Knavf mojstri
Jz sm v tavelki sobi, ki sem jo dal za tamale na pol, profile zvaril. Folk se je križal, jz pa, da bo ja držal. Ker te kartonske gradnje so men kr neki….Dal sem tudi horizontalne ojačitve. Knauf plate diamant, da se lahko brcne v steno, da ni takoj lukna v steni. Za šume mi je vseen, ker deli punčki med seboj, kar je, je; vmes je ursa steklena volna, ki je že narjena na trakove 62,5, in samo odložiš med profile. Stena ima dvoje vrat, ki jih lahko s polno močjo zapiramo (prepih, kreg, zaletavanje) pa jih ne bo iz stene utrgal, ker je zadeva kot rečeno varjena v notranjosti. Mikro razpoke so se pojavile le na spoju strop/stena, če bi pobelil, bi zakrilo. Zadeva potavljena 5let.
Covid 2021LE, 18.02.2023 ob 15:07
Jz sm v tavelki sobi, ki sem jo dal za tamale na pol, profile zvaril. Folk se je križal, jz pa, da bo ja držal. Ker te kartonske gradnje so men kr neki….Dal sem tudi horizontalne ojačitve. Knauf plate diamant, da se lahko brcne v steno, da ni takoj lukna v steni. Za šume mi je vseen, ker deli punčki med seboj, kar je, je; vmes je ursa steklena volna, ki je že narjena na trakove 62,5, in samo odložiš med profile. Stena ima dvoje vrat, ki jih lahko s polno močjo zapiramo (prepih, kreg, zaletavanje) pa jih ne bo iz stene utrgal, ker je zadeva kot rečeno varjena v notranjosti. Mikro razpoke so se pojavile le na spoju strop/stena, če bi pobelil, bi zakrilo. Zadeva potavljena 5let.
Koliko pa pride debelina take stene?
Tale je fertk 10cm. Profili 7,5cm + 2 x 1,25cm knauf. Tko sem se jz odloču. Loh daš širši profil. Na podstrehi npr. ga bom natoplal, bo 15cm, da bo not 15 cm izolacije, pa še ujema se mi z obstoječo steno, da na nobeni strani ne bo zoba. Ločuje pa ogrevano sobo za zajebancijo od skladiščnega, neogrevanega dela podstrehe. Predvsem zato 15cm.
Kr se tega tiče, pa če maš voljo, se da svašta narest s knaufom. User friendly za postavitev, samo “nežen” za uporabo.
siporeks, 18.02.2023 ob 22:59
Mi smo pa namesto knaufa dali kar siporeks. Mi deluje bolj trdno in se tudi zelo enostavno zida z njim. Ne vem, zakaj vsi uporabljate knauf, jaz ne vidim ene prednosti pred siporeksom.
Ampak siporex nima nobene izolacije, zato se čez tak zid vse sliši. Pri knaufu pa lahko zid izoliraš toliko, kot rabiš.
Jz bi tud sipovič, pol k sm izračunal, da je zaradi diamant plat pizd.. isto težka. Sam v štartu je blo mišljeno zaradi same teže knauf prekat.
Sipovič bi mogu vsaj 15ko.
Pa za moje pojme betonski venc zalit na 207 pa ob bangrjih, tko k sm pr mami v stanovanju naredu.
Ker midva s seko sva suhomontažna vrata v otroški sobi ven fuknla iz sipoviča med “igro” okol leta 89…res da je bil še klasično vzidan s slepim podbojem, tko k se je delal pač takrat…..in zaradi ” slabega” okusa zdaj prekatom iz sipoviča vedno ulivam armiran betonski “obok” kamor je pol vstavljen podboj .