Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek klima brez zunanje enote

klima brez zunanje enote

Zanima me če ima kdo kako izkušnjo s klimatsko napravo, ki nima zunanje enote – predvsem z montažo. Ker živim v bloku in nimam balkona, ne smem montirati zunanje enote klasične klima naprave na zunanjo steno. Kako je z vrtanjem tistih dveh lukenj – je za montoranje zaščitnih pokrovov na zunanji steni potreben dostop iz zunanje strani?

Za prenosno klimo načeloma ni treba nobena montaža. Lahko jo prosto postaviš v prostor, cev za zrak, ki ga vleče iz prostora, pa lahko daš tudi kar skozi priprto okno recimo. To je taka najbolj simpl rešitev. Videl pa sem tudi že, da nekateri niti te cevi ne napeljejo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

https://minergia.si/index.php/prodajni-program/klimatske-naprave-brez-zunanje-enote
Na tej povezavi imaš fotogrqfije za montažo- tudi obvezne mere so zraven…

Moraš pa to namontirat na zunano steno, da gre kondenz ven -glej sike…

Aha, to pa mi je nekaj novega.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

aha, očitno se res da vse uredit z notranje strani. Pri eventuelni montaži zunanje enote pri split klimah bi bil namreč največji problem dostop do mesta montaže – stanovanje je v 3. nadstropju, poleg tega dvigala ni mogoče postavit direktno pod stanovanje, ampak nekaj metrv stran – potrebovali bi “poševno” dvigalo. Hvala za info!

A pa takšna klima kaj dela? Zaradi določenih razlogov ne bi tiste prave, z zunanjo enoto in me zanima, koliko si s takšno lahko pomagaš. Če gre cev za odvod skozi priprto okno ali vrata na balkon recimo.

Klimatske naprave so za razvajene ljudi.
Nekaj dni +35, pa bi že vsi radi kar pomrli.

A pa takšna klima kaj dela? Zaradi določenih razlogov ne bi tiste prave, z zunanjo enoto in me zanima, koliko si s takšno lahko pomagaš. Če gre cev za odvod skozi priprto okno ali vrata na balkon recimo.
[/quote]

Nekaj že ohladi, ima pa svoje slabosti, kot recimo posodica za kondenz, ki jo moraš vsake toliko praznit, drugače imaš mokro po tleh.

New Report

Close