Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Klima v avtu

Klima v avtu

Pogosto se zgodi, da je delovno mesto kar daleč od doma in da ljudje veliko časa preživimo v jekelnih konjičkih na poti v službo in nazaj.

Če je avto parkiran večji del dneva na parkirišču, se v poletnih mesecih njegova notranjost kar hitro segreje.

“Saj poznate tisto, ko odprete vrata avtomobila in malo da ne sopara butne iz njega?:)”

Kaj storite preden se odpeljete z vašim jeklenim konjičkom, ki je bil večji del dneva parkiran na soncu?

[youtube]abqZU5OVkKk[/youtube] Nikoli obupati 5 sekund pred čudežem ( Maginja Blinkita)

Manjka ti opcija/e:

– najprej prezračim avto, potem vklopim klimo in zaprem vrata ter zunaj kadim
– najprej prezračim avto, potem vklopim klimo in zaprem vrata ter spijem 3 pive

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Nič od tega – odprem šipe in odpeljem, ko se malo prezrači zaprem okna in vključim klimo.

Tudi jaz tako naredim.

Enako kot Cvetka. Razen, če gre res za ekstremen primer, ko je avto 8 ur na soncu, takrat ga zluftam pred vožnjo.

če je avto na soncu, najprej odprem vsa vrata, počakam nekaj minutk, nato pa prižgem avto in klima je avtomatska in vedno vključena na primerno temperaturo in speljem in avto je lepo hladen. večina, ki ima tako klimo ravna kot jaz, klime ne vklapljamo vsako vožnjo posebej ali na dan, je vkljopljena nenehno!

In še to, ni prehlada, ni bolezni, če se klimo uporablja po pameti, ne pa da jo eni dajo na nenormalno nizko temperaturo, potem ni čudno, da stankejo prehlade in še kaj… in klimo je treba vsako leto redno servisirat, kot avto, na to tudi večina pozablja, škoda denarja baje.

Ko sestavljate tele ankete, so narejene zelo površne!

To kar ste pisale je zelo nevarno, moja opcija je edina pravilna.

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

a 3 pire v rit…po tem lahko le še zaspim, to bo šele nevarno, ne zavajaj nas;))!

Evo jaz isto kot ti, vendar spijem 3 takratke, da je hitreje!

Podobno. Le da jaz, ko odprem okna, vkljucim se krozenje zraka na ful, da razpiha malo zrak v avtu, potem pa zaprem okna in klima.

Zakaj nevarno?

Ker je prepih (sinusi, ogrožena vsa dihala, očesna sluznica…), poleg tega pa v avto prihaja prah, mrčes, si predstavljaš, da te piči osa med vožnjo? Potem bo pa v kroniki pisalo “nenadoma v levo”….

Vozim avto brez klime že 7 let, vsako poletje z odprtimi okni, če ne bi se skuhala. Pa jeseni in spolmadi tudi. Nikoli nisem imela problemov s stvarmi, ki jih navajaš ti. Bi pa z veseljem uporabljala klimo, če bi jo imela.

počakaj na stara leta, domovi ostarelih so polni takih, ki so imeli odprta okna, sem zadnjič govoril z enim gospodom iz doma počitka in mi je rekel: sine, da ne boš imel odprta okna v avtu, to je smrt za prostato in vse ostalo, no njegova žena tudi gojenka doma počitka je pa samo nemo pokimala in pogled usmerila v tla. Sem imel občutek, da sem prišel v kak dom za žrtve vojnih zločinov.

ko odpeljem z odprtim oknom se nekaj časa gužvam v koloni in semaforjih, okna pa imam odprta le nekaj minutk, da se prezrači. ko se vozim nikoli nimam odprtih oken…

Vnetje sinusov še razumem, ampak povezave med odprtim oknom in prostato pa res ne :))

Saj tudi jaz ne, samo tako je rekel, žena je pa pokimala….

Mene pa moti, da Ederine ankete vedno apelirajo samo na ženske (npr. bi klimo z veseljem uporabljala). Pa velikokrat me moti tudi to, da sploh ni zajetih vseh možnosti, kakšne ful očitne manjkajo, čeprav tale je kar ok. Ali se lahko v nadaljnje potrudite še na tem področju 🙂

lp

Vidiš zdaj, kaj dela ljubezn?! Kar z njim je ostala … jaz bi pičila v ker drug dom.

New Report

Close