Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis knjiga TUDI Z OGL…………….

knjiga TUDI Z OGL…………….

Zanima me kakšno mnenje imaste o knjigi TUDI Z OGLJIKOVIMI HIDRATI STE LAHKO ZASVOJENI / DR. RICHRD F. HELLER!
ALI STE ŽE SPROBALI TO DIETO?
Hvala!

Še ena traparija za tiste, ki rabijo nekoga, da jim soli pamet glede prehrane. Jej kar ti paše, seveda v razumnih količinah (te boš morala ugotoviti sama), pa zdravo!

Jaz sem stara 39 let, tehtam 58kg, jem kolikor, kar in kadar mi paše. Še nikoli nisem bila predebela. Enostavno zato, ker sem se tako odločila!

A ni škoda časa za študiranje in preizkušanje raznih diet, ko pa imamo vsi perfektenega osebnega svetovalca za prehrano – naše lastno telo!!! Samo poslušat se je treba, pa je.

Veliko sreče.

Maja

še nikoli niasi bila debela? ker si se tako odločila? ali morda zato, ker ima vseeno tvoj metabolizem kaj opraviti s tem! sicer pa je to že druga debata… gotovo pa vsak zase ve najbolje (ali pa vsaj misli, da ve). LP

Ja Staša!!

“Verjetno” ima res nekaj zraven tudi moja presnova!!!
Kar sem hotela povedat, je tole: knjig o prehrani je zadnje čase toliko, da bi jih lahko z bagerjem nakladal. Če bi jih človek hotel samo prebrat, rabi kar nekaj cajta in energije. Recimo, da se potem odloči, da se bo po eni od njih ravnal.
Kdo mu garantira, da se je odločil za pravo??? Zakaj verjet ravno temu avtorju in ne nekemu drugemu??? Recimo še, da z dieto ni zadovoljen. Odloči se za drugo. In tako dalje in tako dalje. Probaj si izračunat, koliko časa bo trajalo, da preizkusi vse. Koliko energije in živcev bo vložil v to. Da o škodi, ki jo bo prizadel lastnemu telesu in psihi, sploh ne govorimo.
Osebno bi se raje odločila in šla k zdravniku, če bi se že resno odločila hujšat. Predpisal bi mi dieto, ki bi ustrezala mojemu telesu in njegovim specifičnim potrebam. Knjige (predvsem te novodobne) pa so pisane na splošno in nikakor ne morejo veljat kar za vse ljudi povprek!!
Seveda, človek gre k zdravniku zaradi debelosti le, če je ta res nezmerna in resno ogroža zdravje, boš najbrž rekla. Ja, najbrž res. Kar samo dokazuje, da se vsem ostalim situacija ne zdi preresna in torej hujšajo dobesedno za zabavo. Iz dolgega cajta. Svoje zdravje bi neprimerno manj ogrozili, če bi ostali takšni, kot so.

Pa še en vidik glede teh knjig se mi zdi pomemben. Vsa ta poplava knjig o hujšanju, zraven pa še oglasi (na straneh popolnoma resnih časopisov) za hudo dvomljiva sredstva za hujšanje, veliko ljudi napeljuje k misli, da bi pravzaprav tudi oni morali (s)hujšati…Vprašaj deset mladih deklet, če hujšajo oz. so na dieti. Zgrožena boš nad procentom pritrdilnih odgovorov. Upam.

Pa lep pozdrav.

Maja

Majčka, zahvali se bogu (in svoji presnovi). Jaz sem se sicer tudi odločila, da bom jedla kolikor bom hotela in kadar bom hotela, zato pa so odvečni kilogrami tu.
Nam, ki nimamo take sreče kot ti, pusti vsaj to zadovoljstvo, da iščemo način za uspešno hujšanje. Večina nas pozna teorijo o pravilni prehrani, treningu in nekaterih pomagalih, pa kljub temu ne zmoremo. Se pa vsaj trudimo. Pa brez zamere, D.

JA nekaj si prezrla. POzabila si se odločiti, da ne boš predebela. NAjbrž je to bistvena sestavina, da se potem ne rediš, če ješ kadar hočeš in kar kočeš.

Zinka, na to pa sploh nisem pomislila. Bom dodala še to sestavino (in poiskala še kakšno dieto po sistemu: minus 10 kg v enem mesecu, ha, ha).

Majčka, kot bi poslušala samo sebe v mlajših letih. Žela sem zavist takšnih, ki niso imele tako dobre presnove, ker sem kar naprej jedla in se celo trudila zrediti. Zdaj pa, ko sem v letih, moram presneto paziti…Ne da bi spremenila način prehrane, sem se zredila za dve konfekcijski številki. Seveda pa ti je najbrž znano, da k preveliki teži pripomore več dejavnikov, ne samo prevelika količina kalorij in lenoben način življenja. Zato ni nič slabega, da je na voljo literatura, iz katere se lahko poučiš o načinu nadzorovanja teže. Čeprav je najbrž tudi tu, enako kot povsod veliko šarlatanske navlake.

New Report

Close