Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Knjige, ki so se vas dotaknile

Knjige, ki so se vas dotaknile

Moj hobi je branje, in ker veliko preberem, mi počasi zmanjkuje idej za nove knjige. Zbiram predloge za nova branja, lahko je kriminalni, družbeni, zgodovinski roman ali resnična zgodba. Predvsem knjige, ki so se vas dotaknile in zakaj.

Hvala za predloge.

Odgovor na objavo uporabnika
Bralec, 04.07.2022 ob 13:11

Moj hobi je branje, in ker veliko preberem, mi počasi zmanjkuje idej za nove knjige. Zbiram predloge za nova branja, lahko je kriminalni, družbeni, zgodovinski roman ali resnična zgodba. Predvsem knjige, ki so se vas dotaknile in zakaj.

Hvala za predloge.

Kako si pridobiš prijatelje (D.Carnegie).2. Ni prostora za prasce, MK

Konec tedna od schlinka in fotograf iz Auschwitza

ANUS MUNDI – Wiesław Kielar

Boj za preživetje v taborišču Auschwitz.

Moja prva knjiga z takšno tematiko, vsakih nekaj let jo znova preberem.

zakoniki RS

Yuval Noah Harari – Sapiens: Kratka zgodovina človeštva
Michio Kaku – The God Equation: The Quest for a Theory of Everything
Stephen Hawking – A Brief History of Time
Tom O’Neill – Charles Manson, the CIA, and the Secret History of the Sixties
Mario Puzo – The Godfather
Patrick Radden Keefe – Empire of Pain: The Secret History of the Sackler Dynasty

Vse zelo zanimive

ja, jih je kar.. zakaj-zato ker knjigo vzamem, če me pokliče(taka nosi sporočilo zame) ne ker mi jo nekdo priporoča ali poskuša vsilit (taka knjiga nosi sporočilo za tistega)..

drugače pa berem različno od komedij do znanstvenih zadev.. 😉

Belo se pere na devedeset/ Bronja Žakelj

Prebrala sem ogromno knjig od Viktorie Holt. Enkratna pisateljica, ki je pisala pod raznimi vzdevki.

Pisala je lahkotno, napeto,….  enkratno branje. Ko prebereš eno knjigo, že letiš po drugo v knjižnico  😀

Zadnji človek – Atwood

Ker ni tako zelo nemogoče, da bi se nekaj podobnega zgodilo. Podobno kot Deklina zgodba. Ampak Deklino zgodbo so razvrednotili s serijo.

50 odtenkov sive vsi 3 deli

Nekateri ste hecni, če se vas naštete zadeve dotaknejo.

Mene se je dotaknila knjiga Maček Muri. Ker sem kradel marmelado iz shrambe, imel sem modrico na riti še cel teden.

Npr.

Miha Mazzini: Otroštvo in nadaljevanje Kralj ropotajočih duhov

Dobre knjige, žal na Biblosu uvrščeno pod mladinsko literaturo: V morju so krokodili; 35 kil upanja, romani od Siobhan Dowd; Mali princ z otoka od Mate Dolenca…

Od klasike Sto let samote; Greznica; Sadovi jeze, Rdeče in črno; Gospodar muh; Cesta; Ime rože; Mosta na Drini…

Pa še moja “klasika”, ki ni prav pretresljiva, bolj zajebantska in jo občasno ponovno preberem: vse od Kurt Voneguta, Douglas Adamsa (Štoparski vodnik po galaksiji), Isaac Asimova, Arto Paasalinna…

Ah, neskončno je dobrih knjig, na srečo.

Drago Jančar: To noč sem jo videl

Avtor knjige je kot bog. Bralec mu je podrejen.

Zartrose izven profila, 04.07.2022 ob 14:47

ja, jih je kar.. zakaj-zato ker knjigo vzamem, če me pokliče(taka nosi sporočilo zame) ne ker mi jo nekdo priporoča ali poskuša vsilit (taka knjiga nosi sporočilo za tistega)..

In si morala dodati svoja jajca zraven, a ne? Ker si fuuul dala predlog.  Jao, vdaj ne oglašaj se če nimaš nič pametnega za povedat.

Avtor, meni je pa zanimivo branje Blackout (avtor Marc Elsberg) – taka precej aktualna v teh časih.

Tudi meni, To noč sem jo videl.

Sartre: Gnus

Vasilij Peskov: Preživeti v tajgi – resnična zgodba o družini, ki je 40 let preživela stran od civilizacije, otroci so šele v srednjih letih prvič videli druge ljudi. Edina preživela Agafya Lykova še vedno živi prav tam, kjer so živeli – 250 km stran od drugih ljudi v Sibiriji.

Vladimir Kavčič – Pustota – zgodba se dogaja po koncu tolminskega punta in opisuje življenje družine, ki se je zatekla na odmaknjeno domačijo in njihov boj z naravo in neusmiljeno boleznijo.

Obe knjigi sta se me dotaknili, ker sem tudi sama živela na oddaljeni hribovski domačiji in se v obeh knjigah nekako našla.

Še dodam: Agafya Lykova je velikaa zvezda Rusije in o njej se veliko najde tudi na netu, k njej hodijo tudi prostovoljci.

Če bi kriminalke karkoli od Chrisa Carterja

Sicer pa ena taka M.L.Stedman: Luč sredi morja

Nekaj erotičnega pa namesto tistih odtenkov sive trilogija Tara Sue Me.

Ena pa, ki me je dejansko sezula: Nan McCarthy: jaz.ti@usoda.net roman sodobnega časa

Tudi Daniel Glattauer: Proti severnemu vetru, nadaljevanje Vsakih sedem valov mi je manj zanimivo.

Anonimno 6380, 04.07.2022 ob 18:42

In si morala dodati svoja jajca zraven, a ne? Ker si fuuul dala predlog.  Jao, vdaj ne oglašaj se če nimaš nič pametnega za povedat.

Avtor, meni je pa zanimivo branje Blackout (avtor Marc Elsberg) – taka precej aktualna v teh časih.

kolikor vidim si ti svoja jajca dodal zraven.Povedala sem nekaj pametnega, če pa ne razumeš je pa to tvoj problem.

Sicer pa ena izmed mojih napadačev-lahko bi upoštevala svoj nasvet in samo napisala svoje mnenje za knjige ne pa svoj ljubosumni izbruh name.

pa če ti ni jasno-men ne bo noben na monu ukazoval kaj bom jaz napisala ali ne-to je zgolj v moji domeni. V tvoji pa je, da pač ne trzaš name. jaz komentiram temo ti pa komentiraš avtorja. In ad hominem je najbolj nizka komunikacija. Agresivna komunikacija agresivnih ljudi. Takih vas je ene 85% na monu.. in ne jaz ne spadam v te procente. 😊

najbolj se me je dotaknila redovalnica v kakšnem 6 razredu, direkt na tintaro…

resnost na stran, veliko jih je bilo, vsaka, no  ne vsaka, ampak veliko mi jih je bilo všeč, vsaka na svoj račun.

New Report

Close