Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis knjiga-darilo za birmo

knjiga-darilo za birmo

Včerej sem izvedela, da gre sestična jutri k birmi. Sem brez časa in denarja. Računalnika ji pač ne morem kupiti – tudi zato ker ima že itak vse. Ko sem razmišljala o nakitu, sem ugotovila, da je belo zlato s kakšnim kamenčkom predrago, da pa bi kupila kaj običajnega pa je brez veze, ker tega ne nosi. Pa ne me razumeti narobe, da je prevzetna. Je luštna mirna punca, hodi k baletu, igra klavir… Darilo naj bi bilo simbolično, ker se pri teh družinskih piknikih gre bolj za druženje in so taki dogodki pač vzrok za to. Mislim, da mi preostane še knjiga. To pa hočem res dobro, a nimam pojma, kaj berjo take najstnice oz. nočem ji kupiti kar nekaj, niti pretežko. Želim tako, da jo bo vzela v roke tudi čez nekaj let in se bo še kaj naučila.
Kadar brskam po tem forumu mi je vse bolj ali manj neznano, ker sem trenutno omejena le na psihološke knjige in ne na take, ki bi ti dale še kaj na duhovnem področju. Ker stvar obvladate, mi prosim pomagajte.
Hvala,
Tinoča

Hojla!

Glasujem za knjigo, ki je prijetna za branje, hkrati pa nor popotnik po filozofiji:
Jostein Gaarder: Zofijin svet
Zgodba o enajstletni Zofiji, ki skozi skrovnostna pisma skrivnostnega starca potuje po zgodovini filozofije.

Tudi igrica se dobi in lahko to kupiš zraven, ali pa samo igrico… Moj 14 letni bratranec je sicer knjižni molj in zato morda ne ravno primeren za nasvete, a je glasoval za isto knjigo. Meni je bila všeč, napisana zanimivo in lahko, predvsem pa izziv za bralca.

T.

Super ideja-ZOFIJIN SVET, če bi premišljevala ne bi dobila boljše ideje!
Knjiga, ki te pripravi do razmišljanja, filozofski odlomki, na nevsiljiv način, posebej krasno za današnje čase, ko je vse “prehitro”, zaveš se, da je življenje zanimiva reč in da naš obstoj vendar ne more biti kar samoumeven. Pa tudi napeta zgodba-kdo je deklica katere pisma prejema Zofija?
Toplo, toplo priporočam!LP

Hvala obema, že grem v mesto!
Tinoča

New Report

Close