KMETIJA
sem gledala napovednik za ponedeljek, pa se mi zdi,da to pa bi morali obravanvati kot nedopustno nasilje- jaz mislim,da nimajo pravice zvezati nikogar. Tukaj bi morala ekipa poseči. pa če je naloga,da morajo priti na posestvo jih morajo spustiti. ne pa tako… v glavnem zvezati človeka kot psa na vrvici in ga privezati za drevo- to pa bi moralo biti nedopustno in kaznovano.
Tale POPTV kmetija je očitno ušla iz okvirjev originalnega formata. Letos gledamo samo prepire, spletke, kruljenje in norenje tekmovalcev, ne vidimo pa DELA.
Zadeva je precej očitno narejena tako, da so scenaristi spisali “zaplete” vnaprej in tekmovalci morajo igrati po navodilih, kar je sicer do neke mere logično, vendar pa v prejšnjih kmetijah to ni bilo tako očitno.
Da bi Bojan šel z Renejem in tisto brezzobo punco krast hrano na posestvo – po vseh prepirih, napadih, opravljanjih med odpadniki? No way.
Res prozorno!
Naj bo odpuščeno za začetek, ampak tako naivne igrice in brezvezno obnašanje odpadnikov in tudi kmetovalcev.
To je res pritlrhno dogajanje.
Pa kaj so res ti tekmovalci vsi ignoranti , da jih ne razumem kaj govorijo, govorijo namreč popolnoma nerazločno in v dialektih, da bi rabili prevode, da bi jih razumeli.
In najbrž so vsi brezposelni. Temu primerno se tudi obnašajo.
Človek je postal lačen, saj 2 ali 3 dni ni nič jedel. Ko je bil sit, je lahko bil pameten, da ne bo kradel.
Vse, kar gledamo, je scenarij. Karkoli se dogaja, je izključno le zato, ker to morajo narediti. Vsi, ki so v kmetiji, so se strinjali s tem, kar so jim pred vstopom povedali in so to tudi podpisali. Drugače pa ne bi sodelovali.
Nekoč sem prebrala, da snemanja potekajo drugače, kot je prikazano. Vsak pove, kar hoče o določenem sotekmovalcu. In sicer v pozitivnem smislu-ko pohvališ in ko poveš nekaj, kar naj bi bilo grdo opravljanje. Prikažejo pa, kar želijo. Če imaš srečo, si potem pozitivna oseba….Če je pa nimaš, si potem ali butelj ali izdajalec ali dementnež. Vsakemu dodelijo svojo vlogo.
Pa še nekaj. Meni osebno mi je kuharca kar všeč. Ne vem zakaj, a jaz v njej vidim podobnost z Leo Sirk.
Nekak ne gre, da bi bilo vse igrano. Je pa res, da se z “intervjuji” da marsikaj našuntat, če pametno postavljaš vprašanja, npr. “kako se ti zdi Sara, ali misliš, da ona tudi glumi, ker vas ne pusti v kuhinjo”. Pa potem človek, ki o tem sploh ni nič o tem razmišljal, začne o tem razmišljat. Pozabljate tudi na to, da ima produkcija vedno dan časa, da naštudira naprej. Npr. dan prej ve, kdo bo glava družine, tudi vedo razmerje med puncami in fanti in temu primerno priredijo naloge itd. Skratka, to je cel biznis, ko kupiš pravice za predvajanje (avtorji te zgodbe so Švedi), vedno tudi kupiš tudi kup možnih scenarijev, ki jih lahko vnovčiš.
Kar se tiče letošnjih likov: nimam čisto vseh naštudiranih, ampak sigurno so glavni (bolj ali manj spretni) manipulatorji, ki jim je cilj samo zmagati: Bojan (neverjetno, res – človek se sprašuje, kdo je z njim sploh zdržal v službi, profesionalni lažnivec, ki hladnokrvno izkorišča svoj glas in pojavo), dvojčka (manj profi od Bojana, a za svojo starost noro talentirana – boj se, kdor bo z njima kdaj v službi), Sara (vsi ste veselo spregledali njen načrt, ki ga je na začetku prostodušno povedala – onemogočanje ostalim vstop v kuhinjo, ker tako bo postala nepogrešljiva; hladnokrvna bit**, ki vidi samo sebe), Tanja (ona je kao z vsemi “bestička” in “žurerka”, ker je ocenjuje, da jo bodo kot frendico težje spravili ven), Adrijana (lagati zna super, vprašanje pa je, ali je tudi dovolj pametna, da je te lastne laži ne bodo do konca pokopale).
Najbolj naivni: Lucija, Marjana, Rene (kao on se dela trdega, a mu ne uspeva preveč), Denis, Goran (pa kje so tega kekca našli!), Damjana (kaj greš javno razlagat, da si na robu z živci in ne veš, ali bi ostal ali šel?!) in verjetno še kdo.
Najbolj spucana glava, ki se ne spušča v nobeno zasebno greznico, ker ji je jasno, da bo to njej samo škodilo, ne pa koristilo (vsi so tam prvenstveno zaradi sebe), hkrati pa vsem v obraz pove, kje stoji: vsekakor Božidara. Mogoče tudi Danijel, a je do sedaj premalo odprl usta.
Ostale nimam preračunanih, ker so očitno dovolj pametni, da so tiho pred kamerami (npr Simona, Danijel, Tom, … in trenutno bolj ali manj samo neprizadeto opisujejo situacijo. Ko bo manj fac in bolj raztrgani živci, bodo tudi ostali prišli na plano.
Drugače pa: v tak šov gredo lahko so tako ali drugače brezposleni ljudje, ki nimajo nekih posebnih družinskih obveznosti (razen parih izjem, ki so itak malo moteni). Zato običajno tu pristanejo ljudje med 18 (pogoj polnoletnosti) in cca 40, ker te kasneje požre služba in otroci. In potem še med 50 in 60, ko otroci že postanejo samostojni, se začne penzija, pa hkrati so še vedno dovolj fit. Me pa moti, da stare ljudi bolj ali manj predstavljata samo Marjana in Bojan (ker se je Božidara pametno umaknila iz greznice), ker pri ciljni publiki izpade, kot da je cela generacija starih ljudi dementna oz. neumna, najedajoča (tečna), zlagana in manipulativna. Kar je daleč stran od resnice.
Drugače pa kot običajno: produkcijska ekipa se je (kot običajno) potrudila, da so dobro zmešali volkove (manipulante) in ovce (naivneže). Bomo videli, kaj bodo naredili, da bodo preprečili, da na koncu ne bodo ostali samo moški, ker to je vseeno sitno za gledanost. Čakam naslednje “naloge”. 🙂
BTW Daleč najbolj všeč mi je bila pa ocena Božidare: da sta na kmetiji dva klana: močni in strahopetci. Carica. Drži. Je pa tudi res, da so med močnimi taki, ki naivno mislijo, da jih bosta dvojčka zaščitila. Drži. A le, če jima bo to ustrezalo. Ne drži. Ko jima bo taka zaščita škodila, bosta zamahnila z rokami, češ “tu je vsak za sebe”. In ljudi gladko vrgla volkom. In med strahopetci so tudi taki, ki vedo, kaj se dogaja, a nimajo moči, da bi se spustili na ta nivo. In zato zavestno sprejmejo to vlogo, da bodo pač prej ali slej žrtvovani.
Imajo pa prav: to je v bistvu psihološka igra, kjer prodaš sebe v zameno za nekaj evrov, da s tabo manipulirajo producenti in ostali igralci. Vsi so opravilno sposobni, torej vedo, kaj so podpisali in v kaj so se spustili s tem podpisom.
Ta prve dve sta zmagali, ena mamca (takrat ko je bil Goran notri), pa ena bolj mlada.
[/quote]
Sezona 1, 2007: Daša Hliš
Sezona 2, 2008: Cirila Jeršin
Sezona 3, 2011: Matej Drečnik
Sezona 7, 2017: Milena Žižek
Sezona 8, 2018: Franko Bajc
Sezona 9, 2019: Prihajajoča sezona
Sezona 4, 2014: Denis Toplak
Sezona 5, 2015: Fahrudin Čaušević – Faki
Sezona 6, 2016: Adriana Košenina
Svoj čas je veljalo nenapisano izročilo, da kmetje dišijo po živalih, po zemlji, po gnoju, skratka, da smrdijo.
Pa poglejte si te kmete, to so nališpani, fit oblečeni, sfrizirani stanovalci Kmetije.
Ali torej pričakujete, da bodo opravljali kmečka dela ?
Imajo pa zdravo kmečko pamet, da delajo spletke, da kradejo, premikajo mejnike, hodijo po tuji lastnini, se znašajo nad šibkejšimi.