Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek klima v avtu poziimi

klima v avtu poziimi

…ali jo uporabljate??

oziroma če se sploh sme uporabljati??

lp

mihana

Mi jo uporabljamo, vendar ne vedno. Celo rekli so nam, da jo moramo uporabljati, ker ni dobro, da bi celo zimo “stala”.

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.

Klima odlično suši zrak, ker odvaja vlago. Zato jo občasno, še posebej, ko imamo zamrznjene šipe, vklopimo in uredimo boljšo vidljivost.

Ja, ki se avto takoj segreje… potem jo pa ugasnem…:)

A se prižge klima in da na toplo, ali kako uporabljate klimo pozimi?

no vprašam ker sem nekje slišalla da se klima pozimi ne sme uporabljat…da se nekaj poškoduje…pa nevem kaj…..

hvala vsem

mihana

Tudi pozimi se jo vklopi, pa ne na toplo, na mrzlo.
Sicer pa imate navodila.

Osebno poznam dva primera vžiga in totalnega zgorenja avtomobila, ko je bila klima poleti prižgana po nesreči na toplo.

srečno

Mi imamo avtomatsko in je skoz prižgana na določeno temperaturo.
Poleti hladi, pozimi greje.

Jaz sem pa slišala, da se mora uporabljati tudi pozimi (da je dobra enakomerna uporaba klime, na pa poleti ful nažigat, potem pa celo leto nič). En nasvet je bil pač tako podan v reviji AMZS že nekaj časa nazaj.
LP, Taši

Klima pri nizkih temperaturah ne hladi (tudi če jo vklopiš). Topel zrak v avtomobilu proizvaja motor in ne toplotna črpalka (klima). “Klima” na armaturni plošči je pač naprava, ki prilagaja temperaturo vstopnega zraka, če je ta prehladen ge dogreva (toplota motorja), če je pa pretopel ga pa ohlaja (s toplotno črpalko – tapravo klimo).
Toplotna črpalka dela po fizikalnih zakonih (termodinamike) in ne po nekih laičnih predstavah njenih uporabnikov. Ključne fizikalne spremenljivke pri njenem delu so temperature (zaradi prenizke temperature uparjalnika pozimi ne dela, pa če si še tako močno želiš da bi delala) v kondenzatorju in uparjalniku, vreste medija in tlakov v sistemu.

Pozabil sem dodati, da jo je zelo priporočljivo sem pa tja vklopiti, da se njeni gibljivi deli malo premikajo, zaradi česar pride do podmazovanja sistema, kar močno podaljšuje njegovo življensko dobo. Hladila pa pri prenizki zunanji temperaturi itak ne bo.

Mi imamo poleti in pozimi vklopljeno na 20 stopinj in to je to. Saj klima ne služi samo hlajenju! Pozimi pomeni 20 stopinj toplo, poleti pa prijetno hladno. Klima tudi suši šipe…Nikoli je ne izklapljamo. Je pa avtomaska.

New Report

Close