Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek klop mi ni šel cel ven

klop mi ni šel cel ven

2.5. sem zaznala klopa na kolenu. S pinceto sem ga vzela ven, vendarje glava ostala noter. Mesto uboda me srbi, pika rdeča. Kaj se dogaja?

Telo se brani tujka in ga želi izločit. Nič drugega.

Včeraj je bil prispevek na TV: strokovnjak je govoril o okužbah z boleznimi, ki jih prenašajo klopi. Med drugim je bilo omenjeno, da ni nič hudega, če delček klopa ostane v koži (ponavadi gre le za klopov rilček, ne celo glavo). Po nekaj dneh se mesto ugriza malce ognoji in ostanek klopa sam izpade. Če pa malo podrezamo s šivanko, gre ven hitreje.

Tako je bilo pri mojem kužku, je imel klopa ob ustnici in ga nisem mogla dobro prijeti, da ga izpulim in je ostalo malo notri, nastala je ranica, potem se je pa vse skupaj lepo zacelilo.

Daj na mesto vboda malo slanine oz. špeha, poveži, počakaj ene 12 ur, pa bo šlo vse lepo ven.

http://www.youtube.com/watch_popup?v=wq1nHjIc1B4&vq=large

Hvala. Strah me je, kaj če je bil okužen?

Hvala. Strah me je, kaj če je bil okužen?[/quote]

Tukaj pa zdaj itak ne moreš nič več narediti. Tudi strah ne bo pomagal. Zato trošiš samo energijo… Veliko klopov sploh ni okuženih. Jaz sem jih imela v življenju že vsaj 50, pa še nisem zbolela…

Pravijo da pomaga, če osliniš prst in krožiš okoli mesta vboda
nekaj časa.

Nevarnost okužbe se poveča, v kolikor je klop prisesan 24 in več ur. To nima veze s tem, da je notri ostal samo rilček, kar se pogosto zgodi.
Dejstvo je, da Slovenija zelo visoko glede okuženosti klopov, predvsem z boreliozo, tako da bodi pozorna na morebitne spremembe/simptome.

Jaz sem celo slišala (pa ni preverjena informacija), da je bolje, da klopa na hitro ven potegneš, tudi če glavica notri ostane, kot če ga vrtiš ven, pa z oljem mažeš … ker če ga “matraš” on spusti ven strup. če ga ap presenetiš, pa umre, preden te uspe okužiti …

Klop nima strupa, btw. Ima slino, ki je lahko okužena.

Yo_ seveda. Narobe sem se izrazila. sem na hitro tipkala, pa nisem našla pravega izraza 🙂

New Report

Close