Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis knjiga o prehrani

knjiga o prehrani

dejte mi povedat (če kdo pozna seveda) naslov kakšne knjige v kateri so opisane različne “lastnosti” hrane. se pravi hranilna vrednost pa potem koliko beljakovin, maščob, …. vsebuje. rad pa bi tudi vedel kako jest neko hrano al pa kdaj jo jest. recimo pred nekim pohodom ali izletom v hribe (kaj je dobro pojesti zjutraj in s čim se “basati” med potjo).

hvala za vse odgovore!

Ojla!

Knjig o prehrani je toliko, da se ti lahko kar zmeša, zato bo najbolje, da se oglasiš v najbližji knjižnici, ni vrag, da ne bi našel prave.
Glede prehrane na pohodu pa so meni tisti, ki se na to res spoznajo, svetovali takole: meso in izdelki iz njega niso najbolj primerni, ker postaneš ves len in utrujen (meso vsebuje neke snovi, ki to povzročajo). Zato je bolje, da ješ ogljikove hidrate. Zlasti primerne so kake ploščice oz. piškoti iz müslijev (npr. Müsli kolački). tudi kako sadje ne bo slabo, seveda pa ne pozabi na dovolj tekočine.

Če se motim, naj me kdo popravi!
Lep pozdrav,

Maja

Preberi kaj več o tem na http://www.mojtrener.com. Tam svetuje glede tega, kaj jesti, kdaj kaj jesti, odsvetuje, priporoča. Lahko pa lastniku portala, ki tudi svetuje, pošlješ vprašanje in ti bo odgovoril po strokovni izkušnji.
Lp.

hvala za vse odgovore

Ce bos se kaj pogledal na ta forum: Dr. Drazigost Pokorn – Prehrana sportnika in rekreativca.

Je ze stara ampak mislim, da bi nasel noter kaj zase. Je pa tudi precej strokovna, verjetno bolj pisana na kozo DIF studentom.

New Report

Close