Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Klopi – ampule za psa

Klopi – ampule za psa

Pozdrav,

zanima me katere ampule proti klopom uporabljate pri svojih psih?? Kako učinkovite so in koliko časa “držijo”?

Ima kdo izkušnje z Bogadual SPOT-ON ampulami (prodajajo jih v Mr.Pet – http://trgovina.mrpet.si/article.asp?ArticleID=22973)?

Pojdi raje na kakšen pasji forum, tam je veliko mnenj že napisanih. Ugotavljam, da tisto kar na enem psu deluje, mogoče na drugem niti ne.
Jaz za mojega uporabljam ampule Certifect in so ok, ampak res delajo samo en mesec, potem je treba novo. Je pa to bolj strup, če bi kaj od naravnega delovalo pri mojem psu, potem bi raje uporabljala tisto, ampak doslej je še vedno potem bil poln klopov, ker živimo na vasi, kjer klopov mrgoli.

Pri našem mačkonu spot on ni imel nobenega učinka (razen na denarnici).
Pri psu uporabljamo advantix, za enkrat OK.
Ko smo uporabili frontline ni bilo učinka.

Naslednjič poskusim z ovratnico, ki naj bi “delovala” čez celo sezono. Cena je pa kar visoka, ampak če preračunaš nižja, kot ampula vsak mesec.

Za moje pojme edino učinkovito ADVANTIX – cena ampule cca 8 eur.

tudi mi uporabljamo advantix

uporabljam Frontline combo , kuža od tedaj nima več klopov, kupim v lekarni, dva dni ga ne sme dobiti dež, deluje pa mesec ali še kakšen teden več. stane okoli 11 eurov. prej je imel dosti klopov, sedaj nobenega. Živimo pa blizo gozda.

FRONTLINE – učinkovito, ampak drži samo en mesec

Advantix.

Edino učinkovite na našem psu so ADVANTIX. Letos je imel samo enega klopa marca, od takrat je mir. Mačke natrem s Frontline, pa imajo kup klopov.

Zadnje čase uporabljam Fypryst. Ima isto učinkovino kot Frontline, samo ga dela Krka, pa je pol cenejši. Zdrži mesec do mesec in pol, odvisno koliko je katero leto klopov.

New Report

Close