Naslovnica Forum Starševski čvek Klopni meningitis

Klopni meningitis

Nekaj me že cel dan teži. Moja 8 letna nečakinja je dobila klopa in je zbolela za klopnim meningitisom. Poleg tega, da mi je hudo zanjo, me zdaj teži še nekaj drugega.

Namrec moja tamala, 4 leta stara, je bila še pred štirimi dnevi z njo. A se je lahko nalezla meningitisa? Je bila nečakinja takrat že kužna? In ali je te vrste meningitisa sploh nalezljiv?

Oprosti, ampak to vprašanje je res hudo. Malo pobrskaj po netu in boš našla ogromno podatkov o klopnem meningitisu. Raje naj te skrbi za tvojo nečakinjo in jim nudi čimvečjo oporo. Svojo hčerko pa če želiš zavarovati, jo cepi proti tej bolezni. Prenašajo jo samo klopi. Ti pa svetujem, da vseeno, že zaradi zbolele nečakinje, poiščeš več podatkov o tej bolezni.

lp,

N.

O ti si res za luno!!!Oprosti, da v današnjem času ljudje ne vedo, da klopni meningitis ni na lezljiv je dost žalostno.
Drugič preden kaj napišeš tako neumnega se pozanimaj na internetu…

Seveda se je tvoja 4-letna tamala lahko nalezla meningitisa, saj je klopni meningitis hudo nalezljiv. In tvoja tamala se je z lahkoto nalezla te bolezni pod dvemi pogoji:
1. če je tvoja 8-letna nečakinja v bistvu klop, skrit v človeškem obličju
2. če je kot taka ugriznila tvojo tamalo in se prisesala nanjo

Kristus. Kot če bi vprašala, če le nalezljiva alergija na mleko, slepota ali prometna nesreča.

pa saj je vprašala, da bi zvedela…madonca ste pametne in nesramne

Ne gre za pamet in nesramnost. Jasno je, da niso vsi enako izobraženi in razgledani in seveda nihče ne pričakuje, da bo vsak podkovan v medicini. Vendar… Gre za to, da če že imaš internet, ga potemtakem uporabiš (tudi) za kaj koristnega. Sicer si funkcionalno nepismen. Kar je dandanes žalostno. In ti računalnik in internet kot taka služita za nabiranje prahu, okras namesto rož, ali za postavljanje (oprosti, vendar neumnih) vprašanj.

O klopnem meningitisu, klopih in cepljenjih se vsako božje leto piše in govori v vseh medijih, ko pride sezona klopov. Če že ne bereš časopisov (ne gre za strokovno literaturo), gledaš tv ali poslušaš radia (dopuščam tudi to možnost), imaš računalnik in (očitno) tudi internet. Če ga pa ne znaš uporabiti za to, za kar je v prvi vrsti namenjen (širjenje in zbiranje informacij), gre za popolno ignoranco.

Uporabljanje foruma tudi kaže na določeno znanje uporabljanja računalnika, mar ne ?

Je pa res, da se za 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vprašanj lahko našlo odgovore s preprostim iskanjem, ampak kaj, ko je večina ljudi lenih 🙂

Kolk ste vse pametne, no!!!Še sreča,da ne delate v zdravstvu da se lahko tako z viška pogovarjate!Pač, vprašala je!