Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Kmetje inflacija in stojan zdolšek

Kmetje inflacija in stojan zdolšek

Stojan zdolšek je pred časom del svojega premoženja vložil v delnice al nekaj takega. 16 milijonovv evrov menda.DEL, koliko je potem njegovo celo premoženje vredno.In kaj imajo kmetje tukaj zdraven. Bogastvo se meri v skupku poroizvoidov ki imajo svojo ceno in ta cena je naprimer. Sto kmetov odda na dan po 10 litrov mleka je to skupaj v odkupni ceni 50 sit za liter za vse skupaj torej po tastarem 50 jurjev.dejanska vrednost tega mleka je seveda precej višja in zmese okoli 300 jurjev.ta razlika pa je pri stojanu zdolšku in ostalih bogataših.narodno bogastvo oz bruto dohodek pridelek kar že hočete je 5 milijard evrov, pridelovalci in tisti ki proizvajajo in torej delajo nekaj v resnici in nič fiktivno so dobili pol milijarde ostalo pa mirko tuši jankoviči in zdolški.tako je seveda moje mnenje in osebno prepričanje, kot je tudi moje menenje da večina vas ki jim jaz rečem teleta z med over neta pač nima blage veze za kaj se gre. Kdor si misli da je en odvetnik ali kurjač z delom zaslužil 200 milijonov evrov je za moje pojme usekan. Izključena je tukaj vsa ameriška bleferija ki so družbeno produkcijo spotencira na osnovi bleferstva laži in korupcije kot enron iz 5 milijard na 10 to je produkt kapitalizma ki nima nobene osnove v realnosti. Oz drugače ko bush prdne se nafta podraži , to seveda nima nobene logike v tržni pravični ekonomiji kakršna je bila edino v titovem socializmu , komunizem tukaj niama veze saj so bili komunisti največja golaZEN IN skupaj z fašisti belogardisti in udbovci so se zapisali v največje temačnike človeštva.No ja janšata vidim pa mi je vse jasno.Pa pustimo to bistvo je, da je svet zgrajen na laži kriminalu korupciji lopovščini in da pravice še dolgo na bo če sploh bo.In če bi bilo po moje bi vsakega ki ima več kot toliko lepo obiskali finančni policaji in ugotovili če ima natanko toliko denarja kot ga je zaslužil in če je za vse davke plačal. Še v ameriki ki je gnila tvorba imajo za vsak polog in dvig nad 10 000 dolarjev takoj preverbo. A pr nas imajo mnolgi na milijone ali kar pol milijarde evrov pa jih še noben ni nč preveril ker vrana vrani pač na bo izkljuvala oči. Važno je da vi delate za 300 evrov na mesec in da mate radi vlado in tajkunom ki vam nakladajo iz tv ekranov in važno je to da verjamete da je v sloveniji 6 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} inflacija kar je sicer ogromno, čeprav je v resnici 30 procentna. In ta inflacija je seveda generator proračunskega presežka s kaeterim se bajuk tako hvali in gospodarske rasti + najeti krediti za vlaganje v gradbenisštvo ki to rast poganja, plačali pa boste seveda davkoplačevalci.Skratka če maš oblast je vse simpl oblsat pa so si pridobili na račun bedakov majmunoiv in kretenov.Pa še bi lahko pisal pa nimam cajta

Svetilnik, ej, dej se zberi in mi nekaj povej. Katera svetovna ureditev je zate prazaprav najboljša? Ni nujno da je takšna, kot kje trenutno obstaja ali je kdaj obstajala. Slovenska demokracija ti ni všeč, ameriška še manj, komunizem je gnil, fevdalizem še bolj, socializem je bil zanič, diktature ti niso preveč všeč… A je kakšna ureditev, ki bi bila tebi recimo všeč?

ob tem tvojem tekstu se sprašujem če te je zapustila tudi sposobnost branja. napisal sem da je bil socializem najboljši. kakšno ureditev si pa jaz želim ti pa lahko povem osebno če imaš muda od labuda za to da me povabiš na pijačo

New Report

Close