knjiga na dopustu
Prosim,če mi lahko svetujete katero “dobro” branje na morju.Po poklicu sem prof. sociologije in filozofije,toda trenutno sem “zaposlena” kot mati dveh malčkov.Rada bi brala knigo,ki ni strokovna(sociološka,filozofska,psihološka,pedagoška..)Rada bi knjigo,ki ne potrebuje 100% celega človeka,kot to naprimer zahteva knjiga Kanta ali kakšnega drugega zahtevnega filozofa.Ker ob dveh malčkih,tudi ni veliko prostega časa,so le minute,ki minejo zelo hitro,bi rada prebrala knjigo samo za mojo dušo.(otroške literature bo tudi veliko zato mi te prosim ne svetujte).
Če si hočeš res spočiti možgane vzemi kakšno kriminalko npr. Val McDermid: Pesem siren, Colin Dexter (pred časom so bile po televiziji predvajane nadeljevanke posnete po njegovih delih). Angleški pisci kriminalk so dobri zato, ker ne pogruntaš že na prvi strani kdo je morilec. Lahko vzameš Steinbeckovo Polentarsko polico ali Ulico ribjih konzerv ali pa Trije možje v čolnu ( ta je za dobro voljo), tudi trilogija Rod jamskega medveda od Jean Auel ni napačna. Od naših avtorjev Mazzini Drobtinice, Mikeln Miloš Kako se je naša dolina privadila svobodi.
Želim ti prijeten dopust in da boš imela dovolj časa tudi za branje.