Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Klub seniorjev in seniork SDS: Pokojnine niso socialna kategorija

Klub seniorjev in seniork SDS: Pokojnine niso socialna kategorija

Iz podatkov izhaja ( ZPIZ) da je bila pokojnina v juniju 2008 za starostne upokojence v višini do 500 EUR dana 37 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} upokojencem, če pa upoštevmo vse pokojnine pa je takih upokojencev bilo v lanskem juniju 49,2 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Tudi zajamčeni znesek pokojnine je v letu 2007 znašal 168,79 EUR v letu 2008 pa 173,13 EUR.
Dajmo SDS seniorji in seniorke pogledat, zakaj v vaših časih niste dvignili tega.
Državna pokojnina , ki ne temelji na vplačanih prispevkih in gre tudi iz vreče ZPIZ in je v osnovi darilo vseh upokojenk in upokojencev tistim, ki niso nikoli nič prispevali, pa je znesla 164,72 EUR in jo je prejemalo 16.819 prejemnikov.
Torej seniorji in seniorke SDS kaj boste storili,da bodo šle državne pokojnine iz drugega vira in zakaj tega že niste storili v vašem mandatu ?

zopet zavajaš ljudi. malo misli.
moja mati se je recimo s šestimi otroci doma počutila drugače, kot ti ali pa jaz z enim ali max. dvema.
in kdo sedaj odvaja oz. primerno dolgo odvaja denar za njihovo pokojnino in kdo bo zate?

Tvoja mama pri 6 (šestih) otrocih bi moral imeti ali ima vdovsko pokojnino?

Za svojo penzijo bom delala sama, nč bat, taki transferji pa bi morali biti iz socialne, ne pokojninske blagajne. V tem je poanta !!

kakšno vdovsko?
saj ni vdova. sicer pa transferje tako delajo in premetavajo kupe denarja.
mala država je draga in na kupe nesposobnežev ima prima službe, mi proizvoden kader, pa se jebemo.
kaj pravi Mrkaič: ne bodite tepci in ne študirajte naravoslovnih ved.
če gledam sebe, ocenjujem, da delam v mesecu 14 dni zase, če ne več in 14 dni za državo in visok standard njenih birokratov, še od vsega tistega kar spremeni v drek dobijo večino. poglej malo na ceste, tudi vse tisto je v par letih drek.

*če gledam sebe, ocenjujem, da delam v mesecu 14 dni zase, če ne več in 14 dni za državo in visok standard njenih birokratov, še od vsega tistega kar spremeni v drek dobijo večino. poglej malo na ceste, tudi vse tisto je v par letih drek.*

če te lahko popravim, zase delaš le 4-5 mesecev na leto!!!:)))

Oprosti ninej, a kriza ne čaka da mine uvajanje vlade. Zato je potrebno takojšnje ukrepanje. če že sprejmejo neke ukrepe potem se naj vsaj potrudijo da se bodo izvajala. Že dostikrat sem ti napisal da ti ugovarjam ravno zaradi tvojega enostranskega odnosa do prejšnje vlade. po tvoje niso nič naredili dobrega. Niso bili odlični ampak dobri , a napram sedanjim so bili mega odlični.

boss, tako misliš ti in lahko misliš ti ne oporekam, jaz mislim pač drugače in delo današnje vlade še ne morem komentirat, ker njihovi ukrepi še niso vidni, da je pa kriza se pa najbrž strinjava oba!!!

ta vlada se mora ukvarjati z novo nastalo krizo in seveda podedovano dediščino prejšnje vlade, ki pa ni iskoristila cvetočega gospodarstva!!!

sem ti pa enkrat že povedala, da mi je kar malo žal (če odmislim posledice še enega njegovega mandata) da ni mandat dobil spet Janša, pa da ga vodim v tejle krizi kako vodi republiko! Seveda verjamem da bi za vas vsaka njegova poteza bila odlična in ne samo dobra!!!

pri razmerju prihodek-ostanek 40:60 za njih, de “dacarji” ne gnjavijo.

Se strinjam njihovi ukrepi še niso vidni in tudi ne bodo vidni, ker vlada nima pojma kaj dela. Prevzeli so državo na “lepe oči” sedaj se pa spopadajo s problemom, kaj pomeni voditi državo. Tako so sprejeli edini “amandma”, ki se glasi: Kraja državne “srebrnine”.

Saj v tem je problem da niso vidni rezultati dela v pozitivno stran. Ko zaškripa se takoj najde neka afera z Janšo, ki pa vedno ostane ne dorečena. Samo da se spelje pozornost drugam.

o pajade, zakja meniš in kako veš da vlada ne ve kako dela, kdo ti je to povedal, me res zanima!!!

boss ne morejo biti vidni, ker se v svetu kriza še ni pumirila in pri nas še ni dosegla najnižje točke, pa to ti itak dobro veš!!!

hmmm, glej tole bi jaz trdila za drugo stran!!!

Kaj se ni JJ, njihov vrhovni, se pred kratkim delal norca iz teh istih ljudi, ces da ze ne more biti tako hudo, ce so struce kruha po smetnjakih?

Kaj ni JJ, ko je bil v vladi, hotel uveljaviti neoliberalne ukrepe, ki bi se bolj udarili po delavcih?

Ali ni ta isti JJ govoril o nujni fleksibilizaciji trga dela (beri: kako delavce odpustiti cim lazje in hitreje, ko se kaksnemu managerju tako zazdi)?

WTF, ali mislijo, da smo mi bebci z amnezijo???

Moje oči in moja ušesa mi to povedo. Ti pa tako ali tako rabiš prišepetovalce, da kaj izveš.

Dober da za to vlado veljajo tudi možnosti vpliva okolice ker pri prejšni tega ni bilo.

Ti pa kar trdi saj vem.

Izredno velik bebec to pa res. Le ujčkaj svojega firerja da ti bo še slabše.

Moje oči in moja ušesa mi to povedo. Ti pa tako ali tako rabiš prišepetovalce, da kaj izveš.

Dober da za to vlado veljajo tudi možnosti vpliva okolice ker pri prejšni tega ni bilo.

Ti pa kar trdi saj vem.[/quote]

dobro veš da ni res kar pišeš!!!

seveda imajo veliko težje pogoje, kot jih je imela prejšnja vlada, boš rekel da ni res!?:)

vem da VEŠ!:)))

Maja1, nisi bebec z amnezijo, si samo bebec, kar si z napisanim dokazala.

Oh, hvala, od ljudi s taksnim nivojem kot je tvoj, je to v bistvu kompliment.

Tega niti ne zanikam ninej. Ker pa so se hvalili kakšen možganski trust nam bo vladal sem pač pričakoval bolj ažurno delo. In ti ljudje se lahko zahvalijo osovraženemu Bajuku ker je peljal tako konzervativno politiko na področju financ. Sedanji dela samo rebalanse proračuna in se s tem še ne vem kako hvali. Koalicija je na volitvah zmagala zato imajo v svojih rokah našo prihodnost. Kakor jo sedaj vodijo se mi zelo slabo piše. Če je dala država garancije za posojila naj jih banke dajo podjetjem da bodo lahko preživela.

New Report

Close