže ti mora po parih minutah začet pihat mrzlo. Če ne, je nekaj narobe s klimo.

Zucka, 21.06.2025 ob 15:04

Vceraj so mi nafilal na novo klimo in jr bilo res prijetno da je hladila. Danes grem domov s sluzbe in mi sploh ni ohladila avta 😫 pa se vozim vec kot pol ure. A je mozno da je vzrok v tem da je avto stal na vrocem soncu? Kot da bi pihalo topel zrak. Ni bilo hudo kot recimo prejsnje dni. Ampak vseeno ni bilo fajn da ni delovalo.

Prenosno si našteli 😀

Stara forumašica, 21.06.2025 ob 16:37

Pri nekaterih avtih pa klima sama preklopi na notranje kroženje zraka, ko avto vžgeš.

Pri ta drugem domačem avtu je tako, se vidi po lučki na armaturki.

Na mojem lahko preklapljam ročno, sama pa avtomatsko preklopi samo v daljših tunelih, če vozim za kakim avtom, kateremu se izpuha solidno kadi in podobno. Vidim na lučki na sredinskem delu.

Ne kvasi neumnosti, ker ni res. Kar goniš, pa nimaš osnovne pameti.

Tisto tvoje avtomatsko pri starem avtu pa pomeni, da ti avtomastko izbira gretje ali hlajenje stara forumašica. Tako je tudi pri domačih klimah, ne le v avtu. Ti pa misliš, da ti zapira lopute od kje kroži zrak. Malo morgen.

Anonimno 4468, 21.06.2025 ob 16:13

Notranjost avta je mnogo bolj vroča od zunanjega zraka. Še posebej ko se pelješ in avto ne stoji. Pleh tudi razbeljen znotraj in zunaj. Tako da ta tvoja je bosa. Flancajo pa ja ti kvazi pametni to.

Baba pa ali se je peljala prekratko pot, da bi hladilo ali pa je klima crknila – kompresor  ali spustil plin.

Pa tak dedc, klima ali z zunanjim zrakom ali z notranjim krozenjem ohlaja zrak!

Me zanima res, pri katerem avtu se klima izklopi, ce das notranje zracenje.

Bom vprasala moza, je iz stroke in tudi pri nas klimo uporabljamo tako – prezraci avto, najbolje voznja par 100 mi z vsaj dvema odprtima oknoma, vklop klime notranje krozenje par minut in postopno nizanje nastavljene temperature, potem pa izklop krozenja.

Anonimno 4648, 21.06.2025 ob 16:54

Tisto tvoje avtomatsko pri starem avtu pa pomeni, da ti avtomastko izbira gretje ali hlajenje stara forumašica. Tako je tudi pri domačih klimah, ne le v avtu. Ti pa misliš, da ti zapira lopute od kje kroži zrak. Malo morgen.

In zakaj mi moja klima zna zdaj pihati ledeno mrzel zrak ali pa samo hladen zrak, odvisno, na kako temperaturo nastavim?

Stara forumašica, 21.06.2025 ob 17:08

In zakaj mi moja klima zna zdaj pihati ledeno mrzel zrak ali pa samo hladen zrak, odvisno, na kako temperaturo nastavim?

Saj ne veš Barca kaj sploh nabijaš. Klime so ti nasploh tuje. Sama si rekla, da je doma nimaš. Tist Auto je pa tako kot pri domači klimi. Ti naštimaš recimo 23 in potem klima sama izbere sli greje ali hladi. Da bo pa prej ohladila z mešanjem notranjega zraka bo pa kurac. To so prazne vraže. Notri je avto razbeljen in temperatura zraka preko 50 in najbolje, da ga čimprej ven spiha.

Jaz če je bil avto na soncu zalaufam klimo in najprej odprem šipe za nekaj časa, da gre vroč zrak čimprej ven. Saj kmalu začne pihat hladen zrak, potem pa šipe zaprem.

modrivrag, 21.06.2025 ob 17:28

Saj ne veš Barca kaj sploh nabijaš. Klime so ti nasploh tuje. Sama si rekla, da je doma nimaš. Tist Auto je pa tako kot pri domači klimi. Ti naštimaš recimo 23 in potem klima sama izbere sli greje ali hladi. Da bo pa prej ohladila z mešanjem notranjega zraka bo pa kurac. To so prazne vraže. Notri je avto razbeljen in temperatura zraka preko 50 in najbolje, da ga čimprej ven spiha.

Tebe pa že dolgo ne jemljem več resno!

Kot ti ni jasno (pa sem ti že vsaj 100x napisala, da sem z Barco nekaj časa kar precej kontaktirala), tako ne verjamem, da ti je jasno tudi kaj drugega.

Pa debata je o klimah v avtu in ne v hišah.

In avto seveda prvo prezračiš, če bi ne skočil, da sem nekaj napisala, bi bil sposoben tudi prebrati

Če imaš možnost spusta šip na daljavo, narediš to, že preden sploh prideš do avta.

Na hitro avto prezračiš, potem pa…

Stara forumašica, 21.06.2025 ob 17:38

Tebe pa že dolgo ne jemljem več resno!

Kot ti ni jasno (pa sem ti že vsaj 100x napisala, da sem z Barco nekaj časa kar precej kontaktirala), tako ne verjamem, da ti je jasno tudi kaj drugega.

Pa debata je o klimah v avtu in ne v hišah.

In avto seveda prvo prezračiš, če bi ne skočil, da sem nekaj napisala, bi bil sposoben tudi prebrati

Na hitro avto prezračiš, potem pa…

Ti jemlji resno al pa ne. Malo osnovne pameti je pa treba. Ti je nimaš. Bo ti 50 stopinj zrak prej ohladilo. Veš da bo, saj je logično koza stara nadležna.☝️😁

Avto najbolje prezraciš ko pelješ in odpreš šipe jebote glupo. Ne na tvojo daljavo 5 sekund do avta. Mislim tako samoumevno pa se ti nateravaš.,…..jaooooooo 😁 Še kaj butara Barca?

Jej jej, Barca, ti res ne moreš iz svoje kože.😄

Pa je armatura taka na soncu da lahko jajce spečeš in butara goni , da bo klima če zajema zrak samo od tu in ga vrača, prej ohladila.😂

Anonimno 7103, 21.06.2025 ob 17:47

Jej jej, Barca, ti res ne moreš iz svoje kože.😄

Saj se ti ne bi bilo treba odjaviti in napisati še enega posta, veš!

Stara forumašica, 21.06.2025 ob 18:05

Saj se ti ne bi bilo treba odjaviti in napisati še enega posta, veš!

Nazadnje sem bil prijavljen na Primoževem forumu. Ko se je zamenjala platforma in lastnik, niti poskušal nisem, če je moj nik še aktiven. Ej, Barca, Barca . …

Anonimno 1592, 21.06.2025 ob 18:26

Nazadnje sem bil prijavljen na Primoževem forumu. Ko se je zamenjala platforma in lastnik, niti poskušal nisem, če je moj nik še aktiven. Ej, Barca, Barca . …

Sem dolgo tule, se spomnim No-ja, pa Zlobe grdobe, Šavrinke, še bolj nazaj Špeline, pa Lole, Acjom in ostalih.

Takrat sem bila še registrirana in si pisala ZS z marsikom, tudi z Barco, ki mi je marsikaj svetovala, tudi v debatah, ali naj pustim službo ali ne in tudi se potem, ko sem imela davčno kontrolo. V bistvu moj servis in posledično vse stranke.

Tako da ne, se spomnim Barce, nisem pa ona, niti nisem več v stiku z njo.

New Report

Close